Първи бизнес за млад човек съвети

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 12:13

RaIDeR написа:А сифон е гудиии :Д и ко спести има нема 100 пара струваше ли си нервите и обиколката по институзиите и тлъстата бюрокрация . Той човека по горе мн точно каза приказката за хлебаря и брашното и получава бонус биричка ако има път към Вт някой ден :) Те така безсмислени спорове не ми се водят който както иска така да си отваря и затваря фирми . Казвам просто ,че лично аз смятам за по-важно да си напрягате сивите гънки въху конкретната цел ,а не да ги ангажирате с тромави,сложни,нефунционални,бюрокративни институции и документации .
П.С. и все пак до къде стигна ав. на темата с откриването и кво е решил ?

Добре че има такива като теб, иначе много адвокати щяха да умрат от глад. Цялото ходене е при нотариус веднъж и на 2-3 опашки. Просто се иска малко да се разровиш кое, как и къде. И пак казвам - 500 лв. са много за откриване на ООД. 300 лв. е разумната цена. Ама понеже ти ми правиш сметката колко съм спестил, сметката е 500 - 150 = 350лв. Не е зле за 2 дни работа.
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 14:10

Хаха ама си забевен пък :Д аз преди доста години откривах ЕООД тогава помня ,че дадох 500 пара като дадох име на фирмата и лични данни ,на следващият ден всичко бе готово . Сега може и да са паднали цените но само като напишеш рег. на фирма в гугле виж ко излиза на първа страница : Регистрация на Фирма 30лв, Счетоводни услуги цени .
Тей ,че явно доста си се минал два дена губене на време и нерви,обикаляне,транспортни разходи ,е кажи сега де струваше ли си за 30 лв спамерче :Д
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 14:12

Прилагам и по точни цени без реклама .
а контакти с нас:

Такси за регистрация на ООД или ЕООД - общо са 280 лв.:
Държавни такси към Агенцията по вписванията - 170 лв.*;
Такса за подготвяне и подаване на документите - само 80 лв.;
Банкови такси при откриване на набирателна сметка - обикновено 10 лв.*;
Нотариални такси - средно 18 лв.*

* Посочените суми зависят от конкретната банка и нотариус, които използвате. Повече информация може да получите тук >

Такси за регистрация на ЕТ

Горещо препоръчваме да помислите, дали наистина желаете да регистрирате едноличен търговец, за който таксите са общо 140 лв.:
държавни такси - 50 лв.*;
нотариална такса - около 20 лв.*;
такса за подготвяне и подаване на документите от наша страна - 70 лв.

* Посочените суми зависят от конкретната банка и нотариус, които използвате. Повече информация може да получите тук >
Експресна регистрация на фирма

Вече предлагаме експресно подготвяне на документи за регистрация - само за 1 час. Стойността на услугата е 100 лв.
Изготвяне на печат

Всички, които използват нашите счетоводни услуги за новорегистрираната си фирма, могат да се възползват от предложението ни за изготвяне на фирмен печат на цена от 30 лв.

Еййй голяма далавера си направил спамерче набутал си се само с 20 лв и както казах по горе време,нерви,тр.разходи и тнт. бе ти си знаеш ,но аз пък знам ,че не си от най-умните :Д
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 18:03

Странно, че опитът ми да информирам човека, че 500 лв. за откриване на фирма е пладнешки обир за теб е СПАМ. А в последния си пост си отделил цяла страница за да подкрепиш това мое мнение. А това, че някой предпочита да се напъне за 2-3 часа за да си оформи сам документите и да спести тези 80-100 лв. ,които ще ти лапне фирмата, за теб е ужасна загуба на време. Сигурно за такава загуба си смятал и часовете по Български език.

п.п. Ах, да! Извинявайте за поредния спам :)
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 20:19

А бе ти си некъв комплексар ве пич, какво пак неразбра ем мн ясно ,че е загуба на време ти ибаси скрънзата ще излезеш ако си за 30 лв де си тръгнал тогава фирми да ми откриваш земи се скрий малко .
П.С. Съветвам те с тес 30 лв. да подкупиш жена ти да вземе да ти пусне най накрая ,че да не избиваш комплексите си навред ,тук не е тоалетна у вас си имаш сигурно мажи си там наволя .
И земи се скрий малко те казах ,че мн се излагаш вече ,а аз няма да си губя времето с тъпак като теб .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 21 Дек 2011, 22:05

Абе рейдерче ти "голуемо гъзе " го раздаде 100 кинта съм спестил ,ама не адвокати ми искаха от 550 до 650 ... ако си имаш гънки влез и виж какви са таксите за откривне на дружество ,а ако имаш още гънки може и да сметнеш колко съм спестил.Тва ,че си платил на някого да ти регне фирмата кфо от тва ?
Мисля ,че ти си комплексара тук ... човека иска помощ ... все пак този форум е за това ,които знае да обясни ,а ти ми се правиш тука на гъзарче .
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 22 Дек 2011, 12:25

Е как гъзе съм бил виж ,че помагам е батка дал съм актуален ценоразпис по-горе,с което спестявам на много хора лутаницата по институции. Спестил си 100 нанайчец 30 е таксата нормална за 2-3 дена всичко е готово ,чети там ко пише преди да парполяскаш 100 пара е експесно изготвяне за 1 час . Ти едва ли си си я направил за 1ч. я си кажи на колко седмици ти стъпа .
П.С. Живиии и Здрааави и наздраве .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 22 Дек 2011, 14:24

RaIDeR написа:Е как гъзе съм бил виж ,че помагам е батка дал съм актуален ценоразпис по-горе,с което спестявам на много хора лутаницата по институции. Спестил си 100 нанайчец 30 е таксата нормална за 2-3 дена всичко е готово ,чети там ко пише преди да парполяскаш 100 пара е експесно изготвяне за 1 час . Ти едва ли си си я направил за 1ч. я си кажи на колко седмици ти стъпа .
П.С. Живиии и Здрааави и наздраве .

Какви седмици бе бате ... за няколкО дни.Излезе ми ПОД 300 лв (не съм плащал за запазване на име).Както и да смяташ околко 200 + лв. са спестени.Вярно ,че 2 дни нерви и връщане,но поне вече нямам проблеми с регистрация на дружество ... не е голяма философия.
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот stasa » 22 Дек 2011, 19:52

А,бе вие сте много задръстени.Ако не можеш сам да си регистрираш фирма, тогава къде си тръгнал бизнес да правиш.Всичко е толкова лесно...
Аватар
stasa
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 22 Дек 2011, 20:48

stasa написа:А,бе вие сте много задръстени.Ако не можеш сам да си регистрираш фирма, тогава къде си тръгнал бизнес да правиш.Всичко е толкова лесно...

Точно казано,но въздържай се от такива коментари като "задръстени" :wink:
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот desinikoleta » 29 Дек 2011, 11:34

Ей, няколко мъже във форума, и стана конфликта, уж жените само се хващали за косите, пък то...

Всеки сам да си решава да си прави ли фирма или да плаща ли да му я правят.Аз видях всичката документация за откриване на ООД, не бих се наела сама да я правя.В крайна сметка е около и под 100 лв таксата, всичко друго са държавни такси.

Малко пресилено звучи, че ако не можеш сам да си откриеш фирма, по-добре да не се захващаш с бизнес.Българите все всичко сами да си свършим.Както казва Raider, концентрирайте се върху важното в случая.

По тази логика, ако нямате 100 лв излишни да ви направят бързо и безпроблемно фирмата,то не се захващайте с бизнес...
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот RaIDeR » 30 Дек 2011, 10:23

Много точно го каза :) мисля ,че темата е изчерпана вече .
Ключ !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 18 Фев 2012, 17:03

Абе Данчо стига ключи навсякъде бе брато.Вземи стани един ключар та да мирясаш малко.Все заключваш все отключваш, а по темата от 20 мнения има няма 1-2 по темата...!?!?

Сега според мен фирмата е ясна, дали с адвокат,дали със счетоводител,дали с помощ от приятел или с питане ще я направиш спор и съмнение няма.

По-важно е първо да измислиш какво точно ще правиш,как ще го правиш, къде ще го правиш,колко ще ти струва,от къде ще намериш парите,колко и какви хора ще работят в този бизнес,каква възвращаемост ще имаш и колко ще е рентабилно и тн.

Лично мое мнение е че фирмата ти е последна грижа.Тя е така да се каже да облечеш бизнеса си в юредическа рамка/форма.

Примерни стъпки ако ще слагш някъде вендинг автомат :

1.Да си харесаш и подсигуриш място (договориш условията) !
2.Купуваш вендинг автомата (може и да регистрираш преди това фирма ако ще ти трябва фактура).
3.И чак тогава вече може да си регистрираш фирма и да стартираш.
4.Да си подпишеш договора, да си уточниш наема и срока тн.(задължително вписан нотариално и с неустоики ако искат да те разкарат преди изтичане на договора) !

Безсмислено е да си регистрираш фирма без да имаш точна и ясна представа защо ти е.Фирма става за нула време вече, но трудно се закрива(а и скъпо),трябва всяка година да подаваш нулеви данъчни декларации (в случай че не я ползваш, а само си стои), а и подаването на тези декларации ще ти струват по 50 лв всяка година (от миналата година освободиха ЕТ-тата от тази такса, но едва ли ще си регитррираш ЕТ.)

Имаш и вариянт да купиш готова фирма, която не е оперирала (чиста).Мисля че вървят като цени от 50 до 150 лв.

P.S. Мое лично мнение е че не е само да купиш.Кой ще ти го пъдържа този автомат ? В какво състояние е тн ?

Аз лично минаги избягвам да използвам такива автомати заради хигиенна гледна точка.Кой знае каква профилактика му се прави и дали изобщо му се прави такава, в какво състояние са вътре продуктите (мляко на прах,годност и тн.) или пък какви гадинки са се нагнездили вътре.Но всеки си има право на мнение :roll:
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 18 Фев 2012, 19:54

min4o_praznikov написа:
P.S. Мое лично мнение е че не е само да купиш.Кой ще ти го пъдържа този автомат ? В какво състояние е тн ?

Аз лично минаги избягвам да използвам такива автомати заради хигиенна гледна точка.Кой знае каква профилактика му се прави и дали изобщо му се прави такава, в какво състояние са вътре продуктите (мляко на прах,годност и тн.) или пък какви гадинки са се нагнездили вътре.Но всеки си има право на мнение :roll:

Ако минаваш към София, звънни 1 телефон да ти покажа мой кафе-автомат.Тези работи при мен ги няма. :)
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 19 Фев 2012, 13:49

vasetokb написа:
min4o_praznikov написа:

Ако минаваш към София, звънни 1 телефон да ти покажа мой кафе-автомат.Тези работи при мен ги няма. :)

Съгласен съм че има и съвестни и педантични собственици на вендинг машини, който спазват всички изисквания за подръжка на машините и съхранение на консумативите и продуктите.

Но се съгласи, че не мога предварително да се осведомявам кой е собственика на съоражението и как го подържа !

На знам как се контролира хигиената на тези машини в България.В смисъл кой е контролния орган и как извършва контрола (при условие, че неможе да извърши внезапна проверка на автомата, защото е заключен, а след предварителна уговорка със собственика за ден и час.Той ще го излъска за проверката, но после !?!)

:D
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

ПредишнаСледваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес