Автомивка

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Автомивка

Мнениеот kerasha » 20 Фев 2008, 18:03

Здравейте!

Сайта Ви е страхотен! Видях, че на няколко места във форума има информация за автосервиз, но мен ме интересува с по-големи подробности как седят нещата с автомивките?!
Имам предвид следното: При стартиране на бизнеса какви са:
1. Изискванията за терена/мястото/оборудването
2. Инстанциите и необходимите документи за узаконяване на обекта
3. Евентуално размера на "рушветите" :oops: Извинявайте за тази точка, но съм длъжна да попитам "патилите", за да сме подготвени!

Много благодаря предварително на всички отзовали се с полезна информация и мнение!!!!!
kerasha
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 20 Фев 2008, 21:15

Не съм компетентна по нито един от въпросите, които те вълнуват в момента. Но се включвам, за да те поздравя с "Добре дошъл"!
Надявам се съвсем скоро да получиш отговор от някой, който е наясно с материята. Пожелавам ти успех в начинанието! :D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот kerasha » 20 Фев 2008, 22:13

Много Благодаря!

Дано някой да отговори на леко "неадекватните" ми въпроси. :?
kerasha
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 20 Фев 2008, 22:37

Защо мислите, че въпросите Ви са неадекватни?! Всеки е силен в своята област. Това, че засега не сте наясно с някои подробности не прави въпросите ви неадекватни.
Благодаря Ви, че се спряхте на този форум, да почерпите информация и опит. Отговорите на тези въпроси ще достигнат и дадат яснота на стотици други хора!
:D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

автомивка

Мнениеот kote29 » 19 Юни 2008, 15:43

Здравеи,kerasha!Каво става отвори ли си вече автомивка?Защото и аз мисля върху тази идея но просто незная откъде да започна?
kote29
Нов
Нов

Re: автомивка

Мнениеот kerasha » 19 Юни 2008, 17:15

kote29 написа:Здравеи,kerasha!Каво става отвори ли си вече автомивка?Защото и аз мисля върху тази идея но просто незная откъде да започна?

Здрасти коте29, оказа се, че отварянето на автомивка е доста сложна работа, ако искаш да я правиш и регистрираш като за бели хора.
Търсиш място/парцел, трябва да имаш собствен водоизточник, разрешителни, регистрации и е едно безкрайно вадене на пари и ходене по инстанции. Аз още не съм се справила със задачата.. Незнам дали си заслужава инвестицията, усилията и времето ...
kerasha
Нов
Нов

автомивка

Мнениеот kote29 » 19 Юни 2008, 18:29

Здрасти,kerasha!Какво да разбирам под "собствен водоизточник"?Не е ли вода от градската канализация и от ВИК слагат водомер за промишлени нужди?Другото за което искам да те питам е:Намирам терена после се ходи в Общината за да разрешат....и после????? :x :cry:
kote29
Нов
Нов

Re: автомивка

Мнениеот kerasha » 20 Юни 2008, 08:43

kote29 написа:Здрасти,kerasha!Какво да разбирам под "собствен водоизточник"?Не е ли вода от градската канализация и от ВИК слагат водомер за промишлени нужди?Другото за което искам да те питам е:Намирам терена после се ходи в Общината за да разрешат....и после????? :x :cry:

Коте, не съм сигурна, че е от градската канализация - мисля, че трябва да се прави сондаж... , а в Общината трябва да ти кажат какво точно се иска. Мисля, че се вади разрешение от МОСВ/РИОСВ, друго за сега незнам..
kerasha
Нов
Нов

Автомивка

Мнениеот kote29 » 20 Юни 2008, 13:23

Привет ,kerasha!Какво е това МОСВ/РИОСВ?Господи извини ме за тъпия ми въпрос,но незная! :oops:
kote29
Нов
Нов

Мнениеот meeri » 20 Юни 2008, 15:49

Регионалната инспекция по околната среда и водите- РИОСВ
Министерство на околната среда и водите - МОСВ
meeri
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Автомивка

Мнениеот kote29 » 20 Юни 2008, 16:20

Благодаря на meeri за отговора! :lol: :D