Продажба в сайтове за колективно пазаруване.

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Продажба в сайтове за колективно пазаруване.

Мнениеот playAA » 19 Дек 2011, 14:28

Здравейте , от доста време чета този форум и много ми допада. Искам да ви попитам при положение че имам дадени стоки Х и искам да я продавам в сайтове за колективно пазаруване , какви предварителни сметки трябва да си направя, за да не съм назад с парите след продажбата. Какво ми е нужно за да започна. Какви са данъците , какви са комисионните на сайтовете и т.н ?

Благодаря ви предварително!
playAA
Нов
Нов

Re: Продажба в сайтове за колективно пазаруване.

Мнениеот Красимир Костов » 23 Дек 2011, 10:55

playAA написа:Здравейте , от доста време чета този форум и много ми допада. Искам да ви попитам при положение че имам дадени стоки Х и искам да я продавам в сайтове за колективно пазаруване , какви предварителни сметки трябва да си направя, за да не съм назад с парите след продажбата. Какво ми е нужно за да започна. Какви са данъците , какви са комисионните на сайтовете и т.н ?

Благодаря ви предварително!

Здравейте,

Първото и най-важно изискване е да предложите атрактивна оферта, т.е. интересна за клиентите стока или услуга с голямо намаление. Всичко останало е второстепенно. Иначе сайтовете няма да приемат вашата оферта. Дори и някой сайт да я приеме, тя няма да се продава добре, защото клиентите на сайтовете търсят изключително и само големи намаления.
Трябва да сте наясно, че става въпрос за чиста реклама и нищо повече, а рекламата винаги струва пари. Разликата е, че не плащате предварително за реклама, без да знаете, дали ще има резултат, а само при постигнат резултат, т.е. продажба.
Ако стоката/услугата Ви струва 100 лв., трябва да я пуснете за 50 лв. и от тези 50 лв. да дадете на сайта между 7,50 и 15 лв., което значи, че за вас ще останат между 35 и 40 лв.
Красимир Костов
http://www.facebook.com/Krassimir.Kosstov
Красимир Костов
Нов
Нов

Мнениеот Mar7 » 30 Дек 2011, 17:47

Сайтовете за колективно пазаруване имат сходен тип на работа, а той е следния :

1. Продукта да е намален минимум 50% от цената си !
2. Сайта за колективно пазаруване взима такса от 50% от офертната цена !

Пример :

Почивка на планина.Пакета струва 200 лв.Трябва да се пусне в сайта за колективно пазаруване минимум с 50% намаление или за 100 лв.Фирмата взима 50% от тези 100 лв. или 50лв. за вас и 50 лв. за фирмата за колективно пазаруване като комисиона.Това са стандартните условия за работа с такива фирми.

Разбира се в някои сфери може да се лавира, като се обевяват доста завишени цени от реалните такива (в сферите на услугите например) !
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Красимир Костов » 30 Дек 2011, 18:13

Mar7 написа:Сайтовете за колективно пазаруване имат сходен тип на работа, а той е следния :

1. Продукта да е намален минимум 50% от цената си !
2. Сайта за колективно пазаруване взима такса от 50% от офертната цена !

Пример :

Почивка на планина.Пакета струва 200 лв.Трябва да се пусне в сайта за колективно пазаруване минимум с 50% намаление или за 100 лв.Фирмата взима 50% от тези 100 лв. или 50лв. за вас и 50 лв. за фирмата за колективно пазаруване като комисиона.Това са стандартните условия за работа с такива фирми.

Разбира се в някои сфери може да се лавира, като се обевяват доста завишени цени от реалните такива (в сферите на услугите например) !

Както всичко и колективното пазаруване у нас е побългарено. Няма никакво изискване за минимален продаден брой ваучери, за да се активира офертата и това значи, че въобще не става въпрос за групово пазаруване. Комисионна от 50% у нас взима само Колектива. По-големите сайтове взимат от 20 до 30%, а малките сайтове, които са болшинство, взимат комисионна дори под 15%. Отстъпките също нерядко са под 50%. Аз лично съм виждал много оферти с намаления далеч под 50% и дори под 30% и то в един от най-големите сайтове.
Красимир Костов
http://www.facebook.com/Krassimir.Kosstov
Красимир Костов
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес