Мaгазини за лeвче - в дeйствие

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот Rado_82 » 04 Сеп 2008, 12:10

Има стоки с такива етикетчета... поне от първия склад (от горния ми пост). Във всяко левче ще ги видите... "Юнипри..."
Мисля че се знае че китайската стока винаги си е била все без ясен произход, доставчици и съмнително качество :roll: Идва до тук в големи варели, от всичко по много, плаща се на килограм... и това е. По Илиенци сега раздават такива лепенки когато си вземеш стоката - с името на тяхната фирма, някоко материала (стъкло, пластмаса...) от които да отметнеш верния, и място където да си напишеш ценичката.
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот tcvetkova » 18 Сеп 2008, 19:02

здравей,интересуваме в тези складове от кадето зареждаш издават ли се фактури?
tcvetkova
Нов
Нов

Мнениеот tedi » 26 Сеп 2008, 13:47

Ilijana написа:
Rado_82 написа:Последната глупост която са измислили е че трябва за всяка стока да се лепи етикетче което да оказва произход и състав. Не ми е ясно доколко това помага на клиентите, но със сигурност затруднява малко повече работата след доставянето на стоката :shock:

Това не е ли задължение на продавача на едро или на производителя/вносителя на стоката? Защо продавачът на дребно трябва да лепи тези лепинки, когато не той трябва да доказва произхода и състав на стоката?

Той откъде да знае? Все едно продавачът на вафли да знае състава на вафлите и производителя им. :roll:
Закона казва че на паза се педлагат само етикетирани стоки с обявена информация за.... но не казва кой трябва да ги етикетира и тъй като търговците на дребно са тези който предлагат стоките на крайния потребител/чл.9. ал.1 от Закон за защита на потребителите
tedi
Нов
Нов

Мнениеот sss » 14 Яну 2009, 09:04

Здравейте, радвам се , че открих тема с такова заглавие. Живея в град, намиращ се на 60 км от София, в жилищна кооперация. Към нея имаме гараж със стая зад него. От известно време в мен и семейството ми се зароди идея да превърнем този гараж в магазин за левче. Въпросите и колебанията ни, обаче са доста много, затова се нуждаем от съвети и подкрепа. Мястото е близко до центъра на града, но не в самия пазар, до нас има 2 училища и няколко фирми. Незнаем какви са изискванията за помещението - например височина, квадратура и др.. Ще приемаме всякакви съвети и насоки. Предварително благодаря!!!
sss
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 14 Яну 2009, 10:15

Не Илиана, самият търговец трябва да си налепи етикетчета. Парадокс, но факт.

Ето конкретен пример от мой роднина, който продава играчки (китайски произход):

Проверки преди Коледа. Проверяващи нахълтват в магазина. На няколко от стоките няма етикет за произход?!?! Глоба 1000лв. Следват караници, заплахи... Чрез връзки (колкото и гадно да звучи) моят роднина се разминава с глобата. Следва предупреждение "Ако на следващата проверка нямате етикети за произход ви глобяваме". Моят роднина взима универсално етикетче от една от играчките, затваря магазина, в копирния център размножава етикетчето и вечерта ги лепи на играчките. На следващия ден идва проверка и казва "Ето, че сте могли да бъдете изряден!" И така играчки, които преди 12 часа бяха опасни вече не са!

После разбрах, че това се прави на всякъде - дрехи, обувки, чанти, играчки, козметика...

В случая с моят роднина просто това му е била нова стока и не е имал време да я облепи! Но иначе как стават нещата:

Правиш си универсален етикет(в зависимост от стоката, която продаваш). И после на оставеното празно място попълваш някакво измислено име на фирма и адрес и нямаш проблеми.

За жалост това са действителностите.

Когато попитах, защо не се глобяват вносителите на тези стоки ми отговориха "Душа, къде се намираш?! Я слез на земята!"

Тъжно, но факт!

EDIT: Може да се провери много лесно, че етикетите са измислени! Взимате еикет на някоя дреха и звъните на вносителя. В 80% от случаите или няма да ви вдигне никой или ще се окаже, че този, който ви вдига няма представа за какво му говорите!
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 14 Яну 2009, 12:33

Skarlet написа: И така играчки, които преди 12 часа бяха опасни вече не са!
........
Правиш си универсален етикет(в зависимост от стоката, която продаваш). И после на оставеното празно място попълваш някакво измислено име на фирма и адрес и нямаш проблеми.

Просто нямам думи! :mad:
Сигурно съм паднала от Марс, но такова нещо не очаквах да има (и то, масово).

Е, сега поне мераклиите да правят магазин "За едно левче" знаят още една "тънкост" на занаятал :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот sss » 14 Яну 2009, 20:07

Здравейте, Skarlet! Вашият роднина от колко време има този магазин! Знаете ли дали е доволен от него! Предварително благодаря!!!
sss
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 14 Яну 2009, 20:15

Мисля че около 2,3 години някъде. Предполагам, че е доволен, щом не го е затворил. Но магазина е в малко градче, не е в Бургас(да не се подведеш по това че в профила ми пише Бургас) и в града има малко такива магазини! Но ако имаш конкретен въпрос мога да попитам!
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот sss » 15 Яну 2009, 06:43

Благодаря, Skarlet! Ще се радвам да науча всякакви подробности. Аз също живея в малък град на 60 км от София. Магазинът ще бъде в гаража на кооперацията, където живеем. Затова ме интересуват също и изискванията за височина при такива магазини.
sss
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 17 Яну 2009, 21:13

sss, виж си личните!
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

стартиране на бизнес

Мнениеот doreta » 28 Яну 2009, 11:22

искам да си отжоря магазинче-''всичко за 1 лев'', но незнам от къде се зареждат стоките.Моля, ако някои има адреси да ми ги изпрати.
doreta
Нов
Нов

Мнениеот ra_po » 20 Мар 2009, 16:35

Моля Ви,подскажете ми къде има складове за евтини дрехи и обувки (китайски)
Моля някой ако знае да драсне един два реда :cry:
ra_po
Нов
Нов

Мнениеот coro » 01 Апр 2009, 17:06

Да, и аз мисля, че вносителите трябва да ги лепят тези етикетчета, но на практика не е съвсем така. И ако няма такъв етикет на стоката го отнася продавача на дребно! Справедливост, к'во да се прави.. 8)
coro
Нов
Нов

Предишна

Назад към Стартиране на собствен бизнес