от min4o_praznikov » 09 Фев 2012, 15:15
Мисля че някъде из форума беше писано (както и аз съм писал) за тези сайтове за колективно пазаруване, на какъв принцип функционират и тн.
С две думи нищо по различно от всеки друг сайт свързан с он-лайн търговия.
Освен фирма (мисля, че има вариант да оперираш и като физическо лице,но по скоро това се използва при по-малки обороти), касов апарат, софтуер, система за разплащане,фирмена банкова сметка,офис оборудвване и разбира се песронал, който да обслужва сайта и да презентира офертите, както и активно да търси такива.
За по големи подробности може да се обърнеш към някой добър счетоводител.Той ще може да ти обясни с подробности под каква юридическа форма и как да бъде организиран бизнеса (от към документи и разплащания,данъци,такси,ДДС ако минеш над 50К и тн).
Лично мое мнение е че този бранш се попренасити и конкуренцията никак не е малка.Но това ще ти е по-малкия проблем (по-евтиния).
1-вия по-сериозен проблем е ще да привлечеш клиенти.Това може да стане като предложиш по конкурентни условия като такса.Но така ще си намалиш печалбата на иначе крехкия едва стартирал бизнес.
2-ро Рекламата.За да имаш продажби, а от там и фирми, които да искат да работят с вас/теб трябва СЕРИОЗНА, МАСИРАНА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РЕКЛАМА.Което струва никак не малко пари !!!
Всъщтност ако имаш добър капитал (поне 30-50К за да си спокоен за 6 мес-1 година) и добър търговски,мениджърски и маркетингов нюх идеята не е лоша.Но ако имаш 5-6 хил лева и не знаеш за какво става въпрос(а така зададен въпроса ме навява че твоя случай е именно такъв) по-добре сериозно се зимисли дали да стартираш подобно авантюристично начинание !