Искам да направя собствена марка за обувки

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Искам да направя собствена марка за обувки

Мнениеот janadark3969 » 11 Фев 2011, 07:27

Здравейте на всички
Искам да направя собствена марка за дамски обувки, евентуално и чанти.Насочила съм се към по елегантен и екстравагантен стил и вече съм нарисувала няколко модела. Истината е че и на идея си нямам от къде да започна.На ясно съм ще трябва да си намеря фирма за производство на обувки и вече съм прозвъняла няколко телефона за консултация,но от тук нататък съм гола вода :cry: Как точно да си регистрирам фирма и към коя да се насоча(ЕТ, ЕООД, ООД)?Решила съм като за начало да си отворя онлайн магазин и да направя малка колекция за да видя как ще потръгне.За да съм по конкретна впечатлена съм от обувките Дарис и искам да направя нещо подобно :D
Благодаря предварително
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот icelemon » 11 Фев 2011, 12:43

Намерили ли сте си фирма която да произвежда обувките?
Относно онлайн магазина - не очаквайте големи поръчки от него. Повечето клиенти ще искат да видят стоката, да пробват обувката и т.н.
Поне такава ни е онлайн търговията в Бг :)
По-добре си намери няколко магазина които да предлагат твоята стока.
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот janadark3969 » 11 Фев 2011, 18:06

Благодаря за бързия отговор. :)Да намерила съм фирма която ще ми произведе обувки и чанти,намерила съм и магазин но за начало не искам да се хвърлям поне докато не видя как ще ми потръгне.За интернет пазара честно казано го следя отдавна и ми прави впечатление че все повече хора се отпускат да пазаруват онлайн.Мисля да стартирам с малка колекция да речем от 15 модела и за тази бройка цените при производителя са ми доста високи.Ако наема и магазин съответно и продукцията ще ми се оскапи.Така де наясно съм с това как точно да е но за патентоване на името и другите документации ми куцат сериозно :(
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 11 Фев 2011, 20:59

Може ли да попитам на каква цена ще се продава крайният продукт ориентировачно ?
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот icelemon » 11 Фев 2011, 21:30

Не е необходимо да наемаш магазин като за начало. Можеш да продаваш стоката на др. магазини и т.н. Съветвам те да не разчиташ на онлайн магазина, нека той да е като допълнение. За да имаш най-точни данни, пръсни стоката в няколко магазина, направи си сайт и го рекламирай и т.н.
Каза, че ще започнеш с около 15 модела, а по колко чифта от модел мислиш да направиш като начало?
Относно патента: можеш да провериш в сайта на патентно ведомство http://www.bpo.bg , но и там ще трябва да чакаш доста време за патент на марка.
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот janadark3969 » 12 Фев 2011, 01:56

Смятам да направя от всеки модел по 5 чифта от 35 до 39 номер и поне по 3 чанти към модел за начало. Държа магазина ми да е бутиков и всичко да е лимитирана серия, примерно от модел не повече от 30 чифта :D .Аз живея в чужбина и много се дразня от това че като изляза на пазар в всеки втори магазин стоката се повтаря :( същото съм забелязала и в България.Влизаш в един магазин и по следващите не е нужно да обикаляш...
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот janadark3969 » 12 Фев 2011, 02:07

За цените още съм под въпрос но смятам че крайната цена на продукт няма да възли на повече от 200 лв. Знам че за България цените са малко високи като се има на предвит че можеш да си купиш обувки и за по 50 лв,но все пак аз ще вложа много в качество а и лимитираната серия също оскапява.Плаща се на моделиер технолог на модел и съответно колкото по малко бройки толкова ще е по висока цената на артикулите...
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 13 Фев 2011, 06:40

