Абе Данчо стига ключи навсякъде бе брато.Вземи стани един ключар та да мирясаш малко.Все заключваш все отключваш, а по темата от 20 мнения има няма 1-2 по темата...!?!?
Сега според мен фирмата е ясна, дали с адвокат,дали със счетоводител,дали с помощ от приятел или с питане ще я направиш спор и съмнение няма.
По-важно е първо да измислиш какво точно ще правиш,как ще го правиш, къде ще го правиш,колко ще ти струва,от къде ще намериш парите,колко и какви хора ще работят в този бизнес,каква възвращаемост ще имаш и колко ще е рентабилно и тн.
Лично мое мнение е че фирмата ти е последна грижа.
Тя е така да се каже да облечеш бизнеса си в юредическа рамка/форма.
Примерни стъпки ако ще слагш някъде вендинг автомат :
1.Да си харесаш и подсигуриш място (договориш условията) !
2.Купуваш вендинг автомата (може и да регистрираш преди това фирма ако ще ти трябва фактура).
3.И чак тогава вече може да си регистрираш фирма и да стартираш.
4.Да си подпишеш договора, да си уточниш наема и срока тн.(задължително вписан нотариално и с неустоики ако искат да те разкарат преди изтичане на договора) !
Безсмислено е да си регистрираш фирма без да имаш точна и ясна представа защо ти е.Фирма става за нула време вече, но трудно се закрива(а и скъпо),трябва всяка година да подаваш нулеви данъчни декларации (в случай че не я ползваш, а само си стои), а и подаването на тези декларации ще ти струват по 50 лв всяка година (от миналата година освободиха ЕТ-тата от тази такса, но едва ли ще си регитррираш ЕТ.)
Имаш и вариянт да купиш готова фирма, която не е оперирала (чиста).Мисля че вървят като цени от 50 до 150 лв.
P.S. Мое лично мнение е че не е само да купиш.Кой ще ти го пъдържа този автомат ? В какво състояние е тн ?
Аз лично минаги избягвам да използвам такива автомати заради хигиенна гледна точка.Кой знае каква профилактика му се прави и дали изобщо му се прави такава, в какво състояние са вътре продуктите (мляко на прах,годност и тн.) или пък какви гадинки са се нагнездили вътре.Но всеки си има право на мнение