Продажба на Касов Апарат

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Продажба на Касов Апарат

Мнениеот genoveva1 » 19 Фев 2012, 15:57

Добър Ден,

Наскоро продадохме бизнеса си и имаме касов апарат, който няма година да е използван. Закупен е от лицензирания магазин на ELTRADE в София. Апарата е ELTRADE А500 D линка по-долу е със спецификациите на апарата:

http://www.eltrade.com/bg/products/hard ... ters/id/15

Ако имате интерес да го закупите, моля свържете се с мен:

genoveva1@abv.bg
genoveva1
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 19 Фев 2012, 16:54

Не искам да спамя, но ми е интересно как стои въпроса с препрограмирането на касовия апарат ?!?

В смисъл той се води на вашата фирма с вашия ЕИК,адрес, регистринан в данъчното и тн.Предполагам, че не е невъзможно да се променят тези данни(или да се подмени цялата памет), но кой ще ги направи тези промени и регистрации наново и колко пари ще струват на новия собственик и как ще се проточат във времето ?

При покупката на нов касов апарат това го прави продавача/дистрибутора, като това е включено в цената на новия к. апарат, както и въвеждането на данни в апарата, регисрирацията в данъчното, 1 година договор сервизно обслужване и гаранция, както и 1 година такса към мобилен оператор !

Не се заяждам просто ми е интересно как стои въпроса с препродажбата на касов апарат !?! :roll: :?: :idea: :wink:
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот genoveva1 » 19 Фев 2012, 17:03

Добър Ден,

Вече говорихме с ELTRADE, понеже го закупихме от тях, те ни казах, че новата фирма трябва да дойде с апарата в техния офис на бул.Гоце Делчев и те правят пре-програмирането.

Самия апарат да се закупи от нас е 350лв., а пре-програмирането и свързването към НАП е 300лв.

Тотала е 650лв, напълно готов апарат, договора за поддръжка с тях, понеже апарата е техен е 20лв.
genoveva1
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 19 Фев 2012, 17:09

genoveva1 написа:Добър Ден,

Вече говорихме с ELTRADE, понеже го закупихме от тях, те ни казах, че новата фирма трябва да дойде с апарата в техния офис на бул.Гоце Делчев и те правят пре-програмирането.

Самия апарат да се закупи от нас е 350лв., а пре-програмирането и свързването към НАП е 300лв.

Тотала е 650лв, напълно готов апарат, договора за поддръжка с тях, понеже апарата е техен е 20лв.

Благодаря за бързият Ви отговор.

Кратка справка в интернет показва, че същия модел касов апарат нов се продава за 448 лв. Тотал напълно готов за ползване !

http://agnesa.net/product/243/eltrade-a500-d-01-dv.html

Цените на апаратите тотално се сринаха последните 5-6 месеца в следствие на голямата конкуренция и удължения срок за подмяна на апаратите !

Успех :D :)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот genoveva1 » 19 Фев 2012, 17:19

Добър Ден,

Благодаря за информацията, ще проверя в Елтрайд, какви са цените + пре-програмирането и ще обновим цената.
genoveva1
Нов
Нов

Мнениеот genoveva1 » 21 Фев 2012, 19:44

Добър Ден,

Проверих сайта от линка и се свързах с хората, сумата е актуална.

След това се свързах с Eltrade и ми казаха, че сумата за пре-регистрация пълен пакет е 228 лева.

И решихме да предложим касовия апарат за 150 лева.

Така крайната сума е 378 лева.
genoveva1
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 22 Фев 2012, 10:12

Извинявам се за спама колега . Твоята оферта е мн добра 150 лв. обаче на тея смотаняци тъпите услуги са мн скъпи точно с тази цел такива продажби като твоята да не се получават а да копуват нов от тях . Бе скапаняци ко да ти кажя инъче успях с продажбата .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 22 Фев 2012, 11:30

Колегата е колежка :-)

Този апарат навярно е по-висок клас с повече функции,екстри и експлотационен период.Предполагам не съм специалист.
Затова и някой ако ще го купи той ще е наясно, че му трябва такъв и ще спести малко пари дори и след манипулациите по смяна на памета и др.

А иначе който търси евтини апаратчета има и такива нови около 250 лв. с всичко включено.

Например:
http://fras.bg/oferta/415-%D0%BC%D0%BE% ... D1%81.html

http://fras.bg/oferta/416-%D1%81%D1%82% ... D1%81.html

Но много пъти евтиното излиза скъпо ;-)

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 22 Фев 2012, 14:06

Бал съм ги у касовите нищо не ми трябва ,аз предлагам да направим едни збирки пред даначното и да им исипем старите си апарати там :Д то техният кретенизъм край няма
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот genoveva1 » 22 Фев 2012, 16:10

Добър Ден,

Ако можете да ни препоръчате, къде другаде може да публикуваме касовия апарат за продажба, ще съм Ви благодарна.
genoveva1
Нов
Нов

Мнениеот ztech » 12 Мар 2012, 13:04

genoveva1,

Не че те отчайвам за продажбата, обаче:
1. Апарата е от старите модели (иска преработка).
2. Доработката на тези модели изисква закачането на "ремарке" (данъчен терминал, втори адаптор + жици) към апарата дето ти се мота на работното място. Колкото повече жици има, толкова по-голям е шанса да се прекъсне/разкачи/обърка нещо. Недей да гледаш снимките в сайта на Елтрейд и останалите производители - там жиците и адапторите не ги снимат (срам ги е).
3. Доработката преобразува апарата в A500 DV, а не в KL. Ако това не ти говори нищо ще ти подскажа: продължава трупането на контролни ленти в кашони и съхраняването им 5 години вместо всичко това да пише на SD карта.
4. Като фукционалност апарата ти не е нищо особено - даже напротив - обемен, груб и със седем сегментен дисплей (новите са с графични дисплеи и удобни менюта).
5. Като здравина и качество е добър - няма особени проблеми и принтера е надежден. Клавиатурата е удобна и с големи здрави бутони.

Като цяло мн трудно ще го продадеш - има нови за по 250-300лв. Преработката е на висока цена още от производителя и е рентабилна само за фискални принтери, освен това е грозна и неергономична(не забравяй точка 2 и 3).

Можеш да пробваш в сайтове с обяви от всякакъв род. При определянето на цената имай предвид горе изложените особености.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 13 Мар 2012, 08:47

Ако е вярно написаното по горе от колегата Ztech то касовия апарат е непродаваем.

Дори и да го подарите на някого той ще даде толкова пари да си го преработи, препрограмира и регистрира на неговата фирма, че ще му струва повече от колкото ако си купи нов.А ако отчетем и загубеното време и нерви покрай цялата схема...

Другото неприятно в случая е (ако не успеете да го продадете/подарите), че рано или късно ще трябва да го бракувате (тоест да се отрегистрира), което ще ви струва около 50-60 лв. (поне към момента толкова искат фирмите) !

Успех :-)

А иначе сайтове колкото искаш и с безплатни и с платени обяви.По-добре потърсете в google ОБЯВИ (И ВАШИЯТ ГРАД) ще ви излязът много сайтове.Че ако някой трябва да идва да взима апарата от другия край на Бг ще му излезе колкото 2 нови апарата ! А с Еконт за негова сметка той ще иска да го отвори преди да го плати и ако се откаже или не го хареса ще останат за ваша сметка и двете посоки :-(
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 13 Мар 2012, 12:49

Не,че искам да те отчайвам ама според съфорумниците всички сме се набутали яко за безсмислени боклуци дали сме по 500-600 лв преди година сега трябва да дадем още 60 лв за да може да се оттървем от боклука си и да го фърлим у кошо . Четете фнимателно наредба Н18 тея които не са по ддс не са задължени да имат КА вързан с нап .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 13 Мар 2012, 13:13

Да си призная честно за пръв път чувам !?!

Доколкото знам промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства въведоха изискване всички касови апарати да бъдат свързани дистанционно с НАП на три етапа. Срокът на първия - за търговците с течни горива, вече изтече на 1 януари 2011 г. До 30 септември 2011 г. такава връзка с приходната агенция са длъжни да осигурят всички регистрирани по ЗДДС дружества. За всички останали търговци крайната дата е 31 март 2012 г.

В последствие отложиха и регистрираните по ДДС до 31 март 2012 г !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 13 Мар 2012, 14:05

Никъде няма уточнение за всички търговци притежяващи КА , прочети наредбата написано е двусмислено . На кой както му е удобно на мен ми изнася да е за тея по зддс :) тей го тълкувам аз
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес