относно ЕТ и хранителен магазин

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

относно ЕТ и хранителен магазин

Мнениеот tanya.filipova87 » 05 Май 2011, 16:33

Здравейте на всички!
Новорегистрирана съм тук, но отдавна следя форума и тъй като тук се срещат много компетентни потребители реших и аз да пусна темичка.
Решила съм да отварям хранителен магазин на село, но имам няколко въпроса. Имам уговорено помещение, което ще е под наем и преди е било хранителен магазин, имам и необходимото оборудване, тъй като баща ми имаше преди такъв магазин и пази всичко от него - равтове, витрини, касов апарат и т.н.
тъй като той имаше фирма, но сега е замразена, може ли някой да ми каже кой вариант е по-добър и по-евтин - да се размрази неговата фирма, но той няма да работи в магазина, но въпреки това ще трябва да му плащам усигуровки като собственик на фирмата или по-добре да си открия нова фирма?
Касовия апарат предполагам чес ъщо ще трябва да се регистрира.
другото което ме интересува - някой отварял ли е наскоро такъв магазин и какъв начален капитал му беше необходим, като в началото мисля да заредя по малко от всичко най-необходимо и в последствие да разширявам стоките. А и разните такси и разрешителни са ми тъмна индия, но сега започвам да се интересувам от всичко това, защото наскоро реших да отворя магазинче.
Ще съм благодарна на всякакви отговори от ваша страна.
tanya.filipova87
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Май 2011, 15:59


Мнениеот vasetokb » 06 Май 2011, 10:37

И в двата случея трябва да се плащат осигуровки на фирната ,но в най-добрият вариант е ако баща Ви е пенсионер и фирмата да е на негово има осигуровките се водя по 8 %от ЗО.Иначе за да отворите магазинче (зависи от квадратурата) си трябва начален капитал добър.Дали ще има алкохо,цигарари , луксозни стоки или най-обикновен магазин за Х.Р. стоки.
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 104
Регистриран на: 25 Окт 2009, 11:24

Мнениеот tanya.filipova87 » 06 Май 2011, 18:11

Баща ми не е пенсионер, знам че и в двата случая се плащат осигуровки, интересува ме колко се плаща за възобновяване на дейноста или както е на жаргон да се "размрази" фирмата. А в магазина няма да има луксозни стоки, но алкохол ще има, циари - не.
Благодаря за отговора :) и някой ако знае колко излиза като сума възобновяването на дейноста0а
, моля да пише
tanya.filipova87
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Май 2011, 15:59


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта