Ателие

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Ателие

Мнениеот TIHA VODA » 13 Юли 2011, 08:07

Здравейте!
Решила съм да стартирам собствен бизнес. Вече 16 год работя в семейната фирма, всъщност всички от семейството ми /съпруг, родители/ работим там.Фирмата се занимава с неща, които изобщо не са ми интересни, но пък носи добри приходи.
Сега искам да започна нещо свое. Идеята ми е за ателие за шивашки и плетачни услуги, но не от типа на ателиетата , които съществуват в момента. Услуги-машинно и ръчно плетиво /което в момента е супер модерно/, оверлог, рисуване върху дрехи, машинна бродерия. Машините ги имам-заниманията с тях до скоро ми бяха хоби, а от година продавам по интернет. Освен тези услуги искам ателието да има търговска част-там ще предлагам нещата, които съм произвела без заявка, за да се вижда всъщност, че "плетиво" не са само кълцуните на баба. Освен това мисля да вземам малки количества дрехи "секънд хенд" от "крем" качество, които ще доукрасявам с мои аксесоари ... За да уплътнявам помещението през почивните дни, ще организирам уорк шопове за различни техники, свързани с прежда и текстил-плетиво, дантели, батик...Ще продължа и с продажбите по интернет.Подходящо помещение нямам-ще съм под наем. Проверих наемите тук-има подходящи места за около 300лв месечно.Ще се наложи да наема и шивачка, която да поеме шивашките услуги. Нещата, с които се занимавам в момента, се харесват и се купуват, но като количество не мога да предложа кой знае колко, защото ги правя след работа. Печалбата е повече от добра, но пък са с доста ниска себестойност-шапки, брошки, бижута, чанти през лятото и други неща през зимата...
Искам ателието да е артистично и оригинално, но градът е малък и не знам дали има смисъл да залагам на това...Скоро четох някъде , че в момента услугите са по-печеливши от търговията. От няолко месеца наблюдавам ателиетата в града-затрупани са от работа -основно репаратура.
За първи път ми се налага да си сметна разходите сама-дали 5000лв ще ми стигнат да започна "от до"?Нямам нищо-оборудване на ателието и магазина към него, касов апарат...Всъщност имам само собствена фирма, която в момента не функционира-чака старта.Така че бихте ли ми помогнали с груби сметки?
TIHA VODA
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Яну 2011, 14:49


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron