СТАРТ, в текстилната промишленост? Съвети ???

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

СТАРТ, в текстилната промишленост? Съвети ???

Мнениеот dakas9001 » 11 Ное 2011, 05:52

Здравейте колеги, казвам се Даниел Гешанов на 21години съм, уча маркетинг и едновременно с това работя. С всеки изминал ден се питам накаде върви България? Отговорът е един - на никаде. Тъпчем едно и също вече 20 години, говорим-празни приказки.Факт е, че за младежите в днешно време, няма реализация на пазара на труд,а изходът е един-гурбет. Не желая да напускам България, аз обичам страната си, но не и държавата. Няма лесно на този свят, всеки сам с каквото може трябва да се справя.
Текстилната промишленост е една от сферите развиващи се в периода на световна икономическа криза. Не съм специалист, не съм и работил в тази свера, но мисля, че за първоначален бизнес, инвестицията е оправдана, съответно и печеливша.
Това с което разполагам не е много, но и плановете ми не са дългосрочни. Става въпрос за гараж, в който мисля да осъществявам дейност, посредством работна ръка, главно базираща се на шиене на дрехи с готови платове. Като за начало не мися да закупувам теника за изработка на платове и щампи, а само шивашки машини.
Молбата ми за съвет се от една страна се акцентира върху самото оборудване, и от друга възможно ли е да произвеждам в такова помещение. Ще се радвам на всякакъв вид помощ.
Благодаря предварително на отзовалите се. (Предпочитам отговори на Л.С.)
dakas9001
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Авг 2011, 09:41


......

Мнениеот dakas9001 » 05 Дек 2011, 07:01

Благодаря ви за активността! Защо ли съществува този сайт не ми е ясно ???
dakas9001
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Авг 2011, 09:41

Мнениеот RaIDeR » 05 Дек 2011, 13:13

Здравей аз напълно съм съгласен с теб и подкрепям твоите възгледи за държавата и страната ! Въпроса е там че не само нямаме осигурена работа а и дребният бизнес провалиха че даже и средният . Тоест много е трудно всичко но все пак нетрябва да се отказваме а да продължаваме да се борим и мъчим . Моят съвет към теб също е да си направиш два плана на действие единият да е с въжможно най добрата гледна точка а другият с най-лошият вариянт ,за да можеш да преценяваш в един следващ момент къде се намираш ако си някъде по средата ща черпиш :) Що се отнася за твоят вид дейност препоръчвам да почерпиш опит от вече изградени фирми с тази дейност ,наскоро даречем минах случайно през един магазин на бултекс 96 мисля не беше голям магазина на 2 части разделен в едното магазина в другото шиеха само шият по поръчка основно работно облекло нещата са им евтини и много качествени имат големи поръчки от строителни фирми . Ако се ориентираш към това няма да сгрешиш твоето гаражче магазин не ти трябва да го правиш по добре направо шивашко и да се занимаваш само със работни облекла да гледаш да си конкурентен по цена а качеството не е от първа важност и все пак е важно . Другото когато вече имаш мостри и потенциал да шиеш отиваш обикаляш и се предлагаш на строителните фирми ако дадеш добра цена ще ползват услугите ти за тях най важно е да минат възможно най тънко а в един по нататъшен момент ще си пуснеш и реклама из весници из нета да стане по мащабно по нататък можеш да се разшириш и така си става един мн приличен и печеливш надежден бизнес такива облекла винаги се търсят . Инъче забелязвам в тея специализирани магазини само за бг стока ич не им върви дрехите са скъпи и безмаркови неизвестни
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo

Некоректно отношение

Мнениеот редор » 06 Дек 2011, 12:48

dakas9001 написа:Благодаря ви за активността! Защо ли съществува този сайт не ми е ясно ???

Сайтът и форумът не са ти виновни. Ти какво очакваш - разработена концепция и готов бизнес план, по които да започнеш работа?
Знаеш ли как се изготвя проект за бъдеща дейност, имаш ли представа какво изобщо е това?
Попита, получи лични съобщения (вероятно), какво повече?
Споделянето е налице, изпълнението обаче си е твое. Лично аз ти споделих, че познавам отлично дейността, че няколко години ми е била основна дейност. Подкрепата я имаш, действай!
Сайтът и форумът няма да свършат ТВОЯТА работа.

Успех в начинанието!
Редор - вашият помощник в бизнеса
редор
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 49
Регистриран на: 28 Юли 2011, 09:26
Местоположение: София

Мнениеот Mar7 » 30 Дек 2011, 18:31

Млади ми приятелю според мен малко си закаснял с идеята.

Това вървеше през 90-те години, много хора направиха пари и ги реинвестираха на други места.Конкуренцията от Китай и Турция е жестока и едва ли ще може да реализираш някаква прилична печалба.
Това което може да успееш да направиш е да шиеш дребни поръчки на ишлеме.

Наскоро си говорих с едни приятели.От 4 човека на масата всички се бяха занимавали с бизнес в годините на прехода и всички към днешна дата бяха фалирали по една или друга причина.Запомних изказването на един от тях (на около 45 години):
-"Да бях млад един ден не оставам в България.Ама на тея години старо куче нови номера не учи ! За всичко си има време, а за емиграция е най-добре да 25 години"

Моя съвет е не прави твърде дълго компромиси със себе си ! Временните неща са най-постоянни, а живота лети !

Най-добрата инвестиция е тази в себе си.Добро образование на запад според мен е една от най-добрите инвестиции.

Успех ще ти е нужен :-)
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 57
Регистриран на: 06 Окт 2011, 15:36
Местоположение: Куртово конаре

Към маг 7

Мнениеот редор » 30 Дек 2011, 18:46

Съветът ти се отнася за НЕКЕРИТЕ - от НКР - нискоквалифицирани работници (пък дори и с висше образование).
Емиграцията е за наемните работници - тези, които търсят готова работа, нямат самоинициатива и не могат да носят отговорност.
Бизнесмените не емигрират.
Както казва един мой приятел (милионер в една бедна страна):
"Сигурно познаваш много хора, които са отишли в чужбина, за да изкарват пари, за да забогатеят. От мен да знаеш, тази формула не работи. Ако искаш да станеш богат, работи в родината си, където и стените ти помагат (на английски звучи по друг начин)."
Освен това - родното място е първият завет между всеки от нас и боговете - те са избирали къде да се родим. И какъв късмет да очакваш, ако нарушиш тази благословия?
Редор - вашият помощник в бизнеса
редор
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 49
Регистриран на: 28 Юли 2011, 09:26
Местоположение: София

Мнениеот Mar7 » 31 Дек 2011, 00:36

Национализма и патриотизма е хубаво нещо, но реалноста е друга.

Според мен е точно обратното.Хората искащи да направят нещо с живота си и да се реализират в дадена сфера (независимо дали като работници или работодатели) емигрират.Тук не се дава шанс на кадърните хора и затова по силата на своята жизненост те напускат тези географски ширини.

Споровете са излишни, виж статистиката.Колко и какви хора напускат държавата и кои остават.Ще забележиш че млади и интелигентни хора с образование, стаж, умения, езици и тн. напускат страната ни под различен предлог.Дали образование, дали гурбет,дали емиграция или чиста проба авантюризъм и повече не се прибират.

Не знам дали си правил бизнес в Бг и зад граница.Аз говоря от личен опит.И на двете места съм правил бизнес.разликата е фрапираща да правиш бизнес в страна където всичко е уредено, регламентирано, има закони които се спазват, пари в обращение, потребление, сигурност,здравна и пенсионна система и тн и тн и държава където корупцията,престъпността,бедността и шуробаджанащината се ширят !

С по горе написаното изразявам лично мнение базирано на лични впечатления и опит и не ангажирам никого с него.Както и не искам да убеждавам никого къде да живее или работи.Всеки си има рамене на главата !!!
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 57
Регистриран на: 06 Окт 2011, 15:36
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот RaIDeR » 31 Дек 2011, 01:05

От лични наблюдения визирам ,че един огромен процент българи мразят държавата си и в същото време обичат страната си родината .
Добре де щом е така неразбирам защо те гонят нас от нашата родина ,а не ние да изгоним тях ? Може ли се такова нещо там 300-400 човека да гонят цял народ незнам колко сме можеби 6 милиона . Това не разбирам ние трябва да командваме а не те нас те са ни подчинени и те работят за нас ние им плащаме за което , де се е чуло някой да ходи на работа и вместо да получава заплата той да плаща затова че работи ?
Но в кр сметка така ще е докато не разберем ,че трябва да сме задружни а не само да се плюем един друг да завиждаме да правим сечено на ближния и тнт . мизерии . Много сме силни сме ! Малко сме нищо не сме :Д Сам съм гледай го пъкл тос ко се излага :Д
Весели празници и чнг ,аз отивам да спъ ! че двечера мале леле оле , поне кат не друго дай да пием чеда се напием .
П.С. МНОГО СВИНСКО И ВИНСКО НА МАСАТА И ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ РАСЛИ САМО НА КОКЪЛ ! ЖИВИ И ЗДРАВИ !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 114
Регистриран на: 09 Ное 2008, 19:58
Местоположение: Veliko Tarnovo

Мнениеот vasetokb » 31 Дек 2011, 13:25

Mar7:
Ти продължи ли да се занимаваш с този бизнес тук и извън граница и ако не е тайна каквъ е бил той?
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 104
Регистриран на: 25 Окт 2009, 11:24

Мнениеот Mar7 » 31 Дек 2011, 16:05

За да не спамя повече в темата ще ти отговоря на ЛС !
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 57
Регистриран на: 06 Окт 2011, 15:36
Местоположение: Куртово конаре


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron