Искам да отворя еврофутбол

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Искам да отворя еврофутбол

Мнениеот doskachara » 09 Фев 2012, 20:40

Колко пари ще ми трябват като начален капитал за да отворя пункт на Еврофутбол. Като се има предвид,че помещението,което ще ползвам преди е било такъв пункт.Има си рекламни пана,плакати и т.н. Просто имам огромното желание и малко спестени пари(около 2000 и пове4е)????[/b]
doskachara
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Фев 2012, 20:31


Мнениеот min4o_praznikov » 10 Фев 2012, 08:52

За съжаление тези 2000 лв. няма да ти стигнат до никъде !

Първо се зимисли ЗАЩО ако бизнеса е печаливш го оставят предишните франчайзингополватели.

Помещението :

1.Две компютърни конфигурации с 3 монитора общо (желателно плоски)
2.Телевизори бяха там 3-4 с определена големина и тн.На мен ми стъпаха 2009 година само телевизорите 3400 лв.+Стойката на големия беше само 150 лв.Да тогава цените бяха по високи на техника но и сега няма да ги вземеш без пари.

3.Като се почне да имаш метална каса, да имаш бюро по техни изисквания,каза че таблата ги имаш (до колкото знам преди задържително искаха да си ги кухиш НОВИ от тях, само те бяха към 200 лв.)

4.Оборудване маси/столове и тн. на мен ми стъпаха около 3000 лв. защото имах и тераска и бях взел маси и столове за вънка.

5.Други разходи окабеляване,освежаване и тн.

6.Наем (имай в предвид че ще ти вземат един наем депозит един наем за текущия месец и около 2 до 4 месеца може да трае процедурата докато ти изкарат лицензи и тн.) станаха 4 до 6 наема още преди да си почнал работа !!!


За пресонала.

Трябва да се ходи няколко пъти до София.Първо по 2-3 дни си обучаваш персонала (безплатно, но ти си плащаш транспорт и спане), после минават изпит и след НЯКОЛКО СЕДМИЦИ получават лиценз за работа в букмейкърски пункт.А ако волниш някой и нямаш човек какво правиш докато намериш правилния пратиш го изкара курс мине изпит и чака няколко седмици за да получи лиценз ?!?


Скрити неприятни изненади.

1.Задължен си да купуваш от тях термо хартия за терминалите.Но тя е някаква ужасна и постоянно дава дефекти !
2.Първоначално ти казват че терминалите са свързани безплатно чрез сим карта и мобилен оператор.Но когато прекратяваш дейноста си ти казват първоначлното свързване за наша сметка, но при прекратяване на договора мие плащате някакви неустоике (в моя случея около 150-200 лв.)
3.Задължително с ITV партрер трябва да се обвържеш.Там договора за 2 години ако го прекратиш плащаш си неустойка за останалия преиод.
4.Изсиквания,изисквания и пак изисквания и само глоби за теб, а от тяхна страна мудна работа и огромна бюрокрация.


Ами фирма,касов апарат,счетоводтел,СОТ,интернет,първоначално зареждане,заплати,осигурвки

Според мен ако имаш още една нула зад тия 2000 лева може и да се пробваш.Но много внимавай имай си едно на ум с тези юнаци.А и ми се струва, че загубиха сериозни позиции вече.Чуждите он-лайн букмейкъри дават много по добри коефициенти.

Успех все пак ;-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот VladkoM » 10 Фев 2012, 17:13

Точно това щях да ти предложа. Вече гледам на много места има on-line букмейкъри мисля че са. Не съм влизал в тях още понеже си играя през нета от вкъщи. Но забелязах че голяма част от играчите в ЕФУ избягаха там и играят с по-големи коеф. от на Ефу. Обади им се и ги питай какви са им изискванията.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 23
Регистриран на: 04 Апр 2009, 16:16


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта