Отваряне на сервиз за градинска техника.

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Отваряне на сервиз за градинска техника.

Мнениеот Perdeee » 03 Май 2014, 19:48

Здравейте,можете ли да ми помогнете относно отварянето на сервиз за градинска техника,какви документи са нужни,какви изисквания има в смисъл на патентен данък ли е или с касов апарат и евентуално колко долу горе е сумата за тази регистрация? Надявам се ,че въпросите ми не са много досадни и няма да ви отегчат.Искам да ви благодаря предварително за разбирането и помощта.
Perdeee
Нов
Нов

Re: Отваряне на сервиз за градинска техника.

Мнениеот Perdeee » 07 Май 2014, 13:02

Кажете ми поне в коя институция да отида да попитам това което ме интересува.
Perdeee
Нов
Нов

Мнениеот cOzmOo » 14 Май 2014, 15:36

Здравей. Ако мислиш да работиш сам, най-добре да отвориш едно ЕТ с патентен данък, защото мисля, че за тази дейност не е никак голям, даже си е малкък и да започнеш да се занимаваш с това. Но ти тряябва касов апарат задължително. Хубавото на това да си ЕТ е че месечно имаш една декларация за подаване в НАП и едни осигуровки да си платиш и разбира се патентния данък, от това се спестява много пари от счетоводни услуги, които са непосилни за малкия бизнес. Ако вече имаш голям годишен оборот над 5000лв. мисля че беше е по-добре да си отвориш ЕООД, защото при него отпада патентния данък, но пък имаш данък печалба, който НЕ ПЛАЩАШ при ЕТ-то, ако имаш годишен оборот под тези 5000лв. :) Успех ти пожелавам в това начинание.
cOzmOo
Нов
Нов

Мнениеот Perdeee » 16 Май 2014, 23:37

Благодаря ти за точния и ясен отговор.А къде мога да попитам за размера на патентния данък?
Perdeee
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес