Въпрос ???

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Въпрос ???

Мнениеот Гост » 10 Апр 2012, 17:32

Здравейте !

Исках да отворя количка за царевица на пара, но когато отидох в общината ми казаха че вече нямаш право да ползваш общинска земя под наем. Какво да правя ?

Благодаря предварително!
Гост
 


Мнениеот min4o_praznikov » 10 Апр 2012, 17:52

За кой град става въпрос.Не би трябвало да има проблем ако освен мястото, което си си харесал не е отредено за такава дейност !
Принципно хубавите места не се дават на случайни хора или без неслучаен стимул.Все пак всяка община сама си решава какви,колко и къде да дава под наем тякива места.


Аз тази година 2 пъти ходих и си подадох документи за 2 такива места.Плаща се такса (около 30 лв) за разкриване на временен търговски обект на открито попълват се 2 формуляра и се подават.До 10-тина дни ти е готово и разрешителното след като минат през това време на място и направят констативен протокол дали мястото е подходящо.След което ти издават ламинирано разрешително и си плащаш таксата за текущия и следващия месец.

Успех :-)

p.s.
Всъщтност аз си подадох такива документи но за място пред мой регистриран търговски обект на тротоара.Не знам какъв ще е случая ако не е пред такъв обект ?
Но пък може да се договориш с някой магазин да използваш мястото пред магазина (като собственика на търговския обект подава документите и ще работиш през неговата фирма, но колко ще ти взима допълнително над наема и дали някой изобщо ще иска да слага количка с царевица пред обекта си и да му се закримат витрините не знам !?!)

Друг вариянт е ако намериш на централно място с лице на пътя/тротоара частен имот и да говориш със собственика да го наемеш от него.

Доколкото си спомням за търг за такива места се стигна до бой дори го отразиха Господари на Ефира :

http://www.monitor.bg/article?id=287596

Така че може и да си изпуснал момента и местата определени за такава търговия да са дадени за тази година !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron