Страница 1 от 1

Магазин за алкохол,цигари препарати и захарни изделия

МнениеПубликувано: 02 Мар 2008, 15:01
от Dansoz
Здравейта отново...тей като брат ми не е в страната и не се знае кога ще се върне автосервиза за който разпитвах може да отпадне(защото само моите пари няма да стигнат а и работата не е за 1 мъж)...насочвам се към нещо друго, ново и различно от предното и затова искам максимално мнения и най вече от такива които се занимават с този бизнес :)

Грубо казано имам 20 000лв. Въпросът ми е ще мога ли да отворя такъв магазин с тия пари след минаване през всички документи и след зареждане със стока, купуване на неоходими хладилници ...то ясно че с тия пари не мога да купя собствено място и ще трябва да е под наем.

Много моля някой който се занимава с такъв магазин та дори и да е хранителни стоки да опише целия път през който е минал(документи, пари, стоката в началото, първи месеци, в момента колко искарва чисто на месец, колко пари разходи плаща и т.н....всичко) :)
Благодаря предварително!

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 12:57
от Dansoz
Няма ли поне 1 който да има хранителни стоки или нещо такова :) ...

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 14:12
от Ilijana
Ето тук и тук сме обсъждали вече магазините за хранителни стоки. Има и други теми - потърси ги.

Мисля, че rdm в моменат има такъв - можеш да и пишеш лично съобщение.

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 14:19
от berov
Dansoz, според мен, по-добре е да се захванеш с Интернет търговия. По-малко време, усилия и капиталовложения. Печалбите могат да бъдат много по-добри от обикновено квартално магазинче. С парите можеш да платиш на някоя агенция да изготви сайт, да започнеш да си го поддържаш и след година-две може би ще се радваш на добри печалби. За сега, с капитал от 20 000, само това се сещам :)

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 14:22
от Ilijana
berov написа:Dansoz, според мен, по-добре е да се захванеш с Интернет търговия. По-малко време, усилия и капиталовложения.


Подкрепям идеята, но този вид бизнес не е за всеки. "Реалният" живот и бизнес доста се отличават от тези "виртуални". Но, с тези пари е напълно възможно да се печели добре, стига да успееш да изградиш добре схема на печалба.

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 15:19
от Dansoz
Не ми се отдава определено интернет печеленето-просто не е за мен ;)
Аз съм си наумил да е търговия и толкос хахах инат съм като магаре :lol: стига разбира се средствата да не ме възпрепятстват...
писах ЛС на rdm както ме посъветвахте да видим какво ще ми отговори тя как са започнали и как са сега - всичко ;)
Тези нейни изречения от една тема пак за такъв вид магазин много ме притеснява и хич не ми харесва даже:
"За да се разработи един магазин както трябва са необходими между 6 месеца и 1 година. Почти сигурно е, че през това време ще работиш на загуба. Готов ли си за това? Тогава ще си наясно какво правиш. Истината е, че е трудно, много трудно..."

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 16:44
от berov
При 80% от случаите, каквото и да започнеш, ще трябва да мине време (за разработване), което от своя страна влече и загуби.

Погледни го така ... ако ти работиш по 60 часа седмично, за да стартира работата на магазина, да контролоираш неговото функциониране и да не си начисляваш заплата, изразходваното от теб време ще получи ли реална оценка? Ти имаш алтернатива на използване на времето си. Би могъл тези часове да ги отработваш като наемен управляващ в друга фирма срещу съответното трудово възнаграждение (предполага се, че имаш тези качества, щом искаш сам да стартираш). Когато правиш избор да се занимаваш със собствен бизнес, се отказваш от следващата най-добра алтернатива и плащаш определена цена, която се измерва чрез пропуснатата полза или възнаграждението, което няма да получаваш.

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 21:11
от Dansoz
Ами грубичко си е това че отначало ще е на загуба но няма как :)
А искам да изясня че продавачи ще бъдем аз и жена ми и от време на време синът ми - така че няма да плащам на други продавачки заплата + това мисля вместо да плащам на снабдители аз да си снабдявам сам магазина(поне това което е възможно) Така че ще мога да спестя някои разходи

МнениеПубликувано: 03 Мар 2008, 22:11
от berov
Помисли си хубаво ... от снабдителите може да ти излезе по-евтино. Направи си сметка до стотинка.