фризьорски салон

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

фризьорски салон

Мнениеот dx_19 » 18 Дек 2011, 17:06

Здравейте тази година завърших и сега всичките ми усилия са насочени към някакъв бизнес ... Реших да си Отворя Фризьорски салон малко по нестандартенн искам да е от към обслужване и привличане на клиенти ... бихте ли ми дали някакви савети кое как да направя та да потръгне този салон
dx_19
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 19 Дек 2011, 12:17

Здравей ,този вид бизнес има много пюсове ,а именно: лесно се почва и лесно се поддържа, стига да имаш уменията сам да го работиш,говорим за малко фризьорско салонче . Доколкото разбирам при теб има желание да го работиш,макар и да нямаш опит но това не е проблем то се учи и свиква . Големият + тук е ,че това е в сверата на услугите и не се занимаваш с покупко продажба , имаш само дребни консумативи .
Кжи дали имаш подходяшто помещение твое лично или ще търсиш под наем . Като начало ще ти трябва помещение което е най-важното ,ако нямаш твое лично се насочи кам някое квартално ново строителство в голям квартал на централно място трябват ти не повече от 20 квадрата ,даващи такива под наем има много . После то понеже е ново няма да имаш нужда от ремонти излишни разходи но трябва да е такова със санитарен възел . Друго ти трябва бурце някакво евтино с огледало и някакав що годе удобен стол с подлакътници , другото са консумативи и инстументи към тях недей да пестиш . Трябва ти и една реклама (стикер) , работно време тел за връзка и си ти . Фирма може да отвориш в последствие имаш няколко месеца за да пробваш дали ще ти върви бизнеса и тогава вече да отваряш фирма но тя е лесна стига да имаш 500 лв за адвокат или с4етожодител . Ако следваш тези неща ти гарантирам ,че ще ти потръгне , първоначално само ще си даваш труда безплатно тоест ще работиш на симвулична цена под всички други докато те научат и ти все пак да се научиш ,даречем нещо от сорта 2 лв мъжка пострижка и пак ще има за тебе даже . В последствие като те научат и са доволни ще дигаш по малко но пак ще гледаш да си с най добрите цени , после може и стол професионален да си вземеш и колежка за манкюри да прави и така . Успех само не се отказвай и ако си се водил по съветите ми да не забравиш да се обадиш после да кажеш какво е станало и да почерпиш една биричка :Д
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот dx_19 » 20 Дек 2011, 14:56

Здравей амии за помещене ще ползвам под наем мястото е мн добро на главен булевард в града е и е близко до центъра има санитарен възел до тук всичко си е добре ... но незнам как да привличам клиенти мислех примерно да направя коолперация с някоя голяма фирма където има мн работници и в определени дни да правя намаление на всички услуги за тях нещо такова какво мислиш за това ?? Иначе за биричката не бери грижа :)
dx_19
Нов
Нов

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 02:28

RaIDeR написа:Здравей ,този вид бизнес има много пюсове ,а именно: лесно се почва и лесно се поддържа, стига да имаш уменията сам да го работиш,говорим за малко фризьорско салонче . Доколкото разбирам при теб има желание да го работиш,макар и да нямаш опит но това не е проблем то се учи и свиква . Големият + тук е ,че това е в сверата на услугите и не се занимаваш с покупко продажба , имаш само дребни консумативи .
Кжи дали имаш подходяшто помещение твое лично или ще търсиш под наем . Като начало ще ти трябва помещение което е най-важното ,ако нямаш твое лично се насочи кам някое квартално ново строителство в голям квартал на централно място трябват ти не повече от 20 квадрата ,даващи такива под наем има много . После то понеже е ново няма да имаш нужда от ремонти излишни разходи но трябва да е такова със санитарен възел . Друго ти трябва бурце някакво евтино с огледало и някакав що годе удобен стол с подлакътници , другото са консумативи и инстументи към тях недей да пестиш . Трябва ти и една реклама (стикер) , работно време тел за връзка и си ти . Фирма може да отвориш в последствие имаш няколко месеца за да пробваш дали ще ти върви бизнеса и тогава вече да отваряш фирма но тя е лесна стига да имаш 500 лв за адвокат или с4етожодител . Ако следваш тези неща ти гарантирам ,че ще ти потръгне , първоначално само ще си даваш труда безплатно тоест ще работиш на симвулична цена под всички други докато те научат и ти все пак да се научиш ,даречем нещо от сорта 2 лв мъжка пострижка и пак ще има за тебе даже . В последствие като те научат и са доволни ще дигаш по малко но пак ще гледаш да си с най добрите цени , после може и стол професионален да си вземеш и колежка за манкюри да прави и така . Успех само не се отказвай и ако си се водил по съветите ми да не забравиш да се обадиш после да кажеш какво е станало и да почерпиш една биричка :Д

Raider отново ни срази с правопис ... ама хайде по темата. Как така съветваш момичето да отваря без да има фирма ? Една проверка и сбогом бизнес. 500 лв. са много за откриване на фирма. Слагаш евтиното бюрце, олющеното столче с подлакътници и изрязаната бутилка със сапунена вода за гребените ... отличен начин да привлечеш местните пенсионери. Но ако това ти е целта, следвай тези съвети и ако не те изгърбят данъчните , че си без фирма и касов апарат, мойе пък и бабичките в махалата да ти станат редовни клиенти.
Само че ... парите в този бизнес са от мацките - и младите и по-възрастните. А те не влизат в бръснарски салони.Помещението ти трябва да изглежда лъскаво. Не е нужно да е луксозен и скъп. Трябва ти хубава реклама. Задължително изкарай курсове по фризьорство, а не да се учиш в движение. Стол , мивка и т.н. си вземи втора употреба, но професионални. Както всеки бизнес и този иска вложения. С трици маймуни не се ловят, запомнете го.Иначе рискуваш да си поредната оптимистка, която е гушила хазяина си с наеми и след 3м. затваря.
п.п.А най-добрата реклама ще бъде ако работиш качествено и си кадърна.
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 11:03

Извинявам се ако имам пр грешки но то е от барзината всеки прави такива . По темата , всеки може с много пари но на колко хора им е широчко по вратът , Виж какво пише човека и му влез в положението де го хвърляш в облаците ,да прави салон за за мацки със всички процедури лъскав и лачен за към 100 бона , господина или госпожата а можеби госпожица няма опит почва се от малко . А за фирмата законат позволява три месеца работа без фирма ,точно с тази цел е измислено за новобранци които искат да пробват но незнаят дали ще потръгне .
Мисля достатъчно внимание отделих на спамерите .
По темата ,аз лично съм крайно против франчайза ,на който само името му е еднакво с това на запад Бг фр. има за цел да печели от теб,да те използва,да те командва, всеки сам си преценява ,много хора казват и твърдят ,че били принудени към Фр. щото ръзбиръш ли немало пари у жобо ,е да де казвам аз ама те всички фр-датели искат некъф капитал от по 5-10-15-20 бонки ,аз щот съм кух и кат имам 20 бонки у жобо ше ходя им се моля да ми тикнат лябо у ръцете , немога да проумея защо има такива балъци и как се връзват по-важното .
Дай по същество и не се занимавай с глупости, недей слуша некви многознайковци дет са хванали господа за х...я ,ам стягай гащите и се земай в ръце,копчай колана ,запрятай ръкавите и с главата напреде . Чувай сега ко ти думам ,наемаш помещението искаш дог. за него , освежаваш леко по твой вкус , вземаш едно комю бюро слагаш огледало на него , вземаш стол удобен с подлакътници , хубава машинка професионална с мн приставки , намираш си и доставчик на консумативи те ти ги карат на място плащането може да стане и по-късно но с подписване на дог. , разлепяш рекламни надписи по витрините , отваряш и бачкаш на символични пари , най добрата реклама е от уста на уста всичко с времето си . Ти направи сега това пък после ще говорим за другото , имам приятел който се занимава с това от мн години той така е почнал и така трябва да стане и ще стане ,само ме чувай . В кр. сметка рискуваш една хилядарка и малко време ,не е като да рискуваш 100 бона и фирми дългове и чудесии,както каза спамера .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 11:59

RaIDeR написа:Извинявам се ако имам пр грешки но то е от барзината всеки прави такива . По темата , всеки може с много пари но на колко хора им е широчко по вратът , Виж какво пише човека и му влез в положението де го хвърляш в облаците ,да прави салон за за мацки със всички процедури лъскав и лачен за към 100 бона , господина или госпожата а можеби госпожица няма опит почва се от малко . А за фирмата законат позволява три месеца работа без фирма ,точно с тази цел е измислено за новобранци които искат да пробват но незнаят дали ще потръгне .
Мисля достатъчно внимание отделих на спамерите .
По темата ,аз лично съм крайно против франчайза ,на който само името му е еднакво с това на запад Бг фр. има за цел да печели от теб,да те използва,да те командва, всеки сам си преценява ,много хора казват и твърдят ,че били принудени към Фр. щото ръзбиръш ли немало пари у жобо ,е да де казвам аз ама те всички фр-датели искат некъф капитал от по 5-10-15-20 бонки ,аз щот съм кух и кат имам 20 бонки у жобо ше ходя им се моля да ми тикнат лябо у ръцете , немога да проумея защо има такива балъци и как се връзват по-важното .
Дай по същество и не се занимавай с глупости, недей слуша некви многознайковци дет са хванали господа за х...я ,ам стягай гащите и се земай в ръце,копчай колана ,запрятай ръкавите и с главата напреде . Чувай сега ко ти думам ,наемаш помещението искаш дог. за него , освежаваш леко по твой вкус , вземаш едно комю бюро слагаш огледало на него , вземаш стол удобен с подлакътници , хубава машинка професионална с мн приставки , намираш си и доставчик на консумативи те ти ги карат на място плащането може да стане и по-късно но с подписване на дог. , разлепяш рекламни надписи по витрините , отваряш и бачкаш на символични пари , най добрата реклама е от уста на уста всичко с времето си . Ти направи сега това пък после ще говорим за другото , имам приятел който се занимава с това от мн години той така е почнал и така трябва да стане и ще стане ,само ме чувай . В кр. сметка рискуваш една хилядарка и малко време ,не е като да рискуваш 100 бона и фирми дългове и чудесии,както каза спамера .

Брейй, значи можем да си работим три месеца без фирма, без касов апарат и без да си плащаме данъци. Че то за какво да си откриваме изобщо фирми. Работиш 3м., обявяваш, че бизнеса не върви и хоп айде нов бизнес за 3м гратис. Все пак сме новобранци и държавата трябва да ни спонсорира. И какви 100 бона те гонят. Просто салона не трябва да изглежда като клошарски - със събрани оттук-оттам очукани мебели. Твоя приятел може да е започнал от нищо преди години, но времената се менят. Преди се продаваше и купуваше всичко и от всеки. Всяка леличка беше търговка и продаваше боклуците си. Сега клиентите са претенциозни ,защото има конкуренция предлагаща качествени услуги на НИСКИ цени. С колко ще ги подбиеш? 5-6 лв.Дори да подбиеш цените, хората ще предпочитат да платят с малко повече в хубавия салон, където предлагат всички услуги. Дори някои да предпочетат теб, при условие, че работиш почти без печалба, как смяташ да развиеш салона на по-високо ниво? А като посъбереш клиенти и започнеш да вдигаш цените ? Аз този търговски трик най-много го мразя като клиент. Предполагам и с други е така. Но стига съм спамил, кво ли разбирам аз ...
За теб остава да избереш - влагаш 1000 лв. и дремеш в салона за някой заблуден клиент или го правиш както трябва с малко повечко пари и да отвориш салона си със самочувствие. НЕ 100 бона както някой се изказа. 10 000 мисля че са съвсем разумна сума за започване на какъвто и да е малък бизнес.

п.п. Raider, нищо лично, но твоите правописни грешки едва ли са от бързане. От бързане можеш да изпуснеш буква, запетая ... Ама да си пишеш редовно бАрзам или изречения от по 100 думи е друго.

п.п.2 И какъв франчайз , че нещо пропускам?
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 14:03

Цит.
Дори да подбиеш цените, хората ще предпочитат да платят с малко повече в хубавия салон, където предлагат всички услуги. Дори някои да предпочетат теб, при условие, че работиш почти без печалба, как смяташ да развиеш салона на по-високо ниво?"
Виждаме ,че и ти си имаш вземане даване с шлокавицата , както и да е нека не се дебнем кой колко греши за в бъдеще а ?
По темата ,съгласен съм ,че с възможно най-мн мари стават възможно най-добри нещата . Нека автора да каже с колко пари разполага като начален капитал .Във всеки случай след започване на дейност трябва да подадете декларация в НАП - ОКД5 за започване на дейност с личен труд, като самоосигуряващо се лице. Не съм сигурен дали са 3 месеца или 3 седмици но има такъв вариянт стига да уведомиш напата .
Последна промяна RaIDeR на 21 Дек 2011, 20:12, променена общо 1 път
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот gydi » 21 Дек 2011, 17:53

Човека отворил темата май проявява по-малко интерес от нас. Съжалявам ако коментара ми е прозвучал песимистично, но такава и истината за дребния бизнес според мен.

RaIDeR написа:Цит. "Дори да подбиеш цените, хората ще предпочитат да платят с малко
повече
в хубавия салон, където предлагат всички услуги. Дори някои да предпочетат теб, при условие, че работиш почти без печалба, как смяташ да развиеш салона на по-високо ниво?"
Виждаме ,че и ти си имаш вземане даване с шлокавицата , както и да е нека не се дебнем кой колко греши за в бъдеще а ?

Относно правописа ми - предполагам визираш удебелените от теб думи. Аз лично не виждам нищо грешно в изписването им. Според теб как се пишат, би ли споделил :)
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 21 Дек 2011, 20:10

Ми определено е /предпочЕтат/ а не като теб /предпочИтат/
цитата беше за целият текст .
Стига спами вече ,че ставаш досаден .
Последна промяна RaIDeR на 22 Дек 2011, 12:12, променена общо 1 път
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот dx_19 » 21 Дек 2011, 22:47

хора не се карайте за глупости и не спорете за мен е важно всяко мнение и всяко мнениее се взема под внимание ... :)) иначе аз ще си отворя фирма отварянето на фирма е 200 макс 300 такаче това не ми е проблем проблема ми идва че не знам как да си привлека клиенти нов фризьорски салоон ще е все пак искам идей за развитие а развитието се получава когато имаш клиенти ... моята идея е клиентите да се чувстат добре да видят че най важното в тоя салон е тяхното удобство и това те да бъдат доволни ..
dx_19
Нов
Нов

Мнениеот gydi » 22 Дек 2011, 08:30

Никой не се кара тук. Просто смятам за неуважително към четящите, когато някой не си прави труда да направи елементарна редакция на мнението си. Сега по темата.
Чудесно е, че помещението ти ще е на главна улица. Това обаче увеличава и изискванията към теб. Според моите повечето жени освен прическа искат и други услуги към нея. Например боядисване, кичури, миене на коса и т.н. Само с подстрижка мисля, че няма да стане лесно. Клиенти като начало можеш да събереш от офисите наоколо, като раздадеш флаери с намаление. Реклама по местното радио също е вариант. Цените са приемливи ( зависи в кой град и кое радио де). Като посъбереш клиенти, пробвай със записване с час. Дори графика ти да не се пръска по шевовете, това създава усещане в клиента, че салона ти е търсен. Създавай си контакти с клиенките. Много ще се връщат, за да си побъбрите и между другото да си оскубят веждите. Подбери добре цветовете за салона и спазвай гамата при обзавеждането, реклама, рекламни брошури и т.н. Подбери си шрифта за рекламата да е елегантен, но не банален и често срещан. Помни, че рекламната табела не е само за да указва какво е помещението над което е сложена. Тя е първото впечатление за салона ти. Тя трябва да привлича вниманието на минувача и да го кара да влезе да види. Не те съветвам да правиш супер евтини промоции като "МЪЖКО ПОДСТРИГВАНЕ 2 лв. ДАМСКО - 5лв ". Според мен изглежда долнопробно. Ами за сега това от мен. Успех :)
RaIDeR написа:Ми определено е /предпочИтат/ а не като теб /предпочЕтат/
цитата беше за целият текст .
Стига спами вече ,че ставаш досаден .

Определено си много зле с граматиката. Да предпочиташ нещо и да предпочетеш нещо са две смислово различни неща. В моя случай думата беше съвсем правилно използвана, но наистина не ми влиза в работата да компенсирам часовете, които си проспал в училище. Подчертал си и думата ПОВЕЧЕ. Дано не мислиш за правилно ПО-ВЕЧЕ. Смях ...
gydi
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 22 Дек 2011, 12:10

Или ти си зле с граматиката или Уикиречника , едва ли да е речника ,тей че оставаш ти . http://bg.wiktionary.org/wiki/предпочетат
Дори да подбиеш цените, хората ще предпочитат да платят с малко повече в хубавия салон, където предлагат всички услуги. Дори някои да предпочетат теб, при условие, че работиш почти без печалба, как смяташ да развиеш салона на по-високо ниво? А като посъбереш клиенти и започнеш да вдигаш цените ?
виж един път си го написал вярно а другият не и аз вече се оплетох да ти дебна грешките , айде стига вече с глупости сме се занимавали .

По темата , всичко е много относително зависи с какъв бюджет разполагаш , все пак броят на кюфтетата зависи от количеството кайма :)
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот gydi » 22 Дек 2011, 13:30

RaIDeR написа:Или ти си зле с граматиката или Уикиречника , едва ли да е речника ,тей че оставаш ти . http://bg.wiktionary.org/wiki/предпочетат
Дори да подбиеш цените, хората ще предпочитат да платят с малко повече в хубавия салон, където предлагат всички услуги. Дори някои да предпочетат теб, при условие, че работиш почти без печалба, как смяташ да развиеш салона на по-високо ниво? А като посъбереш клиенти и започнеш да вдигаш цените ?
виж един път си го написал вярно а другият не и аз вече се оплетох да ти дебна грешките , айде стига вече с глупости сме се занимавали .

Ти май не разбра, че и двата варианта са правилни.
По темата - имам въпрос към dx_19. Дали е завършила или смята да започва някакъв курс по фризьорство?
gydi
Нов
Нов

Мнениеот martin_1 » 29 Дек 2011, 15:46

До колегата "RaIDeR" би ли цитирал по кой член и алинея е прието да работиш без фирма известно време да го проверя. Те всеки ден приемат нови работи така, че искам да го проверя това. Би ли го написал?
martin_1
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот RaIDeR » 30 Дек 2011, 10:28

Счетоводителят ми е казвал , не съм адвокат нито счет , за по-точно и сигурно се обърни към такъв .
Весели празници .
П.С и тас тема е за ключ .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес