Търговия с алкохол на едро-въпрос за надценката?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Търговия с алкохол на едро-въпрос за надценката?

Мнениеот alfadog » 27 Фев 2012, 18:30

Здравейте,интересува ме с каква надценка се работи при търговията с алкохол на едро,ако го взимаш директно от винпромите и по специално Пещера и Карнобат?
alfadog
Нов
Нов
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2012, 18:46


Мнениеот min4o_praznikov » 27 Фев 2012, 19:44

Еми направи им запитване на хората на какви цени ще ти продадът алкохола на едро и като извадиш цената на която ти ще го продаваш получаваш отговора :-)))

http://www.peshtera.com/?cat=7

http://www.vinpromkarnobat1953.bg/Contacts.aspx

До колкото съм запознат си имат търговски представители във всеки по-голям град и ще те препратят към тях ная-вероятно !

Но за да ти направят цена ще трябва яка кешара да извадиш !!!
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот alfadog » 27 Фев 2012, 20:55

Ясно ми е как се смята надценката...попитах ги,но не ми казаха по телефона,а сега не мога да се срещна с техен представител.Попитах защото,някъде бях чул,че надценките са фиксирани или не могат да надвишават определен процент :)
alfadog
Нов
Нов
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2012, 18:46

Мнениеот min4o_praznikov » 27 Фев 2012, 21:27

Не не би трябвало и няма логика цените да са фиксирани.
В пазарна икономика сме така че можеш да си слагаш надценка колкото си искаш стига да има на кого да продаваш разбира се !

Доколкото ми е известно при алкохолът, единствено трябва да има актуален бандерол:
"Бандерол" е държавна ценна книга, която доказва внасянето на дължимия акциз за освободените за потребление акцизни стоки, закупува се от Министерството на финансите и не може да бъде предмет на последваща сделка.

И един път закупен от производителя или търговеца може да си го продаваш на каквато си цена пожелаеш !

Виж за цигарите е друга бира :
"Продажна цена" е цената, изписана върху бандерола, по която тютюневите изделия се продават на дребно на краен потребител, в която са включени разходите за производство и реализация на производителя (вносителя), дължимите митни сборове, вноски, такси, акциз и данък върху добавената стойност.

Забранено е продаването на насипни цигари (на бройка) именно заради завишаването в пъти на обявената цена върху бандерола и невъзможноста за контрола върху продажбите и произхода на тези цигари !
Поради тази причина забраниха и наливната търговия на напитки с висок градус !


Както казах и преди да стартираш такъв бизнес в условия на криза и при наличието на сериозна конкуренция в бранша изградила контакти и мрежа от дистрибутори и клиенти ще ти трябва Як капитал зад гърба и човек, който знае какво прави и е много в час !

Успех все пак :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот alfadog » 27 Фев 2012, 22:03

Благодаря ти,но сега просто проучвам как стоят нещата още не съм решил дали ще инвестирам в това,и за това ме интересува първо с колко процента надценка се работи в бранша...както казах,някои ми беше казал,че въпросните винпроми си имат базова цена и ти дават 6% отстъпка от нея,която да бъде и печалбата ти.Така,че ако има някой,който знае как се работи в тоя бранш да сподели.
Благодаря ти все пак за съдействието ;)
alfadog
Нов
Нов
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2012, 18:46

Мнениеот VladkoM » 28 Фев 2012, 21:53

Не съм сигурен дали си ти, но обеснявах на някой в нета как се работи в този бранш. До колкото знам трябва да правиш голям оборот. Минимум едно пале. Да не кажа, че едно пале ще им е малко. Давам ти пример с Карнобат и по-точно водка Савой 1л. при базова цена* 9.49 лева за 1 бр. те ти дават отстъпка от 6% и цената на която Ти я купуваш става 8.92 лева за 1бр. Мисля, че при Пещера е същото.

*Базова цена - това е цена която даден винпром е определила за продажба на даден техен продукт. От там на татъка ти можеш да я ПРЕДЛАГАШ на каквато цена си пожелаеш, въпроса е дали ще има кой да ти я купи.

Повечето който са в този бранш знаят какви са базовите цени и знаят какви отстъпки им дават дадените дистрибутори и складове.

Както обясних и на предишния човек така ще споделя и с теб ако сте различни хора.

Повечето винпроми и вносители на алкохол предпочитат да работят с големи складове и те да дават на помалки дистрибутори. Какво имам в предвид.

Да кажеме, че фирма "Х" е производител на алкохол, те предпочитат да продадат примерно един тир алкохол на фирма "Y"и тя да го разпредели към по-малки фирми, от колкото фирма "Х" да продаде на фирма "D" едно пале.

Другото което е ако имате връзки да кажем с фирма "Y" то тя може да ти даде на отложено плащане за известен период от врене, няма да е 6% а ще е да кажем 4 или 5 %, докато ако вземете директно от фирма "Х" то тя ще иска да платите веднага или в най-добрият случай 1 седмица.

Надявам се да съм бил полезен и да сте ме разбрали правилно.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 23
Регистриран на: 04 Апр 2009, 16:16

Мнениеот alfadog » 29 Фев 2012, 23:04

Благодаря ти и аз бях чул нещо подобно,както и да е благодаря на всички които се включиха по темата! :)
alfadog
Нов
Нов
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2012, 18:46

Мнениеот min4o_praznikov » 01 Мар 2012, 08:53

И какво всъщтност научи по въпроса ?!?
За вбъдеще може да има и други които се интересуват от същото,спести им лутането и отварянето на нови теми !

P.S. Повечето теми тук са на някой му хрумне нещо пита, хората отговарят дават мнения и съвети и в един момент човека научава това което му е било нужно и забравя за форума !!!
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот alfadog » 01 Мар 2012, 14:36

Не те разбирам напълно...всеки може да прочете отговорите и да си направи заключение по темата.Въпроса беше за надценката колегата каза,че и той знае за въпросните 6% и обясни изчерпателно как стават нещата,така че това което знам научих от отговора му,който всеки може да види...ако науча нещо повече бих го добавил,но няма смисъл да повтарям това,което всеки може да прочете.
alfadog
Нов
Нов
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Фев 2012, 18:46


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron