магазин в малък град в краен квартал

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

магазин в малък град в краен квартал

Мнениеот mysuccess » 05 Окт 2010, 18:48

Не мога да измисля какъв магазин може да се отвори в малък град, краен квартал, бедно население. Магазина трябва да е за промишлени стоки.
Моля за идеи...
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: магазин в малък град в краен квартал

Мнениеот mysuccess » 08 Окт 2010, 09:29

mysuccess написа:Не мога да измисля какъв магазин може да се отвори в малък град, краен квартал, бедно население. Магазина трябва да е за промишлени стоки.
Моля за идеи...

Тук в този форум въобще някой влиза ли за отговор или ние само си пишем въпросчета????
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 08 Окт 2010, 12:31

На такъв въпрос, такъв отговор.

Първо казваш, че не можеш да решиш какъв магазин да отвориш. После искаш да е за промишлени стоки. Трето квартала е беден.

1. Проучи от какво имат нужда и какво ще се търси
2. Направи си бизнес план.
3. Не си дал никакви насоки, за да може някой да ти помогне с идея.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот mysuccess » 08 Окт 2010, 13:24

_bioHAZArd_ написа:На такъв въпрос, такъв отговор.

Първо казваш, че не можеш да решиш какъв магазин да отвориш. После искаш да е за промишлени стоки. Трето квартала е беден.

1. Проучи от какво имат нужда и какво ще се търси
2. Направи си бизнес план.
3. Не си дал никакви насоки, за да може някой да ти помогне с идея.

Абсолютно си прав - почти никакво инфо не съм сложил.
Ами ето ги нещата - Имам собствен магазин, които никога досега не е действал. Той е в краен квартал на не голям град, обаче хубавото е, че минават доста хора покрай магазина (квартални хора и доста коли). Наоколо има всичко - заведения, павилиончета за закуски, захарни изделия, няколко хранителни магазини, зеленчуков пазар, рибен магазин, магазин за 1 лев (няколко на брой), белъо, дрехи, железария,бои, хигиенни материали, авто услуги, авто мивка, гуми деноношно, магазин за птици и животинчета, детски дрехи, книжарница, ДиЕйчЕл, прежди и одеяла и незнам още какво няма. Т.е. всичко има, а народа е беден и купува, ама Ъ - почти нищо не купуват, само най-необходимото.
Единственото, което няма е магазин за дрехи втора употреба. Но не съм сигурен, че това е нещото, което ще върви и което искам, защото на около 300м. има няколко втори употреби, но съвсем под носа на хората няма такъв.
Наоколо няма също и сладкарница за торти, но моя магазин е със статут за промишлени стоки и не искам да го сменям, щото е голяма разправия.
И сега съм пред голяма въпросителна какъв да е моя магазин?
Моля за съвети.
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот nedka27 » 08 Окт 2010, 14:57

Магазин за рибарски принадлежности.Не виждам да споменаваш, че има.Дори да не живееш в морски район, със сигурност из околностите на града има гьол за риболов.

Сещам се и за детска борсичка за памперси, козметика и храни.Това също сработва.

Може магазин за домашни потреби или тапети.

Желая ти успех.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот mysuccess » 08 Окт 2010, 17:07

nedka27 написа:Магазин за рибарски принадлежности.Не виждам да споменаваш, че има.Дори да не живееш в морски район, със сигурност из околностите на града има гьол за риболов.

Сещам се и за детска борсичка за памперси, козметика и храни.Това също сработва.

Може магазин за домашни потреби или тапети.

Желая ти успех.

Много ти благодаря.
Магазин за памперси и детски храни имаше но го затвориха преди месеци - не просъществува. Вярно, че беше на малко задънено място, но пък беше единствен в квартала.
За риболовни принадлежности е много интересно, но дали ще върви. В града има такива, незнам как ще е в квартала?
За домашни потреби идеята и на мен ми харесва. Трябва да разуча нещата там.
Още веднъж много ти благодаря.
Но ще чакам и още идеи....
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот VALERI61 » 08 Окт 2010, 17:27

Можеш да пробваш с магазин за маслини-в момента в моя град е доста актуален този бизнес. :okk:
VALERI61
Нов
Нов

Мнениеот mysuccess » 08 Окт 2010, 17:51

VALERI61 написа:Можеш да пробваш с магазин за маслини-в момента в моя град е доста актуален този бизнес. :okk:

Това е добре, но трябва смяна на статута на магазина, което аз написах, че не искам да се занимавам пак с бюрокращина...
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот VALERI61 » 08 Окт 2010, 18:04

от всичко,което е изброено като стока не е споменато за обувки,маратонки-това също е често продаваема стока
VALERI61
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес