Шивашки цехове

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Шивашки цехове

Мнениеот VladkoM » 19 Дек 2012, 17:47

Здравейте, отворихме малко магазинче за дрехи. И искам да Ви попитам случайно дали някой от вас могат да ни помогнат относно следното запитване. Можете ли да ми кажете къде в България се шият маркови дрехи и дали можете да ми дадете кординати на цеховете. Ще съм Ви много благодарен и ще се реванширам.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Шивашки цехове

Мнениеот mi_9 » 19 Дек 2012, 19:52

Какво имате предвид под "маркови стоки"? Търсите производители от БГ или тези, които произвеждат нещо, което прилича на "марково" - демек копират някой бранд?

Какво точно смятате да продавате? Женски дрехи, мъжки, детски, спортни или всичко? И от кой град сте?

Познавам един-двама производители, които още кретат. Иначе, познавам и двама, които са фалирали :(
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот VladkoM » 20 Дек 2012, 18:16

Най-общо казано търся, цехове който шият за износ но им остават по някоя друга бройка и я продават. В Петрич, Благоевград, Дупница, около Пловдив до колкото знам има много цехове който шият маркови неща за износ. И ако някой знае за такъв цех ще съм му много благодарен.
Магазина ще продава мъжко и женско спортно елегантно.
Тези производители шият за БГ пазар или за износ?
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Маги » 27 Дек 2012, 21:38

Здравейте!
Всички или почти всички шивашки фирми и фабрики имат или имаха сергии на големите пазари(Илиенци,Димитровград).Най-лесния път е да се отиде там и да се гледа и търси.Другия вариант е да се търси в нета производители или да се разпитат познати за добри фирми.Преди години(доста години)продавах дрехи на бг фирми и по-специално тинейджърско облекло и си спомням,че в Хасково имаше доста фирми на които нещата се продаваха много добре.Една от тях си я спомням-Жетан спорт,мисля така им беше името.Има и много други,просто търсете навсякъде,гледайте,питайте и това е:))
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Маги » 27 Дек 2012, 21:43

...А до това с такива фирми,които шият за износ-Те обикновено имат точно бройки или в повече и ако има вътрешен човек в повечето бройки може да ги продавате,стига да са актуални на бг пазар.Защото примерно немската мода малко не се вързва с бг вкус:))Но има и за други държави ишлемета и износ,просто разпитайте:)
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот VladkoM » 28 Дек 2012, 18:18

Точно това искам да разбера някой да ме ориентира в кой градове има цехове и кой цехове за къде шият и какви марки. До колкото разбрах има много цехове в Гоце Делчев, около и в самия Пловдив, Хасково. Но не ги знам къде точно се намират.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Маги » 29 Дек 2012, 13:48

Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес