Трудната продажба

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Трудната продажба

Мнениеот bionit » 14 Сеп 2007, 00:38

Е да , нама как да не стигнем и до този момент , когато продаваме продукт които не се вижда. Във все повече деиности вече се налага консултанта да продава неща които клиента не вижда ,а трябва да предцени дали ще купи дадения продукт . Темата е малко повече за размисъл за това - какви са предпоставките за най-добрият консултант?
- добър външен вид ?
- начинът по който представя продукта?
- дали е благоприятна ситуацията за продажба?
- колко дълго да продължи разговора?
- ТВЪРДЕ ЛИ Е ИДИВИДУАЛНО ЛИ Е ,ИЛИ ИМА ОБЩИ ПРАВИЛА ???
[/b]
bionit
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 14 Сеп 2007, 03:57

Здравей, bionit! Добре дошъл/дошла на форума! :D

Веднага забелязвам, че смесваш две функции - "да консултираш" и "да продаваш". При първата целта е да помогнеш да се направи най-добър избор, а при втора - да продадеш нещо. :D Интересното е, че наистина има доста "консултанти", които в същност са продавачи на нещо. Смятам, че това не е честно, защото много малко хора ще усетят, че не ги съветват наистина, а "пробутват" някаква стока.

Иначе, мисля, че добър консултант е психолог, професионалист в своята област, педагог и дори оратор в едно лице. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Трудната продажба

Мнениеот Кака Мара » 14 Сеп 2007, 19:27

bionit написа:ТВЪРДЕ ЛИ Е ИДИВИДУАЛНО ЛИ Е ,ИЛИ ИМА ОБЩИ ПРАВИЛА ???

Разбира се, че има правила! И то стотици правила! :D В същност, всяко направление на психологията се занимава точно с това - да дава на хората инструменти за влияние върху околните.
Психологическите въздействия се използват повсеместно и на най-неочакваните за нас места и ситуации. Но, не мога да отрека, че има и индивидуален момент: който е привлекателен за околните - по-лесно продава.
Консултантите също продават своите услуги, затова не виждам голяма разлика в това да си продавач на обувки или продавач на своите услуги.
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Благодаря ви за въгледите

Мнениеот bionit » 15 Сеп 2007, 01:11

Да , всяко нещо поетапно - контакт , консултация , реална продажба. После е празнуване на завоюваната битка и това е ако имаш добри трофеи от сделката , ами ако нямаш??? - тогава се налага да се приемат фактите във вид на обучение , което ще е много добре да започне да се приема в BG-to.
Лично на мен ми харесва законът на джунглата ( ПО-СИЛНИЯТ ИЗЯЖДА ПО-СЛАБИЯТ). Според мен това е валидно правило и за кариерата. По-добрият натделява , а ленивците рано или късно ще спрат да се радват на старите лаври. По един или друг начин нещата опират до енергия (умствена , физическа , инертна). Всъшност то е ясно , че е по-лесно да продадеш лъскавите обувки на клиента които ги търси от това да продадеш наи-смотаните на този дето не ги търси. Стигам до следната истина:
ПО УЛИЦАТА Е ПЪЛНО С ПАРИ , А МОЛКО ХОРА ЩЕ СЕ НАВЕДАТ ДА СИ ВЗЕМАТ !!!
bionit
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2007, 09:19

Препоръчвам Ви една страхотно книга, която лично на мен много ми помогна - "Стратегия на мощния продавач" от Марио Оховен
Гост

Мнениеот Ilijana » 21 Сеп 2007, 14:36

sante написа:Препоръчвам Ви една страхотно книга, която лично на мен много ми помогна - "Стратегия на мощния продавач" от Марио Оховен

Здравей, sante! :D За какво точно ти помогна книгата? Много рядко човек може да намери наистина добри съвети. :roll:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот FFIbg » 18 Яну 2008, 04:28

Стреми се продажбата да бъде естествен резултат от организацията ти на работа. Мнозина са пострадали от факта, че са подходили към въпроса от другата страна - опитвайки се да организират работата, акцентирайки върху продажбата. Прочитайки отначало до край “Уроци върху салфетка”, ще разбереш защо подобна система не действа.Който желае мога да му предоставя в електронен вариянт книгата .
FFIbg
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес