Райфаизен Банк затрива българското производство

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Райфаизен Банк затрива българското производство

Мнениеот Vitta » 11 Дек 2010, 23:49

През Ноември 2006 година се открива търговско дружество Витта Фуудс ООД основен конкурент на Белла България в производсвото на замразени тестени издения, родно българско производсвено предриятие представляващо марката замразени баници „Царица”.

През септември 2008 година компанията достига 196 служители и 38% пазарен дял в цяла България и вече има производство за износ на Балканите.

Компанията и производсвото й са финансирани от Раифайзен банк България.

Не след дълго се разкрива личното приятелство между Момчил Андреев и (Изп. директор на Райфайзен банк) и Венцислав Георгиев (собсвеник на Белла България), които имат обша кауза - букавално заличаване на основния пряк конкурент на Белла България от пазара.

В резултат на което в края на 2010 година Белла България е на път да закупи основния си конкурент чрез безусловната подкрепа на Райфаизен банк и да остави десетки семейства на улицата в малкия град в южна България, закривайки производсвото и ликвидарайки конкурента с цената на това да остави 40 семействана на улицата в името на едничката цел за монопол на пазара. Служителите на фабриката изпращали поредица от писма до Г-н Андреев и централата на Райфайзен банк с надеждата молбите им за право на "живот и бъдеще" да бъдат чути, но така и не получили адекватен отговор. Преди по-малко от месец организирали и обществен градски протест опитвайки се да спасят предриятието от продажба на прекия им конкурент, за да запазят хляба, работата и живота си.

В България предриаемачите и хората много често нямат право на живот, защото някой си е решил, че му пречат като конкурент, а прилаган Закон за зашита на конкуренцията срещу незаконни действия няма. Нелепо е, че международни финансови институции се замесват в подобни скандали с едничката цел за добре изчислена лична заинтересованост.

За нас е много важно да получим мнение точно от този форум като български предприемачи борещи се за своята кауза и правото на бизнес в България.

И когато някой отново попита защо няма българско производство у нас нека се обърне към Райфайзен банк и Г-н Момчил Андреев за отговор.
Последна промяна Vitta на 11 Дек 2010, 23:52, променена общо 1 път
Vitta
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Дек 2010, 23:40


Мнениеот Vitta » 11 Дек 2010, 23:51

Vitta
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Дек 2010, 23:40

Мнениеот spirosi » 23 Дек 2010, 08:08

Тук май сме само кандидат кариеристи, и сериозни отговори от хора с опит няма да видим.
Което е малко жалко. Може би бизнесмените нямат време за писане.
Както и да е... Аз лично не виждам как мога да помогна по тази тема. Това което мога, и което ще направя, е по най-бързия начин да изтегля всичките си пари от тази банка,и да закрия всичките си сметки там. И никога повече да не отворя там.
spirosi
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Дек 2010, 13:53

Мнениеот GBN » 23 Дек 2010, 19:45

Ами всъщност ако трябва да бъдем честни това е не е нова практика нито в България, нито на други места, нито пък е забравена или остаряла практика. Обаче този казус е двупосочен, защото Вита е използвала кредитирането, а банката не е длъжна да разсрочва или рефинансира кредитните задължения, въпрос на финансова политика и на фирмата и на банката. Друг е въпроса и защото точно в този случай банката е отказала да го направи и дали причината е Белла и личните взаимоотношения.
Green Business Network
Where ideas meet opportunities
www.gbn.bg
GBN
Нов
Нов
 
Мнения: 7
Регистриран на: 16 Дек 2010, 13:44
Местоположение: София 1000, ул. Ангел Кънчев №15 ет. 1 офис 1

Мнениеот Петър » 03 Мар 2011, 23:47

БЪЛГАРСКА РАБОТА..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ..ПРАВЯТ СИ КАКВОТО СИ ИСКАТ
Петър
Нов
Нов
 
Мнения: 6
Регистриран на: 03 Мар 2011, 19:00


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron