Магазин 100кв.м в Пловдив на бул.6-ти септември Идеййй!!!!!!

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин 100кв.м в Пловдив на бул.6-ти септември Идеййй!!!!!!

Мнениеот Commandos » 21 Юли 2011, 11:13

Здравейте.Имам собстен магазин на бул.6-ти септември (Пловдив) но не знам какво да продавам.Мислех за дрехи 2-ра употреба но незнам от каде да зареждам.Ако някой има някви идей за бизнес да пише.
ethethtehhtr
Commandos
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юли 2011, 11:08
Местоположение: plovdiv


Re: Магазин 100кв.м в Пловдив на бул.6-ти септември Идеййй!!

Мнениеот Mar7 » 06 Окт 2011, 16:41

Аз не съм от Пловдив и идея си нямам къде се намира тази улица и в какъв район е.Затова ще ти говоря принципно.

1. Местоположението е много важно.Както се казва в маркетинга МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ,МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ПАК МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ !

2. Магазин за дрехи втора ръка, мисля че е един от малкото бизнеси не зает от монополисти и с нисък праг в който може да се влезе.

3.Аз също имам няколко помещения в гр.Велико Търново и се бях замислял за подобен род бизнес, но в последствие прецених че не ми се занимава с такъв бизнес.Стока,стилажи,реклама,касов апарат,2-3 момичета продавачки и много строг контрол.Трябва да се прави ревизия всеки ден, понеже тук във ВТ практиката е всеки ден от седмицата цените да намалят.Примерно стоката се зарежда във вторник съответно цените във вторник са 12 лв./кг. в сряда 10 лв./кг досато стигне понеделник 2-3 лв. на кг.
Прецених за себе си че парите,времето и усилията по стартирането и разработването на такъв магазин няма да ме удволетворяват !

4.Има много фирми, които предлагат да те зареждат с дрехи втора употреба от западна европа.Има и такива които предлагат тип Франчайзинг без такси и допълнителни обвързващи условия.Дават ти да им ползваш фирменото Лого и те зареждат на преференциални цени, но искат за зареждаш само от тях.
Потърси в нета има десетки фирми предлагащи дрехи втора употреба.
Ако ти е трудно пиши ми на лични ще ти дам няколко насоки.

5.Ако магазина е с добра локация може да пробваш да го отдадеш под наем.Не знам как е бизнес климата в Пловдив, но в Търново хората си броят стотинките, ходят като зомбита и гледат на кръв, а тепърва идва зимата...Ако може да му вземеш 7-10 евро на м2 ще си супер, в момента трудно ще генерираш печалба от 1000 евро !

6.В момента не лоша идея е да направиш "застрахователен брокер" в това помещение.Може да се вържеш към някой от вече съществуващите тип брокери или да скрючиш договор за посредничество към някой застраховател като посредник.С настъпването на кампанията по застраховките гражданска отговорност може да изкараш някой лев около нова година да избуташ зимата, а след това ще му мислиш.

7.Може да се замислиш за магазин за цигари,алкохол и захарни изделия и да е денонощен.Контрола ще е по лесен от магазин за дрехи втора употреба.Но конкуренцията е голяма, а стоката скъпа.

8.Фризиьорско ателие с козметичка,маникюристка, защо не и масажистка също не е лош вариант.Като може да оборудваш помещението с мивки и шкафчета да обособиш работните места и да ги отдаваш под наем на работно места.И другия вариант е ти да си наемеш няколко момичета фризьорки,маникюристка,педикюр и да им даваш процент от оборота им.Като ще се договориш да са на граждански договор за да не плащаш осигуровки, а ток,вода и др консумативи ще ги делите по равно между наемателите.Задължително трябва да продаваш и козметика и др. зарибявки за дамите, като е добре и да имаш малко барче с кафе и безалкохолно и др дреболийки.

9.Цветарски магазин е друга една идея.

10.Книжарница,канцеларски материали + детски играчки.Като има и вариант за единични бройки детски играчки от UK стари и залежали модели или с транспортни дефекти, който купуват на символични цени.

11.Кафене/Сладкарница.Наскоро чух че сладкарница "Неделя" ще отварят нова верига сладкарници под шапката на сладкарници "Неделя", но с друго име.Идеята им е да направят по ниско бюджетна и достъпна верига сладкарница (по ниския клас) с хубави торти, но на самообслужване.Търсят си помещения около 80-100м2.Може да им пишеш или да им звънеш.

12.Детска занималня, парти център, почасово гледане на деца + кафе за родителите.При възможност за изкарване масички пред помещението ще е плюс.

13.Магазин за 1 лв.Там маржа е сериозен неща които струват стотинки се продават за левчета и печалбата е 100 до 1000% :-)

14.Магазин от типа TCM преоценени стоки.

15.Железария и битова химия.

16.Дрогерия и сувенири.

17.Авточасти и аксесоари.

18.Туристическа агенция.Или партньор на франчайз.

19.Кредитна не банкова институция.Има такива франчайзи.

20.Агенция за недвижими имоти.Като може да се специализираш първоначално в отдаването под наем на квартири на студенти.Но трябва да си в тия среди и доста търчане докато се поразработи.

21.Каквато и дейност да има помещението може да предложиш на някоя банка да си монтира банкомат на фасадата и да ти плащат наем.Наемите са на пазарлък, но вървят от 80 до 200 лв в зависимост от локацията.Като отделно те си плащат тока който е към 20-тина лева на месец.Но задължително помещението ти трябва да е на ниво улица.Ако е на 40-50 см по високо от кота 0, пак не става банкомата става много висок.

22.Зала с хазартни автомати.
Тука са от лъв нагоре, затова те съветвам да си потърсиш някой наемател с подобен бизнес ако и подходящо за дейноста де.
Много добри са като наематели лиценза им е 5 и 10 годишен и се дава само за помещението за което се издава.Което ти гарантира голяма сигурност, а и приличен наем може да си договориш.
Но там изискванията са много.Най-важното е да имаш 300 метра от които и да е вход на училище, също така писмено съгласие на всички живущи в блока, ако помещението е в жилищен блок.

23.Магазин за телефони.Има доста партньорски мрежи на 3-те оператора към които може да се вържеш.Тук вече печелиш и от всеки сключен или преподписан договор.Но пак ще ти трябват доста парички (около 30 К средно го слагам), но това не ти пречи да им го предложиш ако искат те да си правят офис, а ти да взимаш наема и редуваш едната седмица на Пампорово, другата седмица на Хисаря :-))))

24.Форнети или сходните му там Чичо Хранко,Лакис макис и тн.(но 100м2 са много за подобен род дейност)

25.Пица на парче (но 100м2 са много, ако има възмжност да ги разделиш на 2 помещения по 50м2, едното може да отдадеш под наем а другото да пробваш нещо ти)

26.Магазин тип склад за детски храни,памперси и дрешки.

27.В момента са избори може да го предложиш на някоя партия да си направи предизборен щаб да раздават лефлети,да лепят плакати да зарибяват хората, може да им искаш една бърза хилядарка за 2-3 седмици.Те пари имат не ги жали !

Разбира се давам идей на посоки понеже зависи много от района, витрината,какво има в близост,има ли паркинг,има ли човекопоток,
в каква насока имаш интереси, какъв тип бизнес искаш да правиш,какъв капитал имаш и си отписал, абе чного са факторите има си много специфики.
Ако едно помещение е идеално за аптека то най-вероятно няма да е подходящо за сладкарница и обратното.Трябва да намериш най-доброто му предназначение и да го разработиш.А ако не можеш да намериш наематели с подобен род дейност и да им го предложиш.

В момента вървят и са печеливши малко неща като аптеки,зъболекарски кабинети,нотариуси,банки и в частност хранителни стоки.

Успех :-)

P.S. Внимавай много с франчайзингите, повечето искат боснословни суми и не си им партньор, а работник.Аз имах горчив опит с един такъв франчайз...:-(
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 57
Регистриран на: 06 Окт 2011, 15:36
Местоположение: Куртово конаре


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron