Привличяне на клиенти ?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Привличяне на клиенти ?

Мнениеот RaIDeR » 18 Авг 2010, 01:38

Здравейте имам магазин за дрехи в голям квартал ,последно време нещо хората изчезнаха не само от магазина а и по улицата не вървят много хора , ако имате някакви идеи предложения за привличяне на клиентела ще сам ви благодарен да споделите .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo


Мнениеот vasetokb » 18 Авг 2010, 05:30

Както повечето магазини е хубаво промиции да пускаш.Щом казваш ,че е намалял човекопотока може да пуснеш промоции на определени стоки с голям % отстъпка ... може малко на загуба да си от тези промоции ,но клиентите ще забележат и ще дойдат.Ако имате заделен някои лев може в реклама да се вложат ...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 104
Регистриран на: 25 Окт 2009, 11:24

Мнениеот nedka27 » 18 Авг 2010, 07:40

Не разбрах какви дрехи предлагаш, маркови или за по-обикновеният клиент.Това с клиентите е така май при всички магазини.Наближава 15-ти септември.Според мен е редно да се ориентираш към детски стоки.
Успех!
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 70
Регистриран на: 03 Фев 2010, 08:29

Мнениеот moskvich » 18 Авг 2010, 09:17

Какви са според теб причините да намалее човекопотока по тази улица (или какво преди ги е карало да вървят по тази улица)?
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08

Мнениеот berov » 18 Авг 2010, 09:35

Мога да те посъветвам да потърсиш гледната точка на клиента, да се поставиш на негово място. Какво би го накарало, дори и да не му е на път, да се отбие в твоя магазин? Какво по-различно (като стока, обслужване и цени) предлагаш? Защо да предпочете теб? Правилната гледна точка в бизнеса, е тази на клиента. От къде и как да разбере, че ще му е "изгодно" да дойде? Някой някога беше написал, че да правиш бизнес без реклама е като да мигаш на тъмно - само ти си знаеш какво се случва.
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 156
Регистриран на: 02 Мар 2008, 14:19

Мнениеот vanko12 » 18 Авг 2010, 14:02

здравей
според твоя случай е намалял човекопотока по улицата трябва да го възтановиш.Според мен това може да стане ако направиш накакъв шантав дизайн на магазина ти.Ако не ти се занимава може да пуснеш за една седмица някоя напитка например кафе или в този студ някакъв сок.
Всеки пуска някакви промоций ти бъди креативен.
vanko12
Нов
Нов
 
Мнения: 10
Регистриран на: 29 Юли 2010, 23:44

Мнениеот RaIDeR » 18 Авг 2010, 17:05

Ами дрехите са за среден клас хора като за квартал 3 патъи им намалям цените вече и то на всички и вече няма на къде по-надоло ,общо взето цените са складови понеже аз ги вземам под складовата ! Мисля за някаква креативна реклама както споменахте но къде и каква да бъде тя , пробвах със флаери нищо не стана един човек не каза ей видях ви на флаер и ето ме тук , във весник реклами колкото щеш никой не ги поглежда между 100 баш моята ще видят :Д (нестава) . Моите наблюдения сочят ,че клиента иска нещо супер марково супер скъпо ама ако може да му го подариш и някой лев да му дадеш ще остане супер доволен :Д ! Пазарат се пренасити с какви ли не магазини от този тип смея да твърдя че при мен е най изгодно понеже не плащам наем и цената е с няма 2 на надценка . Магазина ми е общо взето нов на 3 месеца при отварянето му имаше интерес сега нещо окуця работата . Мисля че хората са стресирани от положението и всеки изкаран лев го заделят настрани понеже времената са несигурни и копуват само най нужното без газарийки .
Не знам вече се видях в чудо какво ли не сменях правих променях се същата работа дайте някаква конкретна идея за оцеляване .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo

Мнениеот RaIDeR » 18 Авг 2010, 17:11

А по улицата човекопотока намаля защото правеха възел по надолу и цялото движение минаваше през моята улица сега направиха възела и движението умря ! А и са големи жеги сега и от 2 до 5 ч е голяма пустош никой не върви пешя . Отделно че е отпускарски сезон мн хора са си по селата или на почивка , бе направо се изпариха тея хора !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo

Мнениеот vasetokb » 18 Авг 2010, 18:20

Колега 3 месеца е рано ... дай още време на бизнеса :)
Пусни промоции ... например за стока над 20-30 лева има томбола с някакви сивмолични награди ... залепи отпред на магазина -20/30/40 % намаление ... опитай всичко
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 104
Регистриран на: 25 Окт 2009, 11:24

Re:

Мнениеот moskvich » 18 Авг 2010, 21:22

ами... малко идеи напосоки - недей да държиш драстично ниски цени, очевидно това е момента не работи по някакви причини (както казваш искат евтино марково, а не евтино без марка или си кътат парите). вместо това прави седмична промоция само на една определена дреха, само тя да е драстично намалена за периода на промоцията (това е подобно на идеята с томболите от предния пост). самата промоция я рекламирай с флаери по пощенските кутии, надявам се този тип реклама да можеш да го финансираш. на флаерите не забравяй да сложиш карта и снимка на входа на магазина. казваш, че предните ти флаери не са имали успех, ако не те притеснява, може да качиш снимка, да ги коментираме. опитай бартер на реклама - ти оставяш в твоя магазин флаери на някой фризьорски салон, салонът твои. като няма човекопоток, прави бартер с местата, където има такъв. търси близки до твоята услуга партньори за бартер - примерно шивачи, ремонт на ципове, обущари и пр. търси в рекламата ти да има конкретни предложения - конкретни дрехи с конкретни цени или дрехи, облечени върху красив модел. ако досега е пишело само "магазин за дрехи", това е твърде общо, няма с какво специфично да го асоциираш. не знам колко добро е обслужването ти, немарливи продавачки, които пушат цигари пред вратата с тъпоумно изражение и вместо "заповядайте", в устата им е "нямам дребни да ви върна", отблъскват. разходи се из магазинчетата в някой квартал и си направи списък, какво не ти е харесало във всеки един, от гледната точка на купувач, както и какво ти е харесало. после сравни какво можеш да взаимстваш и кои чужди грешки трябва да избягваш. към всяка продадена дреха давай рекламна визитка, пак с карта и снимка на входа на магазина. измисли кратко, запомнящо се име и го сложи на видимо място на входа, ако вече не си. слагай на по-качествените дрехи допълнителни етикети, с голям шрифт, на които пише, къде е произведена материята, в коя фабрика и т.н., хвали качествената материя и изработка. дори и купувачите да могат да преценят добрата дреха на вид или допир, подчертавай, припомняй, натяквай предимствата. предлагай отстъпки за по-големи количества, примерно пакет от 5, 10 чифта гища или чорапи. сложи магазинчето си в wikimapia, минимален брой хора ще научат от там, но пък не ти коства нищо. ако щеш дори, заложи на PR - поръчай да оформят някоя градинка пред някой голям блок наблизо и сложи табела, че градинката се поддържа от твоя магазин. ремонтирай тротоара пред магазина на твои разноски и сложи зеленина, за да се отличава приятно мястото, когато някой мине от там. в интернет рекламирай във всички сайтове за квартала, ако има такива или ако има указатели за такъв тип малки магазини.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08

Мнениеот ivayllo » 20 Авг 2010, 17:03

Пусни промоция "Лудата Неделя" (примерно) . Пусни най-ефтините (и най-грозните и труднопродаваеми) дрехи за без пари ..... примерно от 10:00 до 12:00 да важи промоцията . Ще притърпиш известни загуби защото ще дадеш доста дрехи за без пари , но точно тези загуби пък може да ти донесът бъдещи приходи и то в доста . Направи флаери за тази промоция , раздай ги дори и в най-отдалечените части на магазина ти и ще видиш как ще има ефект . Ако нямаш намерение да търпиш загуби , инвестирай в магазина си . Наеми 2-3 хубави момичета и момчета които да са облечени с логото на твоя магазин (ако имаш такова) и ги пусни да щъкат из квартала със флаерчета за бъдеща томбола . Купи си добра музикална уредба която да доукраси тази томбола а и може да я пускаш и през останалото време . Помисли си ........ що за хора трябва да привлечеш за клиенти , какво би ги накарало да влязат в твоя магазин , колко загуби можеш да изтърпиш за развитието на магазина в бъдеще . Бъди креативен и нестандартен !
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 65
Регистриран на: 10 Авг 2009, 19:35

Мнениеот desinikoleta » 08 Сеп 2010, 15:08

Интересни идеи!
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 25
Регистриран на: 11 Юли 2009, 14:37

Мнениеот RaIDeR » 08 Сеп 2010, 15:37

Благодаря много за креативните идеи може би трябваше да направя наистина нещо от сорта на "лудата неделя" вместо това аз смъкнах цената на всичко за постоянно и интерес имаше само няколко дена след това същото и сега трябва да сменя цялата стока за да качя цените . За съжяление нямам възможност да инвестирам по вече в реклама понеже съм с няколко заема , а докато се ориентирам на къке как що и потънаха доста парички и сега едвам се оправям със заплати стока и се на - излизам накрая . Сега последно ще пробвам с изцяло нова стока за есен зима за която мисля да пусна флаери на които ще пише примерно "при представяне на този флаер в магазин получявате 40% отстъпка за всяка стока " или пък да са равностойни на пари даречем 1 флаер = 10 лв самоче така може да си вземеш нещо само срещу флаера :Д
Та като цяло исках да кажя ,че вашите идеи са хубави наистина аз също имам някой брутално креативни и амбициозни свързани с визията и рекламата но за тях ще ми трябват по вече пари от колкото цялата ми стока струва "на продажна цена" :Д , мисълта да направя каквото мога със собственни сили или ако не то поне с малки средства инъче скоро време фалитката ме чяка :( мерси на всички отзовали се !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo

Мнениеот Tuzara » 19 Окт 2010, 10:31

Абе хора на кого му пука за 2 лева.Нима мислите че като давате с два лева по-евтино от конкорента ще се натрупат хората на опашка пред вашия магазин.Как не разбрахте че не всичко е пари .Най важното е отношението,не говоря че трябва да им целуваш задника на клиентите ,но една усмивка при всяко посещение на клиент би ти създало редовни клиенти,покажи че ги помниш от предния път и им направи отстъпка за това че са се върнали при теб и те пак ще се върнат. :wink:
Аватар
Tuzara
Нов
Нов
 
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Окт 2010, 16:04

Мнениеот Cypermethrin » 11 Яну 2011, 17:32

решаваш ква промоция ще пуснеш
пишеш на приятел да ти оформи дизайна на една брошурра
като не наблягай на дизайна ами на бенефитите за потребителите
за 180 лв ще си изкараш 1000 брошури
дай на някой приятел 15-18 годишен (на когото имаш доверие)
15 лв да ги напуска по пощенските кутии наоколо
Cypermethrin
Нов
Нов
 
Мнения: 10
Регистриран на: 11 Яну 2011, 17:09


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron