Отварянето на един магазин за хранителни стоки е свързано с куп документи и няколко разрешителни:
– Архитектурно разрешение за обекта.
– Разрешение от ХЕИ.
– Регистрация в общината – за обекта и за дейността.
Отварянето на магазин за хранителни стоки днес е един от най-достъпните начини за собствен бизнес, за самостоятелна заетост.
Сега, в трудностите на кризата, все повече хора се замислят и решават да отворят свой магазин.
Такова начинание е благоприятствано от няколко фактора:
Първо – всички сме виждали и знаем какво се иска за един магазин − добро местоположение, хубава стока и добро обслужване.
Второ – не се изискват кой знае какви капиталовложения – ремонт (евентуално) на помещенията и средства за закупуване на необходимото оборудване.
Трето – организирането на дейността е прокарано и разработено – от регистрирането на магазина, до зареждането с продукти, всичко работи, остава само да се направи необходимото, да се задействат нещата – няма изненади, няма неизвестности.
Четвърто – винаги има място за още един магазин – обществото и клиентите винаги са готови да го приемат и всички ние сме склонни да се доверим и да проверим всяка нова възможност за пазаруване.
Пето – един магазин предоставя определен и сравнително постоянен поток от пари, създаван от оборотите от него. А развитието и разрастването на една дейност при постоянен поток от пари е по-лесно и по-малко рисково.
Още разяснения можете да намерите в изданието на Редор: „Как да отворите магазин за хранителни стоки”.
Съдържанието на изданието можете да видите тук:
http://redor.bg/#/Article/id=2000954