Организиране на тържества

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Организиране на тържества

Мнениеот Eli » 20 Юли 2007, 09:19

Здравейте,
Много съм щастлива, че най-накрая намерих място в интернет където мога да задам своя въпрос :D

Та така, много обичам да се занимава с организацията на тържества и различни мероприятия,а вече не веднъж правя това за фирмата, където работя. Естествено това задължение не се приема за нещо извънредно и не се заплаща, а на практика изисква много работа, нерви и усилия, за да се постигне добър резултат. След дълго мислене реших, че искам да стартирам собствен бизнес и да се занимавам именно с организацията на различни събития. За съжеление обаче никъде не мога да намеря точна информация какви са изискванията за стартиране на тази дейност. Можете ли да ми помогнете и да ме насочите към нещо по-конкретно?!
Благодаря Ви предварително!
Eli
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Юли 2007, 08:22


Мнениеот Ilijana » 20 Юли 2007, 11:28

Здравей, Ели! Добре дошла на форума! :0-0-0-0-0:
Мисля, че за фирмата, която организира тържества не трябва нищо по-специално от всяка една фирма. С други думи трябва да минеш "стандартния път": да напишеш бизнесплан, да си осигуриш първоначален капитал, да регистрираш фирма и да действаш. :D
Къде смяташ да си намираш клиенти?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот Eli » 20 Юли 2007, 11:56

Благодаря за отговора! Мисля да заложа на сватби и абитуриентски балове. Проучих "конкуренцията" и се оказа, че в Сливен има само една фирма, която се занимава с цялостно организиране на тържества и се развав доста добре. И самия град започна да се разива бързо, така че в близкото бъдеще това се очертава кат оедни доста добър бизнес.
Основното, което ме притеснява в цялата ситуация е дали не се изискват някакви специфични регистрации към определени съюзи, камари. Оказва се, че към този момента правилата на бизнеса с тържества не са формулирани никъде.....
Eli
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Юли 2007, 08:22

Мнениеот Ilijana » 20 Юли 2007, 12:43

Регистрацията в някакъв съюз, камара и т.н. е доброволна и не е задължителна /те имат и членски вносове/.
Фирмата, която искаш да направиш е вид посредническа - между клиентите и тези, които ще ги обслужват /ресторант, дискотека, актьори и т.н./, стига да не разполагаш със собствено помещение и смяташ да наемаш целия персонал. Печалбата ще идва от посредническите надценки.
Направи си бизнесплан "за лична употреба" и всичко ще проличи. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот mi_9 » 03 Авг 2007, 13:11

Здравей, Eli! :D
Аз преди време се замислях да си направя някаква подобна фирма. Много е важно да имаш връзки /да познаваш много добре/ хората, които ще ти предоставят помещения и да познаваш аниматорите, които ще забавляват твоите клиенти. Също така е важно да привлечеш първите клиенти. Може да мине време докато получиш първите си печалби, затова трябва да разполагаш с пари за разходи през първите няколко месеца.
Скоро четох за един мъж, който е започнал като диско-водещ и сега има голяма фирма за организиране на празненства. Той разправя, че първият месец е пускал обяви във вестниците, но когато са му се обаждали е отказвал на потенциалните клиенти. Той им е казвал, че е много заангажиран и не може да поеме още ангажименти /а в същото време е намял никаква работа/. На вторият месец той е увеличил цената на своите услуги и :!: хората започнали да го наемат на работа като луди. :wink: Много интересен опит... :wink:
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 70
Регистриран на: 02 Май 2007, 17:14


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта