Какви документи ми трябват за откриване и продаване......

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Какви документи ми трябват за откриване и продаване......

Мнениеот martin_1 » 21 Яну 2012, 17:07

Какви документи ми трябват за откриване и продаване на прясно месо. АЗ ще го купувам от "производител", а на мен какви документи ще ми трябват, за да го продавам в магазина си?

Мерси колеги предварително
martin_1
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот martin_1 » 23 Яну 2012, 15:19

Мисля, че имаше някакви по специфични документи при прясното месо за това питам :) Никои ли незнае нищо по документацията....
martin_1
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 23 Яну 2012, 16:34

Мисля че и помещението трябва да отговаря на определени изисквания, като определен брой входове,разпределение,хладилни камери и витрини за охладено месо,транжорни,настилките в обслужващите помещения (специални антибактериални бои и покрития за стени и подове, всички мивки от алпака и тн.) и транжорните,определен брой мивки и тн.

Също така в България със Закона за храните фирмите се задължават да имат въведена системата HACCP или процедури в съответствие с нейните принципи.(чл.12, ал.3в)

Най-добре се посъветвай със специалисти в областа.Може да питаш и някой дестващ архитект те също би трябвало да са запознати с изискванията или поне ще те насочат към кого да се обърнеш.

Специално за системата НАССР може би трябва да се обърнете към местните РИОКОЗ и ДВСК или към специални консултантски фирми който се занимават с това.Чичо гугъл знае :-)

За първоначална информация никой няма да ти вземе пари така че смело питай с питане и до "Цариград" се стигало :-)

А и да ти поискат 20-50 лв. са никакви пари в сравнение с това което те чака да плащаш ако започнеш да правиш месарски магазин !

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот martin_1 » 23 Яну 2012, 17:04

Мерси колега. Точно това ме интересуваше като изисквания и от там съответно грубо инвестицията изглежда прекалено голям.

Търся да се насоча към дейност с по малка инвестиция. Вярно е, че риска го има на всякъде, но началната инвестиция да не е толкова голяма.
martin_1
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 23 Яну 2012, 17:31

Принципно си прав момента не е за големи инвестиции.

Лошото е че бизнесите с ниска инвестиция обикновено са пренаситени и конкуренцията е доста сериозна.

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот martin_1 » 27 Яну 2012, 15:27

Така е. Прав си! Има обаче едно, НО качеството на предлагане е много зле в бг, а мисля, че там съм доста добър :). Немога да се насоча към такъв бизнес с по малка инвестиция и да е вървежен в този период.
martin_1
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 18 Фев 2012, 17:25

За съжаление качеството (говорим за качество на обслужване) в България не се цени кой знае колко, особенно ако бизнеса е в по-малък град и таргета от клиенти са по-бедни хора (кажи речи 70-80% от населението).
По обясними причини (социални,икономически и тн.) !

А хората с претенции и изисквания потребяват от скъпи вериги магазини,ходят в скъпи курорти (предимно в чужбина) и тн.

Успех.

p.S.ако искаш пиши ми на лични в кой град мислиш да стартираш бизнес и в коя сфера ако се сетя за някоя идея ще ти я споделя :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес