Първи бизнес за млад човек съвети

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот vasetokb » 19 Фев 2012, 15:17

Така е.Големите фирми глобяват работниците ,ако не спазват хигиената на автоматите.РИОКОЗ отговаря за това ,но мисля ,че е само формално.
http://ikonomika-bg.info/
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Ново бизнес предложение

Мнениеот steffun » 01 Мар 2012, 17:38

Здравейте,
нов съм за този форум и се надявам да съм уцелил темата :)
От няколко месеца проучвам една нова българска фирма и мога да се похваля, че вече съм й инвеститор :) Това, което и на вас може да ви е полезно е, че фирмата си търси още хора за по-бързото разрастване на бизнеса. Само да подчертая, че става въпрос за РАБОТА! Въпреки големите възможности ще се изисква 4-5 год яка работа, като след това ще мога да се радвам да постоянен доход. Ако някой се интересува, нека да ми пише та да му обясня по-подробно за какво става въпрос.
steffun
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 01 Мар 2012, 17:47

Малко съм объркан :shock:

1. Казваш че си станал инвеститор.Аз си го представям под формата на някакво дялово участие, акции,дялове или др.

2. После казваш, че става и въпрос за РАБОТА (с големи букви).Тоест един път си дал пари, стока,оборудване и тн и ще работиш !

3.И най накрай че ще трябват 4-5 години докато започнеш да получаваш постоянни доходи. Което аз си го обеснявам, че през тези 4-5 години те ще са непостояни.Тоест на процецнт !

Доколкото разбирам схемата е следната: един път даваш капитал/оборудване/помещение(или др.), втори път работиш и трети път получаваш процент ако изкарате нещо !?!

Би ли обяснил по подробно за какво става въпрос ?

На мен ми прилича на някоя нова или не чак толкова нова схема от МЛМ !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 01 Мар 2012, 18:08

min4o_praznikov написа: Би ли обяснил по подробно за какво става въпрос ?

На мен ми прилича на някоя нова или не чак толкова нова схема от МЛМ !

Когато го прочетох точно това ми дойде на акъл :lol:
Сподели с нас непросветени , вместо да драскаме ЛС-та
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот VladkoM » 01 Мар 2012, 18:20

Ако може да обясниш на всеослушание мен ме трогна да видя за какво става на въпрос. Ако не искаш на всеослушание пиши ми на ЛС
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 01 Мар 2012, 18:36

Колегата Стефан е нов във форума.
Аз бих го посъветвал да си отвори нова тема и да обясни точно какво предлага !

P.S.Доколкото се подразбира от 1-то му мнение в този форум (те са само 2 до момента) става въпрос за тип франчайзинг на колективно позаруване... :wink:
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот steffun » 02 Мар 2012, 08:07

Извинявам се, ако не съм обяснил нещата достатъчно ясно :) Ще пробвам пак:
Фирмата не е открила топлата вода - основната й идея е да изгради най-голямата мрежа от лоялни клиенти, така че да може да им договаря все по-големи и атрактивни отстъпки в определени обекти (идеята с отстъпките я има отдавна, нали ;)). Интересното за мен е, че като инвестирам (стана бизнес партньор, така го наричат) аз имам правото да развивам фирмата - да запознавам повече хора с идеята = да регистрирам хора под мен (всички плюсове на МЛМ-а - и това не е нещо ново) и по този начин се получава комбинация, която аз не бях срещал досега, т.е. след време като имам достатъчно регистрирани хора под мен, аз ще печеля от това че те харчат парите си (от това, че ходат в магазина, че си сипват бензин, че ходят на заведение и т.н), като това на мен ми се струва че ще го има вечно (докато има пари на тоя свят :)), но се иска време докато регистрираш достатъчно хора и се иска Работа, за да ги намериш и запознаеш с идеята на фирмата.
Надявам се този път да съм се представил по-добре :)
steffun
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 02 Мар 2012, 09:30

Абе на мен си ми звучи като баш МЛМ схема пък не знам :o

Така описано от новия ни колега във форума ми прилича на една друга тема обсъждана преди време за Lyoness :

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=235

или на това :

http://www.zhelev.sci.sc/pagebg.php?P=3&A=119

Има ги много такива схеми тип Loyalty Program Members, но аз лично съм скептично настроен към такива хави :lol:

Eдин вид дублират картите за отстъпка на големите вериги магазини само, че в глобален мащаб и с бонус схема в пирамидална структура и с посредническа фирма от която ще печели предимно и най-вече фараона на пирамидата :-)

Това е поредния начин да се подтикнат хората да потребяват повече, като им се внушава и вменява, че по този начин правят някакъв бизнес.Да бизнеса го правят, но хората от които купувате продуктите и хората по високите етажи на организацията, а вие само си пазарувате обикновенно и много често, неща от който нямате нужда или иначе и при други обстоятелства не бихте купили !

Лично мое мнение е че нямат особено голямо бъдеще подобни организации, особено с бума на сайтове за колективно пазаруване и големите вериги дискаунтъри! Светът се глобализира и му трябват все по-малко посредници (интернет спомага за това) за да оптимицира разходите си а от там и печалбите си !

Успех всe пак :-)

p.s.Ето ги и останалите хубавци от МЛМ бизнеса :

http://www.businessforhome.org/2011/11/ ... mber-2011/

Изразявам лично мнение базирано на лични впечатления и житейски опит и не ангажирам никого с него.Както и не искам да разубеждавам или подтиквам някого да се занимава или не в тази сфера ! Всеки си има глава на раменете и може да си преценя сам !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот steffun » 02 Мар 2012, 12:00

Така е, това е МЛМ компания (не знам това дали е добро или лошо за Вас). Подобна е идеята на Лайонес, само че са вкарали и МЛМ за "бизнес партньорите" (това е ако и ти искаш да развиваш бизнеса), което го няма в Лайонес. Ако не харесвате МЛМ системата за бизнес, то това не е за Вас, но ако сте проучили какво представлява истинският МЛМ (не както са повечето компании в България), то ще забележите, че има много предимства, които традиционният бизнес няма.
Все пак компанията (SCI се казва) предлага ползи за всички:
ако искате отстъпки - взимате си карта и ползвате отстъпки
ако искате бизнес - ставате бизнес партньор и правите бизнес
ако горните две не Ви харесва - нищо не правите, стоите отстрани и с разбиране казвате "това е пирамида и няма да проработи"
Моето предложение е да проучите нещата и тогава да решите какво да правите, все пак като имате информация по-лесно ще можете да определите да е пирамида и дали си заслужава, нали така :) А и не всеки е роден да прави бизнес и не всеки бизнес е за всеки!
steffun
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 02 Мар 2012, 12:46

:-) Право в целта бе моето предположение с SCI :-)

Може да прочетеш мнения за компанията в специализирания форум за МЛМ бизнес:

http://mrejov.com/viewtopic.php?f=21&t=42

Има много хвалби за фирмата, както и има и някои негативни мнения.Всеки сам си преценя дали да си дава парите и да инвестира времето си в подобни схеми :-)

Моят съвет е изключително внимателно да подхождате към нови компании, които не са с безплатно включване.

Айде успех и аз спирам да пиша, че хубаво оспамихме темата на човека :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот steffun » 02 Мар 2012, 22:01

Благодаря, че ме насочихте към форума mrejov.com, нещо съм го пропуснал, тъй като от скоро съм в SCI :)
Все пак, ако някой някога се заинтересува от SCI нека ми пише, с удоволсвие ще споделя това което знам (поне сега съм много зарибен :)).
Успех на всички с кариерите, които сте избрали!
steffun
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 05 Сеп 2012, 16:50

vasetokb написа:
min4o_praznikov написа:
... :roll:

Ако минаваш към София, звънни 1 телефон да ти покажа мой кафе-автомат.Тези работи при мен ги няма. :)

Колега какво ще правим с новите изисквания за свързване на всички вендинг машини с НАП ...?!? :

"До края на месец октомври всички кафе и паркинг автомати, детски автомати за играчки, развлекателни колички и всички други апарати на самообслужване трябва да бъдат оборудвани с касови апарати, припомнят от Националната агенция по приходите. Според последните промени на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти, след 31 октомври 2012 г. продажбите на всякакви стоки и услуги чрез автомати за самообслужване (т. нар. вендинг машини), трябва задължително да бъдат регистрирани и да отчитат на фискално устройство."

Добре че не купих детските клатушки, които в момента съм инсталирал пред един от обектите ми.А ги взех под наем 50/50.
Сериозно се бях замислил да си купя и един вендинг кафе автомат, че мястото не е лошо, но с тези нови изисквания се уверявам, че съм постъпил правилно !

Какви са отзивите в твоите среди относно свързването с НАП ?
Колко ще ви струва на машина и оправдано ли ще бъде ?
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 09 Сеп 2012, 17:23

Какво да ти кажа ... предецент - тъпотия.
Всеки казва разнично от 100 до 400.Но разбрах ,че са околко 200 лв.Но това не е само веднъж този разход.Посе има и такса пренос на данни до НАП и отделно подръжна на това устройство.
Какво да ти кажа от 2 месеца не се занимава с вендинг ... продадох ги,но не поради прични с връзката с НАП .Още началото на тази година знаех за това ... (познати от данъчното ми казаха от сигурен изтчник).
Много хора продават бизнеса или намалят машините ,защото слабите обектви вече няма смисъл да се държат.
Аз бях със 7 машинки ... продадох и фирма и всичко.
Икономически портал
...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Предишна

Назад към Стартиране на собствен бизнес