Как да стартирам, добър ли е плана ми и какво да му добавя ?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Как да стартирам, добър ли е плана ми и какво да му добавя ?

Мнениеот Aleksandar Grigorov » 01 Юли 2011, 21:36

Здравейте.

Нов съм в форума и смятам първо да се представя.
Казвам се Александър Димчев Григоров и съм на 18г. от Велико Търново.
Завършил съм Моден Дизайн и имам 3-та степен "Моделиер-технолог на облекло".

Преди повече от 2 години започнах да търся начин, за докарване на странични доходи.

Имах сървъри на някои игри и печелех от смс-и.
До някъде съм на ТИ горе-доло с рекламирането и разпространението.

Мислел съм доста време в какво мога да стартирам, много статии съм изчел, разгледал съм една камара каталози за обзавеждане за магазини за дрехи, играчки и тнт.

Правя си някакви криви "НЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ СМЕТКИ", даже бих казал аматьорски.

Като цяло съм се спрял на магазин за дрехи, решил съм да заделя между 3000лв и 4000лв. Тепърва започвам да работя "на договор като завършил" и това, че живея при родителите си ми е голям плюс в събирането на пари "въпреки, че не мисля, че произхода на парите е от значение".

Ето и какво съм скроил:

Начален капитал: 3000лв

НАЕМ: Между 300 и 500 лева

Обзавеждане:

Бюро
Щендери
Общо = 1000 лв
3000лв - 1000лв= 2000лв

Консумативи:

ток = 30лв
вода= 5лв
друго= 50 +/- лв
Общо= 100лв
2000лв - 900лв = 1900лв

Персонал:
Личен = ХХХлв.

Стока "Дрехи":
Бельо = 2лв средно * 50 артикула = 100лв
Тениски = 3лв средно * 50 артикула = 150лв
Блузи = 4лв средно * 40 артикула = 160лв
Дънки = 8лв средно * 50 артикула = 400лв
Суитчери = 10лв средно * 20 артикула = 200лв
Общо = 1010лв ПРИБЛИЗИТЕЛНО
1900лв - 1010лв = 800лв

Общо: 3000 -
Наем = 300 / 500
Обзавеждане = 1000лв
Консумативи = 100лв
Персонал = ХХХ
Стока = 1010лв

Остатък за друго по магазина: 590лв "приблизително" !

Въпроса ми е, какво да добавя в сметките, кое е най-важното и добавил ли съм го в моите.

От къде да започна, било то от търсенето на складова стока предварително "за да знам кое как и на какви цени преди отварянето" или от това къде ще е мястото, какво, колко голямо и на каква цена.

Приемам всякакви съвети с изключението на спам.

П.С: Склонен съм и на партньорство и до колко може да е полезно!?!?

Бил съм собственик на няколко форума и знам, че навсякъде има СПАМ! Но тази тема за мен е доста лична, това е нещото за което мисля по голямата част в изминалите 4 години "как да просперирам" и ще помоля да доведем СПАМ-а до минимум.
Благодаря предварително.

Поздрави,
Александър Григоров
Човек е голям толкова, колкото са му големи мечтите. А те са толкова големи, колкото е зле държавата !!!
Aleksandar Grigorov
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 02 Юли 2011, 12:09

Според мен трябва повече пари да се заделят за стока ... може по- малко брой да имаш от всеки артикул ,но по-добре да въртиш повече артикули.Не си опоменал счетоводител,касов апарат ...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Aleksandar Grigorov » 03 Юли 2011, 11:06

vasetokb написа:Според мен трябва повече пари да се заделят за стока ... може по- малко брой да имаш от всеки артикул ,но по-добре да въртиш повече артикули.Не си опоменал счетоводител,касов апарат ...

Вчера питах една колежка, която има магазин за дрехи на килограм.
Касовия апарат + регистрирането на "ЕТ" е 600-касов + 35-регистриране на фирма: което означава, че парите отиват на около 3500 към този план.

Въпреки, че намерих оферта с "обзавеждането" на магазина за много по-малко пари.
"Поръчваш мебелите в размер и цвят на канта "като плоскости от ПДЧ" и излиза близо 3 пъти по-евтино". Което не е от значение за темата, но го вмествам в темата като полезна идея за някой "колега", който също не може да си позволи да стартира с голям капитал.

Колкото до счетоводителя, до колкото съм информиран може и сам да се грижиш за фактури и тн.

И все пак ще помоля някой по-компетентен от нас да коментира темата.
Човек е голям толкова, колкото са му големи мечтите. А те са толкова големи, колкото е зле държавата !!!
Aleksandar Grigorov
Нов
Нов

Мнениеот icelemon » 04 Юли 2011, 10:07

Като цяло тази сума не е достатъчна за отваряне на приличен магазин за дрехи... може би за сергия за чорапи по левче и бельо на кило.
Сега малко по-сериозно - Направи си хубаво сметката каква надценка ще имаш, колко ти е месечния разход, какъв приход ти е необходим месечно за да покриваш разходите си. Колко месеца ще издържиш без печалба? Има и още доста неизвестни... От примерния асортимент от дрехи който си дал излиза - 10 модела тениски, 10 модела дънки и 8 блузки (това при положение, че вземаш по една серия от модел). Прекалено малко стока за такъв магазин.
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес