Страница 1 от 1

Бизнес с гоблени

МнениеПубликувано: 23 Фев 2013, 10:40
от bou81
Искам да попитам каква документация се изисква за сертифициране на гоблени за продажба в цял свят?

Re: Бизнес с гоблени

МнениеПубликувано: 30 Юни 2013, 01:05
от Ilijana
Какво точно трябва да им се сертифицира на гоблените? Правите фирма, намирате клиенти и продавате! В лева, евро, рубли, юани и т.н. Ще си направите различни сметки в банката и ще си получавате парите. Ще издавате инвойси.

Единствен момент, за който се сещам, е дали няма някакви ограничения за внос на гоблени в някакви държави? Но, много се съмнявам да има такава спънка.

Направо ме заинтригувахте :) - откъде сте чули за сертификати?

Re: Бизнес с гоблени

МнениеПубликувано: 20 Юли 2013, 17:24
от lend
ако ще продавате обикновени гоблени, не ви трябват сертификати, ако вече ще ги продавате като нещо по-специално и ще доказвате произход и не знам какво още за да им се вдигне цената е друг въпрос

Re: Бизнес с гоблени

МнениеПубликувано: 07 Авг 2013, 17:00
от vuzell
Сертификат не е нужен, но има някои ограничения и те са свързани с авторските права. Ако ще ги продавате в цял свят, в никакъв случай не бива да плагиатствате от други (прочути) марки в бранша и освен това, даже ако сами си правите картинките, трябва да са ваши собствени, над които имате пълни права. Освен това, даже ако сами си правите снимките по темите, нямате право да снимате, да речем, икони в някоя църква, без да имате официален документ, който ви разрешава да снимате и да използвате снимките за гоблени. Иначе без ограничения може да си снимате в природата, щом снимките са Ваши, няма проблем. В момента авторството е много на мушка, особено в интернет.