Точно в тая насока исках да погледнеш ! Сега ти гледаш твоите разходи и някаква минимална печалба , но понеже си тварде малка цената е направо космическа в сравнение с някой гигант който ползва много големи отстъпки ! Парво погледни гледната точка на клиента , ти ако имаш 200 лв за обувки какво би предпочела да си купиш последни модели версаче,гучи,д и г и тнт престижни доказали се марки или някаква безизвестна марка с незнайно качество и произход ? Не искам да те обезкуражявам но смятам че се хвърляш в голямо приключение с много инвестиции така като те слушам иде реч за към 10 000 лв .
Налагането на нова марка на пазара е изключително трудно да не кажя невъзможно освен ако не предлагаш нещо изключително качественно на ниска цена , във връзка с това те съветвам да проучиш някой който е наложил негова марка на пазара . Темата е много интересна и обширна мога да говоря доста по нея , но за сега последно ще изложя пример :
- наскоро заловиха мисля в Пловдив невероятно качествени ишлемета на адидас пума и найк (които всъшност нямат такива модели ползвал е само логото )български имитации с можеби и по добро качество от оригинала това според експертите, собственника на завода заявил ,че преди се опитвал да наложи негова собственна марка на пазара но с тотален неуспех . Каква е поуката ? не качеството продава а името и добрата реклама ! Последно вече това е като последните модели от ниския клас техника даречем двд сони и двд самсунг и двете са мадеин китай схемите на платките са 1 към 1 в един завод ги правят разлики има единственно в дизайна външният вид едното струва 70 лв другото 210 ???
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот janadark3969 » 14 Фев 2011, 04:51

Мислила съм вече за това и съм наясно че инвестициите ми ще и надхвърля 10 хил. но както се казва ..Ако човек нищо не прави ще загуби, но ако рискува, има шанс да спечели''! Ако трябва да мисля като клиент- за мен няма значение марката а модела.Просто ми е неприятно като вървя по улиците всяка втора да има като моите обувки все едно ни ги раздават като униформи :( От както се помня пазарувам предимно от бутици, както и последните 2 години доста често си правя поръчкови модели при обущар.Съгласявам се с теб че по принцип името и добрата рекла продават продукта но все пак и всяка извесна марка е тръгнала от нищото...Аз вече имам фирма тук в Холандия и утре ще ходя да се консултирам как точно седят нещата ако искам да я използвам и за България. Горе долу се и ориентирах как стават нещата с онлайн магазина само документационната система ми е пълен мрак :cry: Мисля си че ще гледат с друго око на продукцията ми като виждат че фирмата ми е Холандска.
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 14 Фев 2011, 13:06

Ходят с повтарящи се модели защото са ефтини китайски които определено не струват 200 кинта ,а 50-60 от орифиналните продукти за жени особенно има невероятно голямо разнообразие ти как ги виждаш се едни и същи не знам не говорим за илиенци . В момента пари да имаш всичко има хиляди модели е вярно на хубава цена но все пак когато човек има големи изисквания трябва да е с пален джоб ! Що се отнася за големите вериги производителки определено не са тръгнали от 0 ла , трагнали са с капиталови вложения от поне дузина хора с различни дялови учястия отворили са голям завод собственно оборудване ,де се вика с летящ старт . Що се отнася за холандската фирма пак ще те разочаровам , не може да действа на територията на бг но може там да ги произвеждаш и да ги внасяш тук като производител вносител и разпространител , но ти пак си се ориентирала към сайтове за там няма да има никакъв проблем та даже и да си без фирма няма да си парвата която не плаща данъци :Д и все пак аз пак бих предпочел гучи Д
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот janadark3969 » 14 Фев 2011, 18:39

Robertо Cavalli започва кариерата си през 1965 г., когато е на 21, като рисува тениски заедно с момиче, което познава от училище. Първите му творения, мотиви на цветя върху плетива му носят огромен успех и привличат вниманието на основните Италиански трикотажни индустрии.С времето той основава фабрика, където да прави щампи и съвсем случайно, в началото на 70-те започва да рисува върху кожа, нещо което никой не е правил преди това.--Ето че и кавали е започнал от рисуване въеху тениски.

Джанфранко Фере Стартира собствената си компания през 1974, показва първата си колекция за жени през 78-а, а след това и за мъже - през 82-а. Първата му кол екция висша мода се появява през 86-а в Рим. ето че и той е започнал 74г и първата му колекция е 4 г по късно

Джорджо Армани украсява витрините на веригата магазини “Ла Ринасченте” между 1954 и 1960 години. Следващите десет години работи за Нино Черути. В периода 1970 – 1975 година изготвя дизайнерски проекти за “Емануел Унгаро” и “Ерменеджилдо Дзеня”. През 1974 година заедно със Серджо Галеоти създават и първата си модна къща, специализирана в изработката и продажбата на модерни мъжки облекла. Партньорството им продължава до смъртта на Галеоти през 1985 година. Джорджо Армани своята дамска линия през 1975 г. От 1981 година той лансира спортните линии “Емпорио Армани” и “Армани джинс”, а през 1987 година измисля ценово достъпна дамска версия “Mani”. Днес Армани притежава над две хиляди бутика в различни страни по света с годишни продажби, които надхвърлят един милиард щатски долара. ето че и той е украсявал витрини а виш го каде е сега.

