Павилион за палачинки

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Павилион за палачинки

Мнениеот VladkoM » 13 Фев 2013, 12:24

Здравейте. Това лято ще правим павилион за палачинки на морето. Ще съм Ви много благодарен ако има някой който може да ми каже какви са изискванията за такъв вид дейност. Ако има и някой готова хасеп система за такъв вид дейност ще съм му много благодарен ако ми я даде.
Благодаря предварително.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Павилион за палачинки

Мнениеот VladkoM » 18 Фев 2013, 17:56

Никой ли си няма и на представа ?
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ivailo » 23 Фев 2013, 00:22

Система за самоконтрол

Търговският обект тип смесен магазин, се намира в сградата на кметството на село Градец, на територията на община Костинброд. Обектът е самостоятелно обособен с канализация, водопровод, осветление.

http://kantora.eu/docs_01.html
Ivailo
Нов
Нов

Мнениеот VladkoM » 27 Фев 2013, 13:33

Само система за самоконтрол ли трябва да има? А там в Градец имате ли производство на сандвичи или продавате готови сандвичи?
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот vmkompania » 22 Мар 2013, 16:17

За откриване на търговски обект от такъв тип са необходими няколко неща точно в тази последователност:
Регистрация на търговско дружество; заявление за издаване на удостоверение от Агенция по храните (бившето ХЕИ) - включително за топла, студана кухня, алкохол; ако ще се продават цигари - лиценз по ЗАДС; закупуване, свързване и регистриране на касов апарат; уведомление или разрешение от съответната община по местонахождение на обекта.
vmkompania
Нов
Нов

Мнениеот vmkompania » 22 Мар 2013, 16:26

Колкото до HCCP системата, достатъчно е да можете да докажете при евентуална проверка от компетентен орган, че имате разработени практики и системи за безопасност при приготвяне и съхранение на храните. Това подлежи на наблюдение и при първоначалната проверка преди да се издаде лиценз от Агенция по храните.
vmkompania
Нов
Нов

Мнениеот VladkoM » 29 Мар 2013, 16:38

Благодаря много за изчерпателния отговор/и. А случайно да имате разработен НССР? Мен повече ме интересува колко мивки трябва да има и коя за какво да служи. До колкото разбрах /ходих до Агенция по храните/ но там от там не можаха да ми отговорят точни изисквания ако продаваш палачинки какво искат, или ако продаваш пици какво искат. Искат двойна мивка с плот за яйца, искат отделно мивка с плот за зеленчуци, и отделно за месо. Това са малко странни изисквания за мен. Съмнявам се, че всички който са по морето има по 4,5 мивки за всичко.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот VladkoM » 02 Апр 2013, 15:08

UP
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот lifemax » 05 Юни 2013, 01:40

Успех с бизнеса, в кой курорт ще бъде тази дейност. Може да дойда да пробвам палачинките :-><-: :v-v:
Всекидневен хороскоп от astrodata.bg
Най-новите лаптопи в toplaptop.bg
Велико Търново имоти
немски език за начинаещи
lifemax
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот VladkoM » 09 Юни 2013, 17:16

Готово е само чакам от БАБХ да минат на проверка и отварям. В Синеморец е. Заповядайте ако имате път насам.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот vuzell » 07 Авг 2013, 16:53

В центъра има един обект за палачинки, от който редовно си купувам. Имат един хладилник за продуктите, една мивка, 1 или 2 котлона и всичко това е на площ 1,20 х 2,50 м. Иначе, палачинките са вкусни, поне 10 - 15 вида. Мажат ги с маргарин (за по-евтино), а също има разни миродии и др. подобни за поръсване (аз ги предпочитам със сирене и някакви подправки). Винаги съм си мислил, че ако някога отида в Америка, ще си отворя такъв обект за палачинки. Само че, американците обичали сладко.
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот VladkoM » 26 Авг 2013, 12:26

къде в центъра? Да в Америка ще вървят.
MaHuAkA
VladkoM
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес