Собствен бизнес - копирен център

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Собствен бизнес - копирен център

Мнениеот stefan » 15 Яну 2008, 18:58

Здравейте,

1-во искам да ви поздравя за сайта който сте направили и форума който поддържате.Отдавна посещавам сайта и съм изключително доволен от него.

Живея в сравнително малък град, и работя като зам-управител в Германос.Искам обаче да си създам собствен бизнес,и идеята ми е да направя нещо като копирен център в града,като извършвам всякакви услуги,включително и пренос ( филми , сватби и т.н.) от видеокасета към ДВД.
Интересува ме,дали има някой запознат с условията за създаване на такъв вид бизнес,и колко голямо вложение изисква?

Благодаря ви предварително:)
:)
stefan
Нов
Нов

Мнениеот Кака Мара » 16 Яну 2008, 10:04

Здравейте, stefan! Добре дошли на форума! :D

Мисля, че създаването на копирен център иска доста капиталовложения, защото техниката, която се използва е доста скъпа.

Сами можете да прецените, колко пори ще Ви трябват. Знаете, каква точно техника Ви трябва и можете дас равните офертите на фирмите, продаващи такава техника. Можете да намалите разходите си като закупувате всичко от един вносител/дистрибутор - ще ползвате по-ниска цена като купувате по-голям брой артикули. Някои видове техника се продават на лизинг или на разсрочено плащане.

Мисля, че идеята за копирен център е много добра и потенциално печеливша. Проучете какви конкуренти имате в града, където живеете. В малък град трудно могат да печелят повече от два-три големи копирни центъра, стига нда не се намират на голямо разстояние едно от труго. Потърсете си място, намиращо се близо до голям офис-център или до някаква институция.

И, най-важното, успешният бизнес винаги започва от един добър бизнес-план!

Успех!
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот stefan » 16 Яну 2008, 11:24

Единствената конкуренция в града ни е .. Ofice1Superstore..
но на самото място на което се намира не е добро.
Значи да разбирам че вие смятате това за добра идея?
И второто което искам да ви попитам е .. има ли някаква разлика при регистацията на фирма от такъв вид услуги?
Въпроса ми може да звучи тъпо..но съм невеж още в тази област.
Благодаря ви.
stefan
Нов
Нов

Мнениеот Кака Мара » 16 Яну 2008, 11:47

stefan написа:Значи да разбирам че вие смятате това за добра идея?

Бих искала да мога веднага да позная печеливша идея /сигурно, отдавна щях да съм милионер, ако бих притежавала такива способности :D/. Мисля, че има хляб в тази идея. Трябва да знаете, че този вид бизнес предполага много бавно връщане на вложените средства, защото техниката е много скъпа, а услугите са сравнително евтини. Един бизнес-план би Ви спестил доста изненади в тази насока. :D
Конкуренция винаги има и ще има. Трябва да намерите нещо, което да Ви отличава на пазара. Например, някакви по-специални услуги, работно време или нещо друго.

stefan написа:има ли някаква разлика при регистацията на фирма от такъв вид услуги?

Няма никаква разлика. Това е един вид фирма, предлагаща определен вид услуги. Не се изискват разрешителни или други допълнителни документи.
Последна промяна Кака Мара на 16 Яну 2008, 12:19, променена общо 1 път
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот stefan » 16 Яну 2008, 12:05

ммм .. мога само да ти благодаря за отговорите който ми даде:)
stefan
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес