Отваряне на магазин с кафе в общинско село ?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Отваряне на магазин с кафе в общинско село ?

Мнениеот inkognite » 19 Юни 2012, 15:47

Здравейте тъй като съм нов в форума днес се регистрирах и интересът ми е както заглавието на темата да отварям магазин в общинско село на собствено място. Но въпросът ми е че мястото което имам е в собствената ми къща и е като гараш но вече след ремонта е стаичка с изхот към улицата дължина 5 метра ширина 4 метра и височина 2,20 и така с нищо не съм запознат напрмер след регистрация на фирмата намислил съм да е магазин и кафе което ще продавам алкохол кафе безалкохолни напитки, гледам да направя място поне за 20 човека. Тъй като съм и студент и разполагам поне с 8 000 дали са достатъчни за това което съм намислил . Ако някой може да ми обясни за документацията и изискванията и от къде да започна ще съм му много благодарен.
inkognite
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 21 Юни 2012, 11:06

Здравей колега и добре дошъл.

За магазин за кафе и цигари ли ти е идеята или са кафене има си разлики ?!?
Както и да е има изписано много във форума.Включително и аз към писал няколко пъти.

Мен друго ме притеснява в твоя случай.Преди време (може би преди година две) се котира информацията, че вече гаражи няма да могат да се преустройват в търговски площи.Не знам каква е настоящата ситуация по въпроса.Затова моя съвет е първо иди и се консултирай с архитект.
Така и така 100% ще трябва да му сменяш предназначението на този гараж, архитекта ще ти обясни всичко стъпка по стъпка, ще ти каже цени и какви документи ще ти трябват и дали изобщо е възможно да се преустрои обекта.Също така височината на помещението ми се струва малка 2,20 м. като си вдигна ръката и ще пипам тавана.Имаше и някакви минимални изисквания за питейни заведения и в тази насока !

Иначе процедурата по смяна на предназначение може да ти стъпи около и над 1000 лв от към документация и да ти отнеме 2-3 месеца !

А колкото до парите много е относително.Най вече зависи колко ще ти струват довършителните работи по обекта и обзавеждането.Защото само масите и столовете може да ти стъпят 2-3 000 лв. Имай в предвид, че ако ще е питейно заведение, кафе аператив по всяка вероятност ще ти искат 2 тоалетни с предверия и умивалници с топла вода.

Иначе за другите неща сме писали много.може да провериш тук примерно :

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=58534

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=58525

Айде успех :-))))
[/img]
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес