Какви документи са необходими за откриване на автосервиз?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Какви документи са необходими за откриване на автосервиз?

Мнениеот ani » 13 Фев 2008, 17:21

Mnogo mi dopadat temite vav foruma :s goliam interes go sledia i re6ih da popitam i az---kak da napravia biznes plan i kakvo mi e neobhodimo za da otkria avtoserviz ili pone punkt za smiana na masla??
ani
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 13 Фев 2008, 22:26

Здравей, добре дошла и благодаря за оценката! :D
За съжаление съм доста боса в "авто бранша" - в което и да е напавление. Та аз различавам колите само по цвят и номер, какво остава за другото.:D:D:D

Мога да ти предложа ето тази тема:
http://forum.karierist.com/viewtopic.php?t=333 Разгледай я, ако искаш, има много добри напътствия за направата на успешен бизнес план.

Пожелавам ти успех!

П.С. Моля те, по възможност пиши на кирилица. Предварително благодаря.
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 14 Фев 2008, 11:08

Здравей, ani! Добре дошла на форума! :D

Мога да питам за документите за автосервиза /ще го направя и ще публикувам тук/.

Не можах да разбера, ти искаш да направиш автосервиз или просто пишеш бизнес-план? Ако е първото - ще потърсим специалист-практик в тази област да ти отговаря, ако е второто - това е въпрос към специалистите в бизнеспланирането.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

автосервиз

Мнениеот www7 » 17 Фев 2008, 16:36

Трябва да сте регистриран търговец по ТЗ. Трябва да имате програма за работа с отпадъци и разрешителни от РИОС и РИОКОС, договори с фирми които ще изкупуват тези отпадъци.Правилник за вътрешен ред. Обособени места за отпадъци, склад за консумативи всичко това се заключва като варелите за масла, абразиви, охладителни и спирачни течности са различни и всеки е надлежно надписан, филтрите са съхраняват отделно като изискването е да са отцедени от маслото / има такива машинки/, пурите от луминисцентното осветление има изискване да не се изхвърлят а да се съхраняват в заключен съндък и да се предават също на фирма като отпадък тъй като са канцерогенни.Задължително е в сградата да са поставени табели маркиращи - ВХОД, ИЗХОД, АВАРИЕН ИЗХОД, ЗАБРАНЯВА СЕ ТЮТЮНО ПУШЕНЕТО, таблата за електричество също да са маркирани, както и пожарните кранове и пожарогасителите. Но това можете да консултирате със СТМ, те за задължени да Ви запознаят с тези изисквания. Автосервизите попадат и в графата за задължителна застраховка трудова злопулука.Инструктажа е на 3 месеца.
www7
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 02 Апр 2008, 16:21

Извинявай за въпроса, но можеш ли да ми кажеш какво е СТМ :--1--: и къде могат да се намерят всички подробни изисквания (нормативни, също и по отношение на оборудване, обем, височина и т.н.)л
Благодаря предварително.
Гост

Мнениеот meeri » 03 Апр 2008, 07:30

Браво на www7 много изчерпателен отговер е дал.СТМ е служба по трудова медицина, с която ако сключиш договор, ще ти е от голяма полза.Освен всички изредени документи от www7 , трябва да имаш и инструкции за безопасна работа с оборудването, правила за осигураване на збут, оценка на риска и доста още документация.Ако вдействителност ще развиваш собствен бизнес, бих могла да ти помогна с голяма част от документацията / инструкции, програма за управление на отпадъците, правила за ззбут, правилник за вътрешния трудов ред, програми за инструктаж, дневници за проверка на оборудването и т.н./но ще трябва доста да поработиш и ти върху тях, за да ги преведеш в съответствие с твоята дейност.
meeri
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Гост » 03 Апр 2008, 13:25

Здравей Meeri,
Благодаря за уточненията, доколкото разбирам наистина имам нужда от помощ по оформянето на всички необходими документи. Ще ти бъда особено благодарна, ако ми помогнеш. Можеш да ми пишеш на j_shtereva@abv.bg или да ми дадеш свой телефон.
Гост

молба

Мнениеот Гост » 12 Юни 2008, 07:34

meeri написа:Браво на www7 много изчерпателен отговер е дал.СТМ е служба по трудова медицина, с която ако сключиш договор, ще ти е от голяма полза.Освен всички изредени документи от www7 , трябва да имаш и инструкции за безопасна работа с оборудването, правила за осигураване на збут, оценка на риска и доста още документация.Ако вдействителност ще развиваш собствен бизнес, бих могла да ти помогна с голяма част от документацията / инструкции, програма за управление на отпадъците, правила за ззбут, правилник за вътрешния трудов ред, програми за инструктаж, дневници за проверка на оборудването и т.н./но ще трябва доста да поработиш и ти върху тях, за да ги преведеш в съответствие с твоята дейност.

Здравейте !
Може ли да ми изпратите и на мен някои от документите, тъй като вчера излезе фирменото ни решение и ще започваме дейност като автосервиз..... Ще Ви помоля да ми пишете на enter_02@abv.bg
Гост

Мнениеот titasofia » 15 Юни 2008, 16:25

Здравейте !
И аз като горните двама колеги ще се пробвам да oтворя автосервиз. Възможнo ли е и на мен да изпратите документите. Благодаря ви предварително. titasofia@mail.bg
titasofia
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 15 Юни 2008, 21:56

Виждам, че има голям интерес към темата. Не е ли по-добре да публикувате част от документите тук във форума? :roll: Тогава всичко ще е на едно място и ще можем да допълваме "колекцията". :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот meeri » 16 Юни 2008, 08:31

Документите не са в съответствие с дейността на автосервиз, но обхващат голяма част от изискванията на Инспекцията по труда за здравословните и безопасни условия на труд и противопожарна охрана, на когото и да съм ги изпратила, всеки се е убедил в това, че е нужна доста голяма редакция, но несъмнено ще са им в помощ.Със сигурност не съм им пратила всичко, но ако някой знае какво точно му трябва - например заповеди за противапажарна охрана, всичко за дейността на КУТ в предприятията, дневник за трудовите злополуки , дневник за пъддържане на оборудването и т.н бих му предоставила всичко каквото имам.От години наред несъм имала проблеми с проверяващите институции, така че можете да ми имате доверие.
meeri
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот kozmo_01 » 18 Дек 2008, 21:46

здравайте

И аз като другите колеги сега започвам в този бизнес
Ако може и на мен да ми пратите документите
kozmo_01@abv.bg

Благодаря ви предварително
kozmo_01
Нов
Нов

Мнениеот Joro » 30 Дек 2008, 10:42

А каква ще е концепцията на автосервизите? Професионално имам досег с доста, някои преживяват доста трудни времена...Каква е всъщност идеята по същество?
Joro
Нов
Нов

Здравейте

Мнениеот freekmaniak » 14 Окт 2009, 21:33

Здравейте, и аз като останалите колеги (май станахме доста) мисля да започна начинанието да си отворя автосервиз. Може ли, ако не е проблем да ми пратиш и на мен тези условия и документи на milen_mitkov@abv.bg
Благодаря предварително. :D
freekmaniak
Нов
Нов

Мнениеот pavel » 10 Ное 2009, 18:42

можели и на мен тези документи да ми ги прати някои ще съм благодарен . pavel_pai@abv.bg
pavel
Нов
Нов

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес