Магазин за алкохол и цигари

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за алкохол и цигари

Мнениеот sboris » 06 Яну 2011, 20:21

Здравейте,нов съм във форума извинявам предварително ако не спазвам някои от зададените условия,и все пак повода по който пише е,че съм решил с мой близък приятел да отворим магазин за алкохол и цигари на главен булевард в София близо до центъра,и са ми нужни напътствия като например какво ми е нужно за да започна документи,бизнес план,за каква сума трябва да се подготвя да инвестирам,как става зареждането и още въпроси.Ако някой е възможно да посъветва да даде пример и т. н. ще съм много благодарен.


Поздрави
sboris
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Яну 2011, 20:13


Мнениеот GBN » 07 Яну 2011, 22:02

Хубаво е че си решил да събереш повече информация, но всичко това зависи от конкретни магазин, къде и как мислиш да го отвориш. Ще е хубаво ако дадеш малко повече иннформация.

Иначе относно разрешителните и документацията ако преди това в помещението е имало подобен магазин ще ти спести част от бомащината, но тряябва да видиш конкретно какви документи има собственика и после да допълниш с липсващите.

Относно бизнес плана е хубаво да имаш такъв, дори и финансирането да си е изцяло твое. Това ще ти даде много по ясна представа как да си структурираш по-добре бизнеса, независимо, че е малък А в течение на времето ще представлява и стратегията ти за следващите 1-2-3 години. Така че обърни сериозно внимание на бизнес плана.

За количествата и асортимента, който ще зареждаш е хубаво предварително да прецениш според помещението и човекопотока от какво ще имаш нужда и по колко. Имай предвид, че наличната стока ще ти коства не малко пари. Например само, за да поддържаш цигари по един стек от повечето марки ще ти струва към 2000 лв. За алкохола зависи какъв ще бъде и в каква наличност, но дори и да поддържаш по две бутилки от по-масовия и една от висок клас, която може би е санитарният минимум, при 50 различни марки (което не е особено много) ще ти излезе грубо 3000-5000 лв. И имай предвид, че това е някакъв минимум и е много малка наличност от стока. За захарните изделия зависи много от асортимента, който ще поддържаш и в каква наличност.

За зареждане повечето таакива магазини разчитат на дистрибуторски фирми, можеш да намериш повечето в интернет. Като цяло предлагат добри условия като безплатна доставка, а след време ако ти потръгнат нещата добре има и възможности за отложено плащане на стоката, за да можеш да зареждаш по-големи количества. Но това ще си го прецениш като видиш кои стоки са ти по-ликвидни.

Успех!
Green Business Network
Where ideas meet opportunities
www.gbn.bg
GBN
Нов
Нов
 
Мнения: 7
Регистриран на: 16 Дек 2010, 13:44
Местоположение: София 1000, ул. Ангел Кънчев №15 ет. 1 офис 1

Re: Магазин за алкохол и цигари

Мнениеот Vessela » 26 Ное 2021, 16:13

Здравейте,
Магазин за алкохол и цигари се отваря сравнително лесно и бързо.
Добре е да си направите основен бюджет за разходите, като ги разделите на инвестиционни (по наемане, търговско оборудване, складова програма, административни, за стока) и оперативни (месечни), за да не изпаднете в ситуация парите да свършат преди да отворите.
Процедурата по стартиране на бизнеса се състои в три стъпки, като трябва да имате регистрирано дружество.
1. Вписване в регистър на БАБХ (ако ще има предлагане на пакетирани храни);
2. Разрешително за продажба и търговия с цигари;
3. Регистрация на търогвския обект в Общината.

Може да се използва предишна регистрация само по т.1, при условие че се запазва вида на обекта и предлагането в него. Вижте повече за процедурата по т.2 тук: http://www.vconsulting.eu/bg/razreshite ... delia.html

Важно е помещението да е на силно комуникативно място.
Vessela
Нов
Нов
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Фев 2012, 12:06
Местоположение: софия

Re: Магазин за алкохол и цигари

Мнениеот dimiterpetrov85 » 12 Юни 2023, 13:26

успех в начинанието!
dimiterpetrov85
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Дек 2020, 12:56


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron