Възможност за безвъзмездно финансиране на бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот etaniel80 » 06 Дек 2011, 22:44

На мен ми казват всеки път, че всичко ще се гледа под лупа, всичката информация ще се получавала на място, няма да ги има вече "тия" по телефона и по интернет, видиш ли всичко на място ще се прави, само дето те получават сигнали от космоса и не знаят нищо конкретно....но ще стискаме зъби, няма как...ще се радвам да си помагаме с информация, въпреки че всички ме конкуренти...
etaniel80
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 07 Дек 2011, 07:25

etaniel80 написа:На мен ми казват всеки път, че всичко ще се гледа под лупа, всичката информация ще се получавала на място, няма да ги има вече "тия" по телефона и по интернет, видиш ли всичко на място ще се прави, само дето те получават сигнали от космоса и не знаят нищо конкретно....но ще стискаме зъби, няма как...ще се радвам да си помагаме с информация, въпреки че всички ме конкуренти...

Няма конкуренция ... ако е всичко ,както го казаха трябва да има място за доста българи ,но ще видим до къде ще стигнем.
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот pesho91 » 07 Дек 2011, 09:54

Някой знае ли , докога е срока за подаване на заявления за консултантските услуги?
pesho91
Нов
Нов

Мнениеот etaniel80 » 17 Яну 2012, 16:33

Здравейте на всички! Знаете ли дали на обявения телефон на "приемна" за консултации по ОПЧР може да се запише час за консултация по програмата за предприемачите? Всяка последна сряда от месеца се правели консултации от 14-16 ч :roll: :roll: :roll:
etaniel80
Нов
Нов

информация бизнес план

Мнениеот svetlin.nikolaev » 18 Яну 2012, 14:16

някой имали информация какви са изисквания за тези бизнес планове , дайте някакъв отговор ако е възможно !!!!!!!
svetlin.nikolaev
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот vasetokb » 19 Яну 2012, 10:56

И аз очаква да изникне някакво инфо ,но няма ...
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

info

Мнениеот svetlin.nikolaev » 19 Яну 2012, 14:02

Бизнес планът се разглежда от оценителна комисия в Агенцията по заетостта, като практиката е тя да е от външни експерти.
Продължителността на времето, в което човек е бил без работа, не може да бъде предимство. Всичко зависи от пазарния потенциал на идеята.
Кандидатът не може да бъде сигурен, че ще получи тавана от 20 хил. лв. Дори проектът да бъде одобрен, сумата може да се намали, ако преценим, че разходите са завишени, обясни Кръстев. За един фитнес или фризьорски салон например 20 хил. лв. били много, 10-15 хил. лв. стигали.
Парите не се дават накуп, а по обичайния за грантовите схеми поетапен ред. Авансово се плащат 20% от стойността на проекта, след това има междинни плащания, а финалното е при изпълнение на всички ангажименти на подпомагания.
Ако макар и перфектно замислен, бизнесът не просъществува по обективни причини, провалилият се предприемач няма да бъде санкциониран. Когато обаче се получи забавяне или други неуредици заради субективни грешки, парите ще се връщат. Например, ако е купено оборудване, но бизнесът се е провалил, тези разходи трябва да се възстановят, обясни Кръстев.
Интересът е огромен, работещи също искат да се включат, но схемата е само за безработни. Ако държат да се възползват, трябва да напуснат работа и да се регистрират на борсата, макар че не е сигурно доколко такъв риск е оправдан, твърди специалистът. Други подобни възможности давала оперативна програма "Конкурентоспособност". Там обаче вече бизнесът бил свързан и с изискване за създаване на нови работни места.
Ако се окаже, че схемата работи, в бъдеще ще пренасочим допълнително европейски средства, каза Иван Кръстев. Той подчерта, че е важно не само новите предприятия да осигурят хляба на създателите си, но и да генерират нови работни места в перспектива. Програмата ще работи до края на 2013 г.
svetlin.nikolaev
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Пълно разочарование

Мнениеот tomov8 » 19 Яну 2012, 17:11

В бюрата по труда никой нищо не знае за тези програми. Пълна мъгла и вятър. До момента няма нито един одобрен безработен по тази схема. Няма информация, цари пълна некомпетентност и безхабеие. Очевидно е направена и тази схема някои хора да източват пари от еврофондовете и бюджета. Жалко, защото на много хора можеше да им се помогне. Друг е въпросът как и кой оценява бизнесплановете - т.нар. "експерти" в живота си не са създали нещо свое, а са държавни чиновници. Какво разбират те от предприемачество и бизнес?????
Аватар
tomov8
Нов
Нов

Мнениеот svetlin.nikolaev » 19 Яну 2012, 22:15

maglata e mnogo gasta no nqma svetlina :D :D :D
svetlin.nikolaev
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 20 Яну 2012, 09:00

Абе хора вие къде живеете...!?!?
Това е България всичко се прави про форма, едни пари трябва да се усвоят от наши хора.

Аз съм участвал в търг за малки обществени поръчки (малки малки за 200 000 лв) и всичко беше предрешено предварително.Още при закупуване на тръжната документация приятел, който работи в общината ме посъветва да не си давам парите и да си губя времето, защото фирмата "Х" ще спечели търга.Аз не му повярвах, но действителноста беше друга и същата тази фирма "Х" спечели търга.

Не си губете времето ами се захващайте с нещо реално всичко е ВЯТЪР И МЪГЛА !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Разчитайте на себе си

Мнениеот tomov8 » 21 Яну 2012, 09:36

Много по-добре е да има един такъв сайт и форув, в който хората да могат да си помагат, дават съвети и разказват за опита си, отколкото държавата и ЕС да наливат пари на безработни. 99% от безработните ще изхарчат парите, просто защото нямат манталитета да правят бизнес. Вместо да се подкрепят вече започнали предприемачи, които издишат под ботуша на Дянков и които вече са наели хора, но са на ръба на оцеляването, правителството просто точи пари. По същия начин като тройната ламя.
Разчитайте на себе си и на никой друг. Това е горчивия ми опит.
Аватар
tomov8
Нов
Нов

Мнениеот svetlin.nikolaev » 21 Яну 2012, 11:19

ima mnogo hora koito se pravqt po dokomenti bezrabotni a sa6toto vreme se zanimavat sas mnogo ne6ta , spored men tezi programi sa za takiwa hora a niq malkite ribki se zalagvame samo :)
svetlin.nikolaev
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 21 Яну 2012, 13:22

Наистина тази програма е голяма недомислица !

За пример наскоро четох че в Канада правителството (или някоя от провинциите беше) отпуска безвъзмездна помощ от 15 000 канадски долара на всеки който иска да стартира собствен бизнес.Изискванията мисля че бяха само да си канадски гражданин и да имаш идея за бизнес (бизнес план-а ти помагат да го напишеш).

Успех на всички, че ще ви е нужен ;-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот svetlin.nikolaev » 23 Яну 2012, 15:11

а в българия вси4ко е мираж
svetlin.nikolaev
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 30 Яну 2012, 12:10

Вероятно за тази програма става въпрос :

http://rabotailipari.blogspot.com/p/blo ... l?spref=fb