Здравейте, кариеристи.
Чудя се дали да не се хвърля в дълбокото и аз това лято, а именно с едно магазинче за продажба главно на вино и ракия. Ето обстоятелствата:
1. Имам близък роднина, лицензиран производител на вино до 100 000 литра годишно, т.е имам суровина и искам да избегна доставчиците. Един вид аз сам си зареждам стоката със собствен превоз, само аз я продавам. Всичко е с платен акциз, но трябва ли задължително да е бутилирано с етикет?
2. Обекта, който мисля да разработя и в момента е действащ търговски обект. Трябва ли всичките бумаги и аз да ги преиздавам или само ХЕИ-та и митници? Също така трябва ли ми разрешително за продажба на вино?
3. Мисля фирмата да е ЕООД по разнообразни причини. Освен пари за регистрация на фирмата, някой ще ме ориентира ли още колко такси ще трябват на всичките глави на ламята (разбирай държавните институции) - примерно от кмет ако трябва, касов апарат и т.н. Една груба сума върши работа
4. Има ли проблем да се продава наливно вино, ако произхода му е доказан на 100% или трябва да е бутилирано( което го оскъпява двойно). Същия въпрос и за ракията, ако и тя е с всичко платено.
Благодаря ви предварително за отговорите. И на мен ми писна да работя за тоя и оня за едни кокалчета, нищо че имам висше техническо и средно техническо образование и съм само на 23 години. Мисля същевременно да си карам моята си работа да понауча още това-онова, като за целта ще назнача работник във фирмата(примерно жената)