Започване на бизнес от самата нула !

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Започване на бизнес от самата нула !

Мнениеот ubahob-0102 » 02 Авг 2011, 17:46

Добър вечер на всички които, ще прочетат тази тема и ще се опитат да помогнат. Работя обменен служител в чейндж бюро на Златни Пясъци. Работният ми график е 2дневни( по 18часа като 2от тях са за път) 2 нощни (14часа като 2 от тях са за път) и 2 дни почивам. Днес ми е първия от тези два почивни. Всичко това го казах защото вече съм отегчен от живота а съм едва на 19години и няма как да уча защото нямам никаква възможност както и родителите ми. Тази работа ме съсипва, това не е човечно което предлагат работодателите, освен това не ни дават да говорим по телефона, да правим каквото и да било на компютъра и т.н. Вземаме пари с един месец закъснение и ни осигуряват едва на 8 часа, а до скоро беше на 4..... Нямам за цел да се оплаквам в момента, защото само аз си знам какво ми е на главата. Написах всичко това с цел да обясня, че ми е писнало и искам да направя нещо с живота си, и ако сега не направя нещо в самото начало то кога? Когато имам семейство и деца ли? Като стана на 40? Сега му е времето да рискувам, но родителите ми са твърдо против да тегля кредит, но друг начин не виждам. Чета от много време форума и накрая реших да се регистрирам и да кажа какво знам и какво не. Целта ми е магазин за хранителни стоки, цигари и алкохол.
Така, първо за кредита четох, че най добре, ще е да е от Уни Кредит Булбанк, вярно ли е?
Относно тегленето на кредит, с моя трудов договор на 8 часа и работна заплата от 458лв възможно ли е да получа кредит.
Знам, че трябва да се направи бизнес план, гледах примерни бизнес планове но ми се струва много сложно, ако искам някой да ми направи бизнес план към кого трябва да се обърна и какво, ще поиска насреща.
Какъв кредит горе долу, ще ми трябва като се знае и че ще трябва да се строй път около 20-30метра. Също така да се вдигне сградата за магазина и да се изплаща наем най вероятно за мястото което вече съм избрал.
Четох, че трябва да имам и фирма, но не разбрах еоод или ет да е фирмата?
Също така искам да знам как се регистрира фирма, къде се ходи какво се прави в детайли.
След това как да се свържа с собствениците на мястото което съм избрал и видимо не се ползва но въпреки това няма табела, че се дава под наем или нещо такова?
Имам още много въпроси но нека засега ако може на тези да ми бъде отговорено..
Ако съм направил някакви грешки съжалявам.
Поздрави
Илиян Иванов.
ubahob-0102
Нов
Нов

Мнениеот playground » 02 Авг 2011, 19:39

Здравей,
историята ти се доближава до моята с разликата ,че уча и съм с 2 години по-голям :). Искам да те попитам не си ли мислил за съдружие ?
playground
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 02 Авг 2011, 19:45

Ами какво да ти кажа човече.И аз съм на 19 ... работя, уча и се занимавам с малко бизнес (ако мога така да го нарека).
Много е разправията за магазин.
Но все пак от кой град си ?
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ubahob-0102 » 02 Авг 2011, 22:57

От Варна съм...
ubahob-0102
Нов
Нов

собствен бизнес

Мнениеот редор » 03 Авг 2011, 15:10

Здравейте,
Похвално е че мислите за собствен бизнес.
Бизнесът е достойно начинание, но все по-малко млади хора мислят за такава изява.

Работя като консултант по безопасност на храните и всеки месец изготвям документация за отваряне на няколко магазина за хранителни стоки. Този бизнес (с магазините) вече е пренаситен (голяма част от тях затварят още първата година). Освен това, лично аз, не смятам, че търговията е бизнес. Признавам я само, когато е съпътстваща част към собствена дейност. (На практика правя продажби всеки ден, но без посредници, без търговци.)

Схемата, към която отивате, е следната:
Вземате кредит или заем и стартирате дейността.
Работата видимо тръгва, но парите не стигат (аз наричам това "отворен фалит").
В крайна сметка търговията е дейност, чрез която човек заборчава най-лесно (такава е целта на съвременната финансова система – да ни прави зависими чрез кредити и заеми).

Най-подходящо, за момента, за млади хора е да стартират бизнес чрез финансиране и субсидиране по някоя от стимулиращите програми – такива възможности се предоставят на няколко пъти през годината, през есента се очакват нови набирания на кандидати.
Първият проблем е да се избере подходяща дейност, вторият – нещата са малко разтеглени във времето (но пък голяма част от парите са безвъзмездни).
Самият аз членувам в неформално сдружение (клъстер) от дейности, повечето са младежи, заедно разработваме и осъществяваме проекти за собствен бизнес, ползваме и такива програми.

Подсказка − можете да започнете с отговора на въпроса:
Какво ми се прави?
След това нещата се нареждат едно след друго.

Можем да продължим разговора на: info@redor.bg
Редор - вашият помощник в бизнеса
редор
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот ubahob-0102 » 03 Авг 2011, 17:24

И все пак шанса от тези програми е много малък а и съм решил да правя точно до магазина, бързо хранене- я дюнери, я джобове, я нещо друго. Мисля магазина и бх да са в една сграда радзелени със стени като мястото е подходящо и за 3то помещение но още го мисля
ubahob-0102
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 04 Авг 2011, 18:39

За магазин много пари ...
Горе-доло колко с колко пари разполагате или мислите ,че ще разполагате ?
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ubahob-0102 » 04 Авг 2011, 23:29

Аз смятам да тегля кредит затова искам да знам с колко, ще се чуствам сигурен ?
ubahob-0102
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес