Магазин за хранителни стоки

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за хранителни стоки

Мнениеот lekter » 03 Дек 2007, 14:42

Здравейте,
имам доста неясноти по един въпрос, а доколкото видях във форума май вие сте тези, които бихте могли да ми помогнете.
Аз съм на 23 години. С един мой приятел сме посъбрали малко пари и искаме да започнем някакъв бизнес заедно. В интерес на истината може да се каже, че и двамата имаме повече от бегла представа как да започнем и какво да правим. Искаме да отворим магазин за хранителни стоки /живеем в Добрич/. Намерили сме помещение, което да наемем/допреди месец там имаше подобен магазин/, но от тук нататък не сме много наясно какви са стъпките, които трябва да предприемем. Ще се радваме, ако ни посочите, било то и бегло какво трябва да правим, за да реализираме идеята си.
Предварително ви благодарим за съветите!
lekter
Нов
Нов

Мнениеот lekter » 04 Дек 2007, 14:52

Май това,че съм на 23 години ви кара да погледнете с пренебрежение на молбата ми. Все пак ви благодаря...
lekter
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 04 Дек 2007, 15:14

Здравей, lekter! Добре дошъл на форума! :D

Годините ти нямат нищо общо с отговора :D. Извинявай, че се позабавихме /какво да вземеш от заети, стари, изморени, разсеяни хора :bayy: /.

Откриването на магазин се прави със същите стъпки, с които се прави стартирането на всеки един бизнес. С риск да се повторя, ще ти препоръчам да направиш бизнес-план "за лична употреба". Този бизнес-план трябва да съдържа основните неща, свързани с бизнеса Ви /по-подробно можеш да видиш в Кариерист/.

Основните стъпки, както ми се вижда, са следните:

1. Обмисляне на маркетингова стратегия /какво, на кого и как ще продавате/.
2. Подсигуряване на доставчиците на стоки. Предварителни уговорки с тях за условията /може би разсрочено плащане?/.
3. Осигуряване на финансиране, персонал /продавачи, счетоводители и др./
4. Регистарция на фирмата.
5-6. Регистрация на търговски обект. Обзавеждане, реклами и т.н.
7. Зареждане и самата търговия.

Точките могат да се разместват, но мисля, че това са основните неща.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот lekter » 04 Дек 2007, 15:28

Благодаря. В общи линия аз и моят приятел, с който ще мислим да започваме сме набелязали тези точки, но все пак реших да се консултирам и с вас, защото видях, че сте дали доста повече от ценни съвети на много хора. Още веднъж ви благодаря. Очертава се да отворим магазина в началото на януари. Дано успеем. Може да се каже, че и двамата сме на принципа,че който не е опитал, той не е успял. А,ако случайно не успеем ще се поналожи да поработим повечко, за да си възстановим вложените средства. Дано не се стигне до там... :lol:
lekter
Нов
Нов

Мнениеот lekter » 04 Дек 2007, 15:29

заети, стари, изморени, разсеяни хора - това е единственото нещо, което изобщо не ми хареса в отговора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lekter
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 04 Дек 2007, 15:49

Пиши когато ще направиш бизнес-планът си /в схематичен вид, разбира се/. Ние тук можем да го разгледаме и да намерим "дупки" :D . Още един обективен поглед не е попречил на нито един бизнес-план. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот lekter » 04 Дек 2007, 17:07

Ще го пратя :) Ние засега ще поизчакаме малко, защото след 1-2 седмици ще имаме напълно точна яснота с каква сума ще разполагаме. И едва тогава ще направим абсолютно точна разбивка на всичко...
Благодаря и приятна вечер или ден /зависи кога ще го прочетеш това.../...
lekter
Нов
Нов

Мнениеот vililil » 05 Мар 2008, 16:00

как върви бизнеса....аз имам хр.магазин...питай какво те интересува...ще помагам с каквото мога...но това ,че сте двама "приятели" ...не ми харесва....от опит го знам...
vililil
Нов
Нов

?

Мнениеот Bloodface » 05 Мар 2008, 18:16

И аз мисля за същото да питам. Обаче мен ме интересува какви са изисквания от ХЕЙ от данъчно и от всички други институций който имат нещо общо с магазините за хранителни стоки.
Bloodface
Нов
Нов

Мнениеот vililil » 05 Мар 2008, 20:14

изискванията от данъчното е да имаш фактури за стоката в магазина,платени патенти,такси за алкохол и цигари...прилежно водене на касовата книга,отчети за всеки изминал месец и най-вече работа с касовия апарат....парите в касата да отговарят на дневния отчет от касовия апарат....а на РИОКОС /ХЕИ/ изискванията са много...хващат се за най-малкото...трябва първо да имаш разрешение за маг.,да се въведе системата за контрола и безопастност на храните,срокове на годност,съхранение,и много други дребни на пръв поглед неща, но много важни с голями глоби....
vililil
Нов
Нов

?

Мнениеот Bloodface » 06 Мар 2008, 01:01

благодаря 8)
Bloodface
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес