Отваряне на магазин за авточасти

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Отваряне на магазин за авточасти

Мнениеот inkognite » 15 Авг 2012, 10:58

От няколко дена след интересът ми за кафе и хранителен магазин ми се появи друга идея за магазин за авточасти в малко градче с 5 или към 6 хиляди житела с един магазин за авточасти и 2 сервиза интересуваме след регистрация на фирма след наемане и договор на мястото касов апарат първо начален капитал колко ще ми излезе мисля да продавам автокозметика и авточасти. Имаше подобна тема но не пишеше за първо начален капитал към колко ще ми излезе. Благодаря предварително...
inkognite
Нов
Нов
 
Мнения: 13
Регистриран на: 19 Юни 2012, 15:07
Местоположение: Върбица


Мнениеот min4o_praznikov » 15 Авг 2012, 11:52

Ами предполагам зависи от това колко и какви авточасти и автокозметика ще продаваш.
Също така колко от частите ще ги вземеш на консигнация и колко ще закупиш (или по точно колко ще можеш да договори да ти дадът, че някой изгоряха с пишман търговци).

Повечето такива магазинчета в малки населени места взимат най-вече масла и филтри и гарнитури за по масовите автомобили + малко автокозметика,чистачки и други джунджурийки до към 5-6 К лева.
И всичко останало по поръчка в рамките на деня или за следващия ден по куриер или автобус.Като за целта си партнират със склад за авточасти или от веригите магазини за авточасти, като предварително се е разбрал за някакъв % отстъпка от цената на дребно и така :-)

Като цяло не се набивай да взимаш много от двигателните масла, че автосервизите се усетиха и си взимат масла на едро във варели и си ги продават и на дребно или ги сменят директно !

Другото което се сещам е че ще трябва да имаш програма по която да виждаш точната част и серийния и номер за поръчки за да не стават обърквания, а и не може да знаеш всяка една част.
Препдолагам че склада или веригата магазини за авточасти с които избереш да работиш ще могат да ти предоставят такава програма, защото не съм виждал до сега магазин за авточасти без подобна програма.

Айде успех ;-)


P.S. Не влагай много пари във стока, поне в началото !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот inkognite » 15 Авг 2012, 19:33

И между другото това което съм изброил по горе фирми касов апарат и така нататък нещо по документация какво може да се включи. плащаш на счетоводител оправяти документите чакаш и тя регитрира фирмата купуваш касов апарат наемаш място като за мястото какво изискват. Ако можеш да включиш... Големи благодарности за всичко.!
inkognite
Нов
Нов
 
Мнения: 13
Регистриран на: 19 Юни 2012, 15:07
Местоположение: Върбица

Мнениеот min4o_praznikov » 15 Авг 2012, 20:14

Мисля, че за магазина няма да имаш по особени изисквания.

Предполагам, че помещение със статут на магазин за промишлени стоки ще ти свърши работа.
Като за всеки друг магазин - санитарно разрешително - хеи, после регистрация в съответната община, закупуване на касов апарат
За сега не се изисква нищо друго, само във връзка с Закона за защита на потребителя - ако ще продавате рез.части втора употреба
трябва да са отделени на отделен щанд и да е обявено, че са втора употреба.

Около фирмата,касовия апарат,разрешителните от община и тн сме ги бистрили нещата многократно.Поразрови се и ще намериш доста инфо, поне аз съм изписал доста в други подобни теми.

За най-актуална информация се обърни за инфо към съответната община.

Главното според мен е да си вербуваш/спечелиш клиенти от самото начало.В малките градчета предполагам е по трудно, хората се познават,а и вече предполагам имаш конкуренция с която трябва да се съобразяваш и пребориш.А и хората приемат нещата твърде лично в малките населени места и трудно ще откраднеш клиентите на конкуренцията.

Направи си проучване, кои са потенциалните ти партньори (сервизи и др),клиенти директни и корпоративни (може да се опиташ да зареждаш или посредничиш и на други малки магазинчета в градчета гравитиращи около теб),конкуренти (какъв пазарен дял имат, какво е мнението на клиенти и партньори за тях,каква ценова политика имат, местоположение,доставчици,партньори и тн. и тн)

Много е важно да имаш представа с какво се захващаш (в случай че не си в кухнята на нещата.Обикновено хора от бранша се занимават с този бизнес.), както и да имаш добър първоначален капитал.

Един съвет за такова начинание не взимай кредити !
Втори съвет още няколко месеца ще може да се възползваш от програмата на бюрото по труда за наемане на млади кадри до 29 години.Има определени критерии на които ако ти отговаряш и лицето което ще наемеш държавата ще ти плати неговата мин. работна заплата за длъжността, както и осигуровките му за 6 месеца.Което ще ти позволи да се по активен в зареждането,пласирането,рекламата и тн. на стоката !

Успех.
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот inkognite » 15 Авг 2012, 23:51

И така много съм ти благодарен доста съм на ясно сега с работата остава да си намеря доставчик на авточастите склад на едро както не съм много запознат с такива но ще направя нещо а за това което каза последно че на работникът ми ще му плащат осигуровките, а ако аз работя сами.
inkognite
Нов
Нов
 
Мнения: 13
Регистриран на: 19 Юни 2012, 15:07
Местоположение: Върбица


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта