Страница 1 от 1

Магазин за пчелни продукти от сертифицирани производители?

МнениеПубликувано: 15 Фев 2013, 16:55
от polly
Здравейте! От известно време ми се върти една идея и ми се ще да я споделя и тук, виждам колко добри и полезни съвети се дават. От заглавието става ясно каква ми е идеята. Тя ми хрумна , когато се наложи да търся мед, при това ми се искаше да е качествен, защото е за детето ми. Оказа се, че трябва да имам познат някой пчелар, но дори и тогава пак качеството е съмнително, заради отровите, с които се пръскат растенията. В интернет попаднах на производители, които имат сертификат за качество и твърдят, че районът е чист. Но те са доста далеч от моето населено място. Както и да е, да стигна първо до доставките, нали? :wink: Въпросът ми е, знае ли някой за подобен действащ магазин някъде и неговите особености по откриването ( документи, разрешителни по-специфични ), финансирането ще е от банка, нямам друг вариант за сега. Въобще мнения всякакви приемам. Дори и някой да ми открадне идеята, пак ще се радвам, поне ще имам гаранция за качество и, надявам се, на добра цена. :)

Re: Магазин за пчелни продукти от сертифицирани производител

МнениеПубликувано: 30 Юни 2013, 00:58
от Ilijana
О, вашата идея много ми допада :) лично, тъй да се каже.

Мисля, че всеки магазин, който ще продава хранителни продукти, минава стандартна процедура - не трябва да има разлика с един обикновен магазин хранителни стоки (документи, разрешителни и т.н.).

Гаранция за качеството може да бъде осигурена от производителя - той да направи всички проверки и лабораторни изследвания и да ви продава конкретната реколта с конкретен сертификат. Но, можете и вие сами да си вадите тези документи. Хубаво е да има сертификат за качество - продуктът става по-ценен за купувача.

От личен опит мога да ви кажа, че когато си търсих хубав мед чрез интернет разбрах, че този номер не минава в БГ. Тези сайтове, където уж се продава тази стока, не са предлагали никакви реално осъществими начини за доставка, не са посочвали сертификати и доказателства за качество и т.н. Ще стискам палци вие да направите добър магазин за мед! Ще ви стана клиент. :)