Страница 1 от 1

Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 13 Фев 2013, 12:24
от VladkoM
Здравейте. Това лято ще правим павилион за палачинки на морето. Ще съм Ви много благодарен ако има някой който може да ми каже какви са изискванията за такъв вид дейност. Ако има и някой готова хасеп система за такъв вид дейност ще съм му много благодарен ако ми я даде.
Благодаря предварително.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 18 Фев 2013, 17:56
от VladkoM
Никой ли си няма и на представа ?

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 23 Фев 2013, 00:22
от Ivailo
Система за самоконтрол

Търговският обект тип смесен магазин, се намира в сградата на кметството на село Градец, на територията на община Костинброд. Обектът е самостоятелно обособен с канализация, водопровод, осветление.


http://kantora.eu/docs_01.html

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 27 Фев 2013, 13:33
от VladkoM
Само система за самоконтрол ли трябва да има? А там в Градец имате ли производство на сандвичи или продавате готови сандвичи?

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 22 Мар 2013, 16:17
от vmkompania
За откриване на търговски обект от такъв тип са необходими няколко неща точно в тази последователност:
Регистрация на търговско дружество; заявление за издаване на удостоверение от Агенция по храните (бившето ХЕИ) - включително за топла, студана кухня, алкохол; ако ще се продават цигари - лиценз по ЗАДС; закупуване, свързване и регистриране на касов апарат; уведомление или разрешение от съответната община по местонахождение на обекта.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 22 Мар 2013, 16:26
от vmkompania
Колкото до HCCP системата, достатъчно е да можете да докажете при евентуална проверка от компетентен орган, че имате разработени практики и системи за безопасност при приготвяне и съхранение на храните. Това подлежи на наблюдение и при първоначалната проверка преди да се издаде лиценз от Агенция по храните.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 29 Мар 2013, 16:38
от VladkoM
Благодаря много за изчерпателния отговор/и. А случайно да имате разработен НССР? Мен повече ме интересува колко мивки трябва да има и коя за какво да служи. До колкото разбрах /ходих до Агенция по храните/ но там от там не можаха да ми отговорят точни изисквания ако продаваш палачинки какво искат, или ако продаваш пици какво искат. Искат двойна мивка с плот за яйца, искат отделно мивка с плот за зеленчуци, и отделно за месо. Това са малко странни изисквания за мен. Съмнявам се, че всички който са по морето има по 4,5 мивки за всичко.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 02 Апр 2013, 15:08
от VladkoM
UP

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 05 Юни 2013, 01:40
от lifemax
Успех с бизнеса, в кой курорт ще бъде тази дейност. Може да дойда да пробвам палачинките :-><-: :v-v:

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 09 Юни 2013, 17:16
от VladkoM
Готово е само чакам от БАБХ да минат на проверка и отварям. В Синеморец е. Заповядайте ако имате път насам.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 07 Авг 2013, 16:53
от vuzell
В центъра има един обект за палачинки, от който редовно си купувам. Имат един хладилник за продуктите, една мивка, 1 или 2 котлона и всичко това е на площ 1,20 х 2,50 м. Иначе, палачинките са вкусни, поне 10 - 15 вида. Мажат ги с маргарин (за по-евтино), а също има разни миродии и др. подобни за поръсване (аз ги предпочитам със сирене и някакви подправки). Винаги съм си мислил, че ако някога отида в Америка, ще си отворя такъв обект за палачинки. Само че, американците обичали сладко.

Re: Павилион за палачинки

МнениеПубликувано: 26 Авг 2013, 12:26
от VladkoM
къде в центъра? Да в Америка ще вървят.