Моля за съвет - Бизнес с кафе

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Моля за съвет - Бизнес с кафе

Мнениеот Soros » 01 Фев 2012, 17:29

Здравейте,

Решили сме с моята съдружничка да сменим дейността на фирмата, тъй като пазара на услугата на който оперираме е в тежко състояние. Имаме общо взето две идеи:
Първата е отваряне на магазин за кафе ( насипно и пакетирано), чай и подправки. Разбира се и цигари,но това на малко по-късен етап.
Втората идея е за магазин за перилни и почистващи препарати.
Въпроса ми към вас е има ли изисквания и специализирана документация за тези две дейности и общо взето какво е търсенето на тези две групи стоки? Става дума за гр. София. Магазини за кафе около локацията на помещението няма, за перилни препарати има само един, който не предлага богат асортимент, т.е. в района няма конкуренция.
Soros
Нов
Нов

Мнениеот nedka27 » 02 Фев 2012, 10:31

За кафето 100% Хеи, за перилните препарати -не.По мое мнение перилните препарати ще вървят повече, особен ако държиш ниски цени.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Re:

Мнениеот moskvich » 04 Фев 2012, 10:48

Магазини за кафе около локацията на помещението няма, за перилни препарати има само един, който не предлага богат асортимент, т.е. в района няма конкуренция.

Въпросът е и какво е търсенето в района.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 10 Фев 2012, 10:57

За перилните препарати нищо по различно от стандартните изискванията за магазин за промишлени стоки.

За кафето особено защото ще се продава насипно ще ти е необходим документ от Хей.

Трудно е да се каже кое ще върви повече.Много зависи от района.

Кафето има голям марж на печалба от към 150% до към 300-500% и нагоре според случая :-) .
А за перилните препарати зависи от цените,разфасовките,доставчика, марките и тн.Има много реплики така наречени от които също може да се прави добър марж на печалба.
Аз си мисля че далаверата е да си вкараш от Китай насипен прах (в огровни разфасовки мисля че бяхо по 500-1000кг. в едни огромни чували) за пране и да си го разфасоваш и пакетираш под някаква марка.След което да го продаваш на магазинчетата.

А от цигарите печалбата е нищожна (ако продаваш само легални де, , ако продаваш без бандерол въпрос на време е да те надуши конкуренцията на такива стоки).А и там има лиценз за цигари който се плаща на годишна база.Трябва да превърташ огромни количества цигари за да имаш някаква файда.Също така цигарите не са евтини ще трябва да затвориш не малко пари като оборотни в цигари !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес