Как да започенем успешен бизнес в Интернет

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Как да започенем успешен бизнес в Интернет

Мнениеот apostol » 01 Апр 2008, 05:03

ПРАВИЛАТА НА ГОЛЯМАТА ИГРА

Ако действително решите да се захванете с Интернет бизнес, вие трябва да се подготвите предварително много добре за това великолепно и много доходно приключение. Нужно е да се придържате към някои правила, защото в противен случай провалът ви е в кърпа вързан. Първото и най- важно условие за успешен Интернет бизнес е това:

ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ

Третирайте вашия Интернет бизнес като бизнес, а не като някакъв вид развлечение или начин за убиване на времето. Колкото повече се съсредоточите върху вашия бизнес, колкото повече фокусирате вниманието и енергията си върху него, толкова по- големи успехи ще отбележите. Финансови успехи, разбира се, защото само те имат значение. А не мнението на тоя или оня!

Погледнато от чисто техническа гледна точка, това означава, че трябва да си осигурите добър компютър и още по- добър провайдер. Не искам да подценявам вашия интелект, но ще спомена и това: нужна ви е много добра антивирусна защита. Качете на компютъра си две програми, обновявайте ги редовно и прочиствайте компютъра си ежедневно.

В момента могат да се намерят фантастични антивирусни програми и то напълно безплатно. Ще изброя три от тях: avast, AntiVir, AVG.
Никак няма да е зле, ако си набавите и програма срещу adware и spyware. И в тази област можете да намерите безплатно ред полезни неща…

Трябва, разбира се, да си подсигурите предварително още няколко дреболии. Ще ги изброя накратко тук…

РАБОТНА СРЕДА

Тя трябва да ви стимулира и насърчава. Добре би било, ако упражнявате и управлявате вашия бизнес от тихо и спокойно място в дома си, където никой няма да ви пречи и да ви разсейва.
Осигурете си освен това всички необходими канцеларски материали предварително. Така няма да губите ценно време впоследствие.

МАРКЕТИНГ ПЛАН

Много често този маркетинг план направо се обожествява, но колкото и стриктни и дисциплинирани да сте, вие никога няма да можете да се придържате към предварително набелязания план. Поради простата причина, че човек не може да контролира всички обстоятелства. Въпреки това вие трябва да нахвърлите един реалистичен маркетинг план. Трябва винаги да знаете накъде отивате и за колко време ще стигнете до там.

ОТКЪДЕ И КАК ЩЕ ДОЙДАТ ПЕЧАЛБИТЕ

Тъй като се занимавам преди всичко с така наречения Home business, аз мога да се изказвам само по тази тема. Наблюдавам статистиките и от тях разбирам, че двата най- големи портални сайта са прибрали от реклами в тях някъде към 2 300 000 лв. само през миналата година. Но това, както казват, не е “моята бира”.

Има теоретици, които твърдят, че вече всичко може да се продава по Интернет. Може и да е така, защото един полски младеж прави по 50 000 долара на месец, като продава по Интернет алкохол и то само на територията на Варшава.

Ще кажа само това- открийте една пазарна ниша, една човешка потребност и я задоволете с качествен продукт. Ако намерите продукт, който разрешава един значим човешки проблем, вие със сигурност ще направите доста сериозни пари от Мрежата. Това е и правилната постановка- мислете за продукта, който разрешава даден проблем, а не преди всичко за пари и печалби.

ИМЕ НА ДОМЕЙНА

Изборът на домейн може да ви помогне неимоверно, но може и да ви провали. Ще ви призная честно- месеци наред търсех подходящи наименования на моите три комерсиални сайта.

Търсите ли достатъчно упорито и настойчиво, вие със сигурност ще намерите подходящо име. То трябва да е кратко, да се помни лесно и още по- лесно да се изписва на латиница. Освен това името на домейна малко или повече трябва да е свързано със същността на бизнеса ви.

ЗАПЛАЩАНЕ

Нашите банки все още не ни предлагат разплащане с кредитни карти. Затова пред сериозния бизнесмен се изправя проблемът със заплащането. Ние не можем да чакаме примитивните български банки да въведат съвременни форми на разплащане. То на тях по правило не може и не бива да се разчита. Но така или иначе без тях не може.

Препоръчвам ви да дадете две възможности на клиентите си. Те могат да ви преведат парите предварително с добрия стар пощенски запис, но и… по банков път. Това засега са двете най- сигурни възможности. По този начин прибирам и аз парите си и то от моите ТРИ комерсиални сайта.

Едва след като свършите набелязаната по- горе работа, можете смело да се втурнете към същинския, истинския Интернет бизнес. Но не забравяйте горните препоръки, защото успехът на повечето човешки начинания зависи до голяма степен от предварителната подготовка.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Rado_82 » 01 Апр 2008, 05:23

Това с плащането наистина е голям проблем. На други места отдавна в интернет се плаща и това е нещо нормално, а тук е голям проблем. Лично аз не бих се занимавал с пощи, преводи... даже и смс-и. Особено смс-те - когато знам, че повече от 50% от това което се плаща отива право в мобилния оператор.
От друга страна мисля, че при нас плащането по интернет не се приема като нещо нормално. Поне аз все още не го приемам така. Това да плащам за нещо през компютъра.. за нещо, което няма физически размери и не го виждам пред себе си... странно ми се вижда. Виж, ако се разпространи това явление повече, та да стане нещо нормално - друго ще е.
А идеята като цяло е добра. Интернет разполага с едно голямо предимство - можеш да видиш мнения за дадена услуга или стока от други хора, които вече са я закупили.
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Petkov » 01 Апр 2008, 09:02

Писна ми от този господин да си рекламира сайтовете и себе се!!! Ако наистина беше толкова добър нямаше да спамваш форуми, а щеше да