Здравейте.
Отдавна не съм писала - работа, работа и пак...Само си дадох мнението на един "колега" по подобен на моя въпрос
Та как се движи магазина за алкохол и захарни изделия, който отворихме септември? Бавно, но славно.
Наблюдава се ежемесечен ръст на оборота. Имаме редовни и не толкова редовни клиенти. Разнообразихме асортимента на захарни изделия, добавихме пури и пурети към тютюневите. Правим вече три вида кафе, ще пуснем сандвичи...Това е добре, но се сблъскахме и с първите трудности като управители на собствен магазин: служителите в следствие на чиято работа имаше период в който ежемесечно се бракува стока /изтекъл срок/, некоректното напускане, липсата на оборотни средства...Все "хубости" през които се минава.
Сега имаме една идея - да разширим асортимента с хранителни стоки. Първо да уточня, че близо до нас е разположен единият "Фантастико". Освен него в района няма друг магазин за хранителни стоки. Идеята произлиза от това, че магазина ни е между блоковете и не вярвам всеки на който му трябва 1 мляко или 1 хляб да ходи до "Фантастико", поне аз така мисля. Другото е, че искаме да "засилим" оборота, тъй като нямаме допълнителни източници на финансиране, а не можем да разчитаме единствено на това което продаваме в момента. Незнам, иска ми се да предлагаме по-голямо разнообразие на стока, но от друга страна не можем да пуснем железария наред с алкохола, нали? Наясно съм, че за да оцелеем на пазара из между всичките тези вериги и хипермаркети, е необходимо да предлагаме нещо по-различно, да се открояваме сред другите, затова се налага да сме гъвкави...Дали обаче точно този тип разширяване на асортимента не ни уеднаквява с повечето малки магазини? От друга страна трябва да се оцелява...
Моля, споделете вашето мнение по въпроса.