Помогнете ? Прочетете!

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Помогнете ? Прочетете!

Мнениеот Matei Hristov » 26 Дек 2016, 15:20

Здравейте на всички. Хобито до момента ми беше да се занимавам с ниско инвестиционни проекти или проекти с 0% инвестиция на паричен капитал с печалби над 20 000 - 30 000 лв. годишно. До скоро се занимавах с много печеливш проект , които ми донесе около 45 000 тази година. Проекта беше свързан с продаване на информация за футболни срещи за залози под формата на Вип Абонамент и работа с клиенти. Развитието на този проект беше в рамките на фейсбук. Интересното на проекта беше , че много хора дават пари за реклама в фейсбук с цел висока аудитория. Все пак аудиторията в фейсбук е най-трудното нещо , а полезната аудитория е много , много малък процент - да кажем около от 7% до 11% (това са закупилите абонамента) - 30%-40% ( е възможно да закупят , но първо трябва да се убедят и предлагането да е на много добро ниво) , а другия процент са само наблюдатели или аудитория която не се интересува от продукта. Аз достигнах до перфектното решение на проблема с аудиторията и си създадох работа за 1 месец , а с това постигнах много. Всички знаете , че всяко едно начинание има конкуренция , е в фейсбук относно футболните анализатори има много голяма конкуренция. Аз измислих перфектното решение как моята конкуренция да работи за мен несъзнателно и да извличам най-голямата си аудитория точно чрез конкуренцията ми. Така аз лично нямах никаква нужда от това да заплащам на фейсбук за аудитория и постигнах може би 65 000 човека аудитория за около 1 или 2 месеца. Най-хубавото нещо е , че аудиторията беше много по-различна , тя беше точната аудитория - закупуваха около 15%-20% , а 50%-60% се интересуваха много силно от това, което предлагах. Също така най-хубавото нещо беше , че конкуренцията ми нямаше честта да ме забележи в тази дейност , защото аз бях напълно скрит за тях и работих с тяхната аудитория - от цялата конкуренция. Така и тази голяма конкуренция нямаше как да ми прави мръсно , да ми бута акцийте с лъжлива информация за мен и дейноста ми и просто бях перфектния паразит за тях. Сега да минем към същественото :

Реших да инвестирам в новия ми проект , а той ще е страница в фейсбук на база голяма реклама с моята визия и моето лице , видими за всички клиенти. Ако обърнете внимание , конкуренцията ми в момента се крие зад фейсбук корици ,страници и логота, защото на 95% от нея са измамници и има за какво да се крият. А, лично аз го нямам този проблем. Тъй като ще направя нещо много по-голямо и ще доминирам напълно в тази сфера , ще се откажа от проекта с който изкарах много без и капка инвестиция.

Въпроса ми е дали мога този вече стар, но перфектен за мен проект да го запечатам в един продукт и да го разпространя чрез продажба? Продажбата на този проект ще е само за хора, които се занимават с анализирането на футболни събития и им се получава много добре и най-вече хора , които имат желанието , мотивацията и възможността да отделят време и да пробват да създадът бизнес на основа хобито им.
Продукта смятам да бъде изписан на 80% с думи , всяка една стъпка на проекта ще бъде обяснена подробно, така, че начинаещия да успее да проумее всичко това много лесно. Но , този човек също така трябва и да има средна компютърна грамотност. 20% от продукта ще бъде изписан с изображения с цел , дадения човек да види точно как стават нещата и да се ориентира много бързо.
Със сигурност този продукт не може да се запечата в текстов документ .. Според вас под формата на какъв документ ще е най-добре да се направи този продукт ? Също така документа може ли да бъде запечатан по някакъв начин за еднократна употреба или употреба само и единствено от един човек ?

Моя личен проект както казах вече ще бъде първо в фейсбук с цел постигането на максимална аудитория и клиенти , а след 2018 година второ ще отворя и сайт специално за тази моя дейност. Ако има хора, които са заинтригувани може да пишат за да обсъдим и дискутираме.

Благодаря Ви за вниманието!
Поздрави ,
Матей Христов.
Matei Hristov
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Дек 2016, 14:59


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron