Искам да отворя магазин за дрехи

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Искам да отворя магазин за дрехи

Мнениеот desislava » 15 Ное 2007, 00:14

Здравейте.Искам да отворя магазин за дрехи, но не знам от къде да започна.Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде няакви съвети.
desislava
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 15 Ное 2007, 14:10

Здравей, desislava! Добре дошла на форума! :D
Започването на всеки бизнес става от чист лист хартия и химикалка. :books:
Направи си личен бизнес-план, така ще разбереш какви стъпки трябва да направиш, кокво финансиране да си осигуриш и т.н. Сметни, колко ще ти струва наемът на магазина, закупуването на стока, разходи за ток и телефон, магазинерка и т.н...

Регистрацията на фирмата и други административни действия трябва да направиш след като си се определила със своят план.

Сигурно вече имаш някакви виждания по въпроса. Какво точно те притеснява?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Гост » 15 Ное 2007, 14:59

Здравей Десислава. Случайно разгледах въпросът ти тук, значи представлявам български производител на мъжко и дамско облекло, можеш да ми пишеш на мейла за повече подробности, от Пловдив съм, тук се намира и склада ни на едро. Имаме доста широка мрежа от магазини , с които работим в цялата страна, така че можем да ти бъдем полезни, можеш например да станеш представител на марката, всъщност от къде си, или по-точно в кой град искаш да отвориш магазин за дрехи?

svetoslav_nichinkov@abv.bg
Гост

Мнениеот desislava » 18 Ное 2007, 22:55

az sam ot burgas ako moje da mi obqsni6 malko po podrobno kakstavat ne6tata
desislava
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 18 Ное 2007, 23:43

Здравей, Деси. Аз едва ли мога особено много да ти помогна за стартиране на бизнеса ти, но ако започнеш и всичко е наред, мога да ти подаря малко безплатни ПР съвети за популяризиране на магазина 8)

Това, което те е посъветвала Ilijana, за бизнес плана, е от съществена важност. Най-добре е да се възползваш от съвета й и да си направиш много подробен план. Тук някъде из форума имаше даден такъв план(незнам точно в коя тема) поразрови се и ще го намериш.

Аз също съм от Бургас и много трудно си намирам дрехи, така че приветствам с две ръце идеята ти и обещавам, че ще дойда да си напазарувам нещо от теб. :lol:
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот xrisi_bacardi » 02 Яну 2008, 16:33

Zdraveite,az iskam da popitam kakvi sa tvoite drehi,za cenite da me orientira6 ako moje.az su6to iskam da si otvorq magazin za drehi no mislq 4e e dobra ideq magazina da bude firmen.az sam ot Veliko Tarnovo.6te se radvam ako mi pi6ete.Blagodarq predvaritelno :)
xrisi_bacardi
Нов
Нов

Здравейте!

Мнениеот Гост » 29 Фев 2008, 12:34

Аз съм от Пловдив и искам да отворя собствен магазин за дрехи на центъра. Решила съм кои марки дрехи искам да продавам и ще се снабдявам с тях най-вероятно по интернет, тъй като не знам друга възможност в момента. Говоря за марки като : Baby Phat, Lacoste, Dereon, Akademiks, Sean John, Ecko Red и т.н. Предимно дамско,но и мъжко, както и аксесоари.. бижута...... Но не знам, какво точно ми трябва.. разрешителни... регистрации.. данъци...нямам никаква представа. Ако може някой да ми даде някакви напътствия ще съм му много благодарна!
Гост

Re: Здравейте!

Мнениеот Ilijana » 29 Фев 2008, 17:47

Здравей, Honeesha! Добре дошла на форума! :D

Honeesha написа:Но не знам, какво точно ми трябва.. разрешителни... регистрации.. данъци...нямам никаква представа. Ако може някой да ми даде някакви напътствия ще съм му много благодарна!

Мисля, че няма да ти е лесно, защото ще се налага да учиш доста неща за управлението на бизнес. Основните неща, които трябва да обмислиш (давам ги в разбъркан списък, а не по приоритет) са:

1. регистрация на фирма;
2. помещение - наем или собствено;
3. персонал (в това число, счетоводител);
4. финансиране;
5. да направиш предварителен бизнес план;
6. доставчици;
7. маркетинг и пласмент.

Схемата на работа е ясна: купуваш стока - продаваш я - част от оборота пак влагаш в стоката, друго - заплати, консумативи, наем, ток, данъци, застраховки. Разрешителни не ти трябват. Помещението трябва да има разрешително да бъде магазин за нехранителни стоки.

Пиши бизнес-план! Веднага ще проличи, къде бъркаш.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

:)

Мнениеот Гост » 29 Фев 2008, 18:41

Благодаря ти !
Гост

Назад към Стартиране на собствен бизнес