Въпрос за билярт и мини футбол джаги

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Въпрос за билярт и мини футбол джаги

Мнениеот inkognite » 11 Сеп 2012, 21:50

Здравейте тъй като ме интересува в общинско село искам да започна собствен бизнес със хранителен магазин със кафене но мисля и да взема билярт и мини футбол джаги ако ги взема и ги сложа за клиентите си дали ще ми трябват някакви разрешителни. Ще има специални стаи за билярт и джаги ако някой може да ми каже ще съм благодарен тъй като сам начинаещ в тези разрешително и така нататък.
inkognite
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 12 Сеп 2012, 07:12

До момента нещата стоят така.

Ако фирмата е ЕТ се плаща патентен данък в съответната община за всяко съоръжение на 3 месечие.Ако вие си работите без да наемате лица мисля че сте освободен от част или от целия патентен данък.

Ако фирмата е Еоод или ООД няма патентен данък, а корпоративен такъв (10% от печалбата), който се плаща в края на финансовата годината.

Няма по особени разрешителни.
Кофтито е че трябва да издаваш касова бележка за всеки един жетон или игра респективно изигран час на билярдите.

Имаше вариант да даваш билетчета за всяка игра, но сега не знам как стоят нещата.

Сега след приемането на измененията за вендинг машините и изискването им те да са свързани с НАП не знам дали и тези игрални съоръжения попадат под удара на тези изменения.

Един съвет ако билярдите и джагите ще са ти основен бизнес е по добре да си купиш съоръженията.Ако те ще бъдат допълнителен съпътстващ бизнес по добре ги вземи за съвместно ползване.Обикновено се дели 50 на 50 от оборота на всяко съоръжение.

Аз имам контакт с една такава фирма на която съм ползвал услугите и дава може би най-добрите условия за съвместна експлоатация (говорих поне с 5-6 фирми).Ако имаш интерес и си в техния регион мога да ти дам координати (на ЛС) да си говориш с тях !

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Въпрос за билярт и мини футбол джаги

Мнениеот ztech » 07 Ное 2012, 23:03

Варианта ти е само с жетони, продавани от кафето или магазина посредством касов апарат. ФУВАС не може да се монтира на механично устройство, а монетниците на тези неща са точно такива.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес