Баничарница

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Баничарница

Мнениеот Гост » 25 Яну 2014, 10:23

Здравейте, на всички.
Тези дни ще регистрираме фирма . Ще се занимаваме с производство на закуски.
1. Как е добре да се регистрираме , като ЕТ или като ООД или ЕООД. Фирмата ще е само на мое име и ще включва и разнос.
2. Ако сама регистрирам фирма какви са цените на ЕТ,ООД,ЕООД , че в интернет е шарена работа и не мога да разбера.
3. Когато тръгна да регистрирвам фирмата директно в нап ... и всичко там ли е?
4. Ако си наема помещение което е било баничарница трябва ли да ходя в хеи?

За сега са ми тези въпросите дано някой ми помогне ... Благодаря.
Гост

Re: Баничарница

Мнениеот mi_9 » 25 Яну 2014, 18:21

Здравей!

Мога само да кажа за фирмата. ЕТ - отговаряш за дейността с цялата си собственост, т.е. не само с това, което използваш за фирмата /помещение, стелажи, столове, банковата сметка и т.н./, а и с всичко, което имаш /апартамент, кола и т.н./.

ЕООД - отговаряш само с това, което се води на фирмата и си единствен собственик, т.е. притежаваш 100% от дяловете. Счетоводството е по-сложно, ще трябва да наемеш счетоводител. Ще трябва да се оправяш и с ДДС.

ООД - същото, като ЕООД, но собствениците могат да бъдат много и всеки притежава някакъви дялове - % от фирмата.

За сериозна работа по-добре е да се направи ЕООД.

Документите са доста и, май, няма да можеш да ги дадеш на едно място. Точно вече не помня - отдавна съм регистрирал фирма. Мисля, че трябва да видиш в търговския регистър тук - http://www.brra.bg/ContentManagement.ra?contentType=2
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Баничарница

Мнениеот Гост » 29 Яну 2014, 12:18

някой може ли да ми каже какво следва ако си наема помещение което е баничарница.... какво следва да направя в хеи - риокоз
Гост

Назад към Стартиране на собствен бизнес