Здравейте на всички!
Новорегистрирана съм тук, но отдавна следя форума и тъй като тук се срещат много компетентни потребители реших и аз да пусна темичка.
Решила съм да отварям хранителен магазин на село, но имам няколко въпроса. Имам уговорено помещение, което ще е под наем и преди е било хранителен магазин, имам и необходимото оборудване, тъй като баща ми имаше преди такъв магазин и пази всичко от него - равтове, витрини, касов апарат и т.н.
тъй като той имаше фирма, но сега е замразена, може ли някой да ми каже кой вариант е по-добър и по-евтин - да се размрази неговата фирма, но той няма да работи в магазина, но въпреки това ще трябва да му плащам усигуровки като собственик на фирмата или по-добре да си открия нова фирма?
Касовия апарат предполагам чес ъщо ще трябва да се регистрира.
другото което ме интересува - някой отварял ли е наскоро такъв магазин и какъв начален капитал му беше необходим, като в началото мисля да заредя по малко от всичко най-необходимо и в последствие да разширявам стоките. А и разните такси и разрешителни са ми тъмна индия, но сега започвам да се интересувам от всичко това, защото наскоро реших да отворя магазинче.
Ще съм благодарна на всякакви отговори от ваша страна.