Като сяло темата е доста обширна и можем доста да спорим по нея но на мен това хич не ми помага. Ако искате да ми помагате по добре дайте савети за документацията.
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 15 Фев 2011, 17:09

Ами документацията ти е най малкия проблем с твоята холандска фирма регистрирана за 3 часа няма да стане тук , но пак гласиш едни 500 лв. даваш ги на които и да е адвокат и си имаш чисто ново еоод ! И все пак незабравяй ,че си в България където има същите преспективи както и в Италия или друга голяма страна ! Световният шампион във ВРЦ Себастиян Леоб карал коли от 14 годишна възраст амбициран да влязе във ВРЦ и успява . Аз карам коли от 12 годишен също съм мотивиран да вляза във врц минал съм щкола за спортно каране имам документ от фиа и като стане въпрос за врц всеки казва пари имаш ли спонсори имаш ли ? Никой не се навива да дава така пари и язък за таланта ми ! Ако бях обаче французин нещата нямаше да стоят така определено !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот janadark3969 » 16 Фев 2011, 21:59

Фирмата ми в Холандия е от преди 1 год. и не ми се иска да я затварям а да си отварям и още една нова в България ми се струва безмислено .Според мен не може да няма някакъв вариант с една фирма да продавам и в 2-те държави.
Аватар
janadark3969
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 17 Фев 2011, 22:29

Питай някой адвокат или счетоводител . Аз ще кажя само нали и държявата трябва да печели ,ти ли си по важна или тя ?
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот red_riding_hood » 19 Юни 2011, 17:41

Zdraveite janadark3969,

Pyrvo iskam da se izvinq, 4e pisha na latinica, no v momenta ne razpolagam s kompiutyr, na koito ima instalirana kirilica.

A sega po temata. Kogato vidqh vashata tema bqh izkliuchitelno priqtno iznenadana i zaredena s optimizym i polojitelna energiq! Iskam da vi kaja, 4e ideqta vi mnogo mi haresva i sym ubedena, 4e 6te se spravite! istinata e, 4e az samata imah shodna ideq za otvarqneto na online magazin i tyrseh iz foruma polezna informaciq. Stignah do izvoda, 4e vsi4ki tuk tyrsqt edna i sy6ta informaciq, no nqma koi da im q predloji, taka, 4e vi syvetvam da potyrsite informaciq v nqkoi praven portal, ili pone tova smqtam da napravq az...

Vsy6tnost, tova zaradi koeto si napravih registraciq be6e, 4e iskah da vi kaja, da ne izostavqte ideqta si bez zna4enie, koi kakvo vi govori. V BG stra6no mnogo hora sa obezvereni i po nikakyv na4in nemogat da priemat novi idei ili da povqrvat v svoq sobstven uspeh. Ne dopuskaite tova da vi povliqe!

Spored men li4no, online magazina e edno mnogo dobro re6enie, koeto 6te vi spesti mnogo administrativni glavoboliq. Samo bih vi posyvetvala, da ne se opitvate naprazno da se realizirate na bylgarskiq pazar, a po-skoro da se orientirate kym holandskiq sled kato imate firma tam ve4e. V BG online pazaruvaneto mi se struva, 4e e nqkakva utopiq - sistemata prosto ne e syzdadena taka, 4e tova ne6to da moje da se razvie, dokato v Holandiq ve4e e navlqzlo do nqkakva stepen. A i 100evro za 4ift obuvki v Holandiq si e normalna cena i e absoliutno realisti4na.

Iska mi se ako pro4etete tova syob6tenie i ne vi kostva mnogo vreme da mi razkajete kak vyrvqt ne6tata s va6ata firma!

Stiskam Palci i pozdravi ot Utrecht! Tereza
red_riding_hood
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес