Сайт за колективно пазаруване.

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Сайт за колективно пазаруване.

Мнениеот VladkoM » 15 Яну 2012, 18:13

Здравейте, интересно ми е някой има ли си на представа какви документи и какви изисквания има за да се направи сайт за колективно пазаруване. Интересно ми е някой правил ли е бизнес план за такова нещо. Какви са стартовите разходи за такова нещо. От къде трябва да се издаде разрешително за такъв вид дейност. Общо взето всичко свързано със стартирането на такъв сайт.
Благодаря Ви.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 23
Регистриран на: 04 Апр 2009, 16:16


Мнениеот Гост » 08 Фев 2012, 19:23

мисля, че за това документи не трябват
Гост
 

Мнениеот VladkoM » 09 Фев 2012, 11:33

Не знам какво трябва затова пуснах тема тук ако някой случайно е по-запознат от мен. Намеерих сайт който се занимава с това ... след време ако мисля да се занимавам с това ще се обърна към тях за информация и за повече подробности ...
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 23
Регистриран на: 04 Апр 2009, 16:16

Мнениеот min4o_praznikov » 09 Фев 2012, 15:15

Мисля че някъде из форума беше писано (както и аз съм писал) за тези сайтове за колективно пазаруване, на какъв принцип функционират и тн.

С две думи нищо по различно от всеки друг сайт свързан с он-лайн търговия.
Освен фирма (мисля, че има вариант да оперираш и като физическо лице,но по скоро това се използва при по-малки обороти), касов апарат, софтуер, система за разплащане,фирмена банкова сметка,офис оборудвване и разбира се песронал, който да обслужва сайта и да презентира офертите, както и активно да търси такива.

За по големи подробности може да се обърнеш към някой добър счетоводител.Той ще може да ти обясни с подробности под каква юридическа форма и как да бъде организиран бизнеса (от към документи и разплащания,данъци,такси,ДДС ако минеш над 50К и тн).

Лично мое мнение е че този бранш се попренасити и конкуренцията никак не е малка.Но това ще ти е по-малкия проблем (по-евтиния).

1-вия по-сериозен проблем е ще да привлечеш клиенти.Това може да стане като предложиш по конкурентни условия като такса.Но така ще си намалиш печалбата на иначе крехкия едва стартирал бизнес.

2-ро Рекламата.За да имаш продажби, а от там и фирми, които да искат да работят с вас/теб трябва СЕРИОЗНА, МАСИРАНА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РЕКЛАМА.Което струва никак не малко пари !!!

Всъщтност ако имаш добър капитал (поне 30-50К за да си спокоен за 6 мес-1 година) и добър търговски,мениджърски и маркетингов нюх идеята не е лоша.Но ако имаш 5-6 хил лева и не знаеш за какво става въпрос(а така зададен въпроса ме навява че твоя случай е именно такъв) по-добре сериозно се зимисли дали да стартираш подобно авантюристично начинание !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот steffun » 01 Мар 2012, 17:47

Здравей VladkoM,
ако наистина се интересуваш от тази бизнес ниша (както и аз), мога да ти предложа уникална възможност: вече има фирма договаряща отстъпки от търговки обекти, като можеш да купиш франчайз от тях, да я работиш тази работа без да се налага наново да правиш сайт, да регистрираш фирма и да се оправяш с всичката тази бюрокрация. Та ако те интересува възможността (аз вече си закупих франчайз), пиши, за да ти обясня по-подробно как се получава.
steffun
Нов
Нов
 
Мнения: 6
Регистриран на: 01 Мар 2012, 17:27


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron