Пичага,
не знам дали забелязваш колко е активен този форум.Общо взето пишем няколко човека в него и има теми на които първия отговор е след около година
Също така не знам дали осъзнаваш колко е специфична сферата за която питаш и колко малко са хората с достоверна информация въобще, а дали има такива, които четат и пишат в този форум, а и едва ли и да има ще ти дадът конкретен отговор (както ти се досети си им пряка конкуренция) ?!?
Много зависи какво точно искаш да правиш ?!?
Да продаваш на пазара,да отвориш плод и зеленчук, да направиш склад за плодове и зеленчуци,тържище,да внасяш и дистрибутираш зеленчуци,да си посредник,производител всяко една от тези дейности си има специфика ?!?
Според мен това не е за допълнителна работа (както ти се изрази "4овек да си докарва допалнителни средства" ), а за основна дейност в която трябва да си в час 24/7 (както се изразяват в англоговорящия свят 24 в денонощието 7 дни в седмицата).
Имай в предвид че пазара е динамичен и сезонен и се влие от много фактори външни и вътрешни.Някой плодове имат трайност от по няколко дни до няколко седмици, трябва да имаш с какво да ги транспортираш, складираш, да имаш познания и контакти в тази област.
За да правиш пари трябва да превърташ много продукция, а за да превърташ много продукция трябва да имаш пари, които да рискуваш и при една грешна стъпка може да изгориш с не малка сума (имаш ли представа калко струва примерно един тир с охладени череши)?!?
А и както ти споменах това е малко в сивия сектор където играят интереси и хора не случаини.
А ако искаш да играеш на дребно има зеленчукови борси и тържища отиваш пазаруваш със комбито с ремарке и продаваш на бабите в местното зеленчуково пазарче.
Общо взето в Бг за спекуланти и прекупвачи винаги има хляб.Стига да ти се занимава и да имаш нюх и гръб/финикийски знаци.Ама с писане по форумите едва ли ще стане.
Много зависи какво имаш предвид под бизнес.Да изкарваш по една две средни заплати на месец или да стартираш бизнес със собствен внос и износ,база,партньори и клиенти и тн.?!?
А тънкостите идват с работата, никой няма да тръгне да ти разправя от къде,какво и от кого да купуваш къде и кога да продаваш за какво да гледаш и да внимаваш.Всичко е строго индивидуално и цените варират различно в зависимост каква е била годината, какъв е вноса и търсенето !
За без пари толкоз
Айде със здраве