Първи бизнес за млад човек съвети

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Първи бизнес за млад човек съвети

Мнениеот finis » 27 Ное 2011, 19:30

Здравейте, отдавна искам да започна нещо моеси без шефове :D и до сега четох доста и тъй като не разполагам с голям капитал съм се насочил към франчаизинг форнети или кафе автомати кое бихте ми препоръчали.Като идеята отначало мие да нямам много ангажименти от към самата дейност на фирмата зада мога да се отдам на административната част тъй като съм запознат че в България всичко е боза. Та можели да ме насочите поне с това какви документи триабват за двете дейности и какви фирми е нужно да се регистрират.
finis
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 27 Ное 2011, 19:57

Ми за кафе автомат трябва първо място да намерите ,както и за форнетите.Кажете с какъв капиал разполагате.За момента мисля ,че най-добрия вариант за фирма е ЕООД ,но после Ви трябва и касов апарат ,но всичко зависи от дейноста на фирмата.
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот finis » 28 Ное 2011, 15:29

ми 10000 като капитал и кое би било по лесно за документи
finis
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 28 Ное 2011, 17:42

По-лесно от към домументи е кафе автомат,но не забравяйте ,че тази ниша вече се пръска по шевовете ...
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот finis » 29 Ное 2011, 08:57

Да ясно ми е това и за това толкова се чуда.А от каде триабва да се почне с регистрирането на фирма какви са стъпките.
finis
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 29 Ное 2011, 10:05

Здр ще се изразя ясно ! Пари имаш ли всичко е лесно ! За фирма нагласяш 500 лв и отиваш при адвокат или счетоводител той действа всичко . афтомат употребяван е към 5 бона ако искаш хубав нов 10 бонки . После отиваш в общината и харесваш си парцел даваш заявление плащаш наем ,монтираш машината и си я потдържаш . Това е ,ама имай в предвид че всички места които си струват са заети това е всъщност проблема мястото .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот finis » 29 Ное 2011, 13:00

RaIDeR написа:Здр ще се изразя ясно ! Пари имаш ли всичко е лесно ! За фирма нагласяш 500 лв и отиваш при адвокат или счетоводител той действа всичко . афтомат употребяван е към 5 бона ако искаш хубав нов 10 бонки . После отиваш в общината и харесваш си парцел даваш заявление плащаш наем ,монтираш машината и си я потдържаш . Това е ,ама имай в предвид че всички места които си струват са заети това е всъщност проблема мястото .
това нещо ми е кристално ясно мисълта ми е за ЕООД се иска начален капитал който се внасия в банка и след това кога можеш да ги ползваш и изобщо с тях можеш ли да купиш въпроснте машини.
finis
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 29 Ное 2011, 19:42

Капитала е 2 лева в банката аз сложих 10 от срам и още 10 за откриването на сметка и не съм си ги и търсил 10те лева :Д
Казах ти има си хора за всичко ти само плащаш ;)
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 29 Ное 2011, 22:33

Аз ти предпоръчвам ще ти излесе с 200-300 лв. по-евтино ти да си я регистрираш.Аз моята 2-3 дена ходих по Агенцията по Вписванията само ме връщаха ,но сам си я пуснах.Малко нерви ще изхабиш ,но ще ти е по-тънко.А относно автоматите може и за 2-3 хилки горе-доло добър.
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот finis » 30 Ное 2011, 08:46

RaIDeR написа:Капитала е 2 лева в банката аз сложих 10 от срам и още 10 за откриването на сметка и не съм си ги и търсил 10те лева :Д
Казах ти има си хора за всичко ти само плащаш ;)

аз знам че има хора ,но искам и аз да се запозная да знам за какво давам пари иначе тия хора може да ми кажат всичко
finis
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 30 Ное 2011, 13:12

За ко ти е да се запознаваш с документацията ? Адвокат ли ще ставаш ,ще ми е мн интересно да те видя как ще се оправиш без адвокат в близката година ще стане ли ? Или ко вярваш ,че тук някой ще ти напише подробно какво да попълваш как и де да го занесеш ? Успех в начинанието похвали се после какво си сътворил :Д Само да вметна ,че плащаш при внасянето на документите хората ти ги проверяват и решават дали те удобряват ако не си удобрен гориш с внесените пари а това го правят когато има някаква грешка при документите . Но ти нали си по умен от адвокат и по ги разбираш нещата ще се справиш все някога това че 5-6 пъти вноските за документите докато ги разбереш как се попалват не е от значение бил си похарчил там 1000 лв за една фирма важното е че ще знаеш как се прави за в бъдеще :Д Айде със здраве наивник :Д
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот desinikoleta » 30 Ное 2011, 14:33

Хората са казали, ако имаш брашно, дай го на хлебар да ти направи хляб.Освен ако нямаш висше икономическо образование няма да можеш сам да си регистрираш фирма, особено ООД или ЕООД. Виж, за ЕТ е по-лесно,даже мислех сама да си го правя, но в последния момент решихме да е ООД.Самата такса, която ще ти вземе счетоводителя е не повече от 50 лв за ЕТ, към 70-80-100 за ООД (малко наизуст го казвам, преди година и половина регистрирах моята). Другото, сериозната сума са държавни такси и както каза Raider, една грешка да имаш в десетките документи, ти ги връщат и държавната такса изгаря.
Като отидеш в Търговския регистър, има чакане на опашка.Информацията трябва да е и на диск.От там се ходи веднага при нотариус.След това в банка, от там пак на опашката,пак чакане.Това е в общи линии.

Напиши в Гугъл, че ми е бавен нета сега: Как да си открия ООД сам, как да открия ЕТ сам, излизат интересни статии, има даже нужните документи
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 01:55

RaIDeR написа:За ко ти е да се запознаваш с документацията ? Адвокат ли ще ставаш ,ще ми е мн интересно да те видя как ще се оправиш без адвокат в близката година ще стане ли ? Или ко вярваш ,че тук някой ще ти напише подробно какво да попълваш как и де да го занесеш ? Успех в начинанието похвали се после какво си сътворил :Д Само да вметна ,че плащаш при внасянето на документите хората ти ги проверяват и решават дали те удобряват ако не си удобрен гориш с внесените пари а това го правят когато има някаква грешка при документите . Но ти нали си по умен от адвокат и по ги разбираш нещата ще се справиш все някога това че 5-6 пъти вноските за документите докато ги разбереш как се попалват не е от значение бил си похарчил там 1000 лв за една фирма важното е че ще знаеш как се прави за в бъдеще :Д Айде със здраве наивник :Д

Пръво - аз сам си рагистрирах ООД. Търсих и намерих необходимите документи и формуляри в интернет.
Второ - ако получиш отказ след като си подал документите, има начин да не заплащаш повторно такса за преразглеждане. Просто трябва да се поинтересуваш.
И трето, Райдер, приятелю, пишеш адски неграмотно. Нормално е да не можеш да си подадеш документите сам.
gydi
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 21 Дек 2011, 08:56

И аз това казвам ... не е нужно да бъдеш висшист,икономист или адвокат , за да регистрираш търговско дръжество.Както казах ,ако Ви е за първи път ще има нерви ,но спестявате пари :)
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 11:20

А сифон е гудиии :Д и ко спести има нема 100 пара струваше ли си нервите и обиколката по институзиите и тлъстата бюрокрация . Той човека по горе мн точно каза приказката за хлебаря и брашното и получава бонус биричка ако има път към Вт някой ден :) Те така безсмислени спорове не ми се водят който както иска така да си отваря и затваря фирми . Казвам просто ,че лично аз смятам за по-важно да си напрягате сивите гънки въху конкретната цел ,а не да ги ангажирате с тромави,сложни,нефунционални,бюрокративни институции и документации .
П.С. и все пак до къде стигна ав. на темата с откриването и кво е решил ?
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес