Искам да започна бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Искам да започна бизнес

Мнениеот Вуйна Пена » 28 Авг 2007, 22:15

Iskam da zapo4na biznes.Ne sam se orientirala to4no kam kakvo.Nqkoi ima li kato men da ne znae kakvo iska? :roll:
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Iskam da zapo4na biznes

Мнениеот Ilijana » 29 Авг 2007, 07:02

Здравей, Вуйна Пена! Добре дошла на форума! :D /Хубаво име имаш. :D/
Вуйна Пена написа:Nqkoi ima li kato men da ne znae kakvo iska? :roll:

Ти май вече знаеш какво искаш - "да започнеш собствен бизнес". Може би искаш да си богата, щастлива, уважавана и велика? Такива хора - валяло! :D И аз искам да бъда велика, само където разбрах, че не става лесно. :D

Няма ли как да пишеш на кирилица? :?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Вуйна Пена » 29 Авг 2007, 13:54

Zdravei Ilijana!
Blagodarq za dobroto posreshtane :D !
Nqma kak da pisha na kirilica.Sajalqvam!
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Искам да започна бизнес

Мнениеот Кака Мара » 30 Авг 2007, 21:39

Вуйна Пена написа:Iskam da zapo4na biznes.Ne sam se orientirala to4no kam kakvo.Nqkoi ima li kato men da ne znae kakvo iska? :roll:

Здравейте, Вуйна Пена! :D
Сигурна ли сте, че Ви трябва да се нагърбвате с отговорностите на собствен бизнес? Бизнесмените трябва да са наясно какво точно вършат и какви са целите на тяхната работа.
Опитайте да намерите наемна работа, която да Ви удовлетворява. Ако не Ви харесва - смените я и намерете друга. След това няма начин да не разберете, какво точно искате. :D
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Вуйна Пена » 03 Сеп 2007, 18:53

Здравейте, Вуйна Пена! :D
Сигурна ли сте, че Ви трябва да се нагърбвате с отговорностите на собствен бизнес? Бизнесмените трябва да са наясно какво точно вършат и какви са целите на тяхната работа.
Опитайте да намерите наемна работа, която да Ви удовлетворява. Ако не Ви харесва - смените я и намерете друга. След това няма начин да не разберете, какво точно искате. :D[/quote]

Sigurna sam,4e moga da se nagarbq s opredelen vid biznes,no ne I s neshto koeto ne razbiram.
Ima mnogo hora,koito se zaemat da pravqt neshto ot koeto ne razbirat nishto.
Moje bi shte kajete:"Ima si hora za vsi4ko!Ako ne razbirash neshto,togava plashtash I vsi4ko e ok!"
Az ne sam mnogo saglasna s tazi pozicia za prosperitet I razvitie na nqkakva ideq.
Zashtoto sam se nagledala na takova pravene na biznes.
I zatova sam ograni4avala do minimum takiva "uslugi" v moq bivsh biznes.
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 03 Сеп 2007, 20:48

Вуйна Пена написа:Ima si hora za vsi4ko!Ako ne razbirash neshto,togava plashtash I vsi4ko e ok!"
Az ne sam mnogo saglasna s tazi pozicia za prosperitet I razvitie na nqkakva ideq.

Съвсем напротив! Твърдо вярвам, че в бизнеса просперират тези, които разбират това, което правят.
Но, има "бизнеси", които изглеждат не съвсем такива, каквито са в действителност. :D
Например, основната цел на някакъв бизнес е пласирането на някакво лекарство. Собственикът на бизнеса много добре разбира от производството на това лекарство и иска по-добре да го пласира. За целта той купува или прави списание или сайт, които са на медицинска тема и предлагат доста тематична информация. НО, основната цел на медията е пласирането на това определено лекарство. От пръв поглед бизнеса е издателски и бизнесменът нищо не разбира от това, но малко хора подозират, че той много добре разбира от основната цел на бизнеса.
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Вуйна Пена » 04 Сеп 2007, 08:07

Molq,da razgrani4im biznesite!
1.proizvodstvo
2.reklama
3.targovia na edro
4.targovia na drebno
Te sa vzaimno svarzani,preplitashti, no otdelni.
Naprimer:
Proizvoditelq na hlqb,ne e nujno da znae splavite ot koito sa proizvedeni 4astite na negovite furni.
No e prepora4itelno da znae sastava na brashnoto,svoistva pri opredeleni uslovia I t.n.
V slu4aq hlebarq ne e nujno da bade himik ili fizik. :D
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Вуйна Пена » 04 Сеп 2007, 08:29

Taka proizvoditel na po4istvashti preparati za furni ne trqbva da znae tainite recepti za vkusni banici,no biznesat mu e svarzan s poznaniq za metalite ot koito sa napraveni furnite,bezopasnostta na preparatite pri poglashtane ili zalivane s tqh.
"Vsqka jaba da si znae giola!"
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 04 Сеп 2007, 08:43

Вуйна Пена написа:Molq,da razgrani4im biznesite!
1.proizvodstvo
2.reklama
3.targovia na edro
4.targovia na drebno
Te sa vzaimno svarzani,preplitashti, no otdelni.

Смятам, че няма "бизнес в чист вид". Всеки един от посочените отрасли е самостоятелен, но само като водещ. Всяка една фирма извършва ред задължителни дейности: пласмент, счетоводство, управление на човешките ресурси, реклама, маркетинг и т.н. Мениджърът /ръководителят на фирмата/ трябва да разбира от всичко по малко. :D
Твърдо вярвам, че няма универсални ръководители /мениджъри/.
Само бих искала да направя разлика между това да си мениджър /управител/ и да си бизнесмен /предприемач/. Ако при първите знанията са водещи и са от значение, то при вторите важното е да разбират основната идея и цел на бизнеса и нищо повече. :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Вуйна Пена » 04 Сеп 2007, 09:01

"Само бих искала да направя разлика между това да си мениджър /управител/ и да си бизнесмен /предприемач/. Ако при първите знанията са водещи и са от значение, то при вторите важното е да разбират основната идея и цел на бизнеса и нищо повече. "

Poznavah edna jena "бизнесмен /предприемач/".Shieshe kojeni oblekla.Imashe skapi mashini I rabotnici.Ne razbirashe izobshto ot shev I kroika.Izpolzvashe kroiki ot lubitelski modni spisania za letni I zimni drehi I hodeshe na izlojeniq s tqh.Edin den q popitah:"Zashto se zanimavash s tova sled kato ne razbirash nishto ot shiene?"
Otgovor:"Az ne e nujno da razbiram a da organiziram"
...Rabotnicite I spe
tqvaha koja I q kradqha bez da se useti...
Ne znaq dali oshte s tova se zanimava. :D
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот mi_9 » 04 Сеп 2007, 12:28

Познавам един "широк специалист". :D Той цял живот работи като директор - директор на това, директор на онова... Човекът е успял да директорства в предприятията за производство на най-различни неща, в консултантски фирми и къде ли още не. Не знам до какви върхови постижения е успял да докара всичките тези фирми, но е факт, че от никъде не е уволнен, а винаги намира друга работа и сам напуска.
Как успява? :D
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Вуйна Пена » 04 Сеп 2007, 16:42

Eeeeh...zashto I men ne me kanqt za direktor! :lol:
Вуйна Пена
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот atalak » 08 Сеп 2007, 17:04

Вуйна Пена написа:Eeeeh...zashto I men ne me kanqt za direktor! :lol:

Главано защото не отделяш време да се вгледаш в себе си :-)
Хората, които водят винаги първо гледат и работят над себе си, а после се заемат да гледат другите ;-)
Успех!
atalak
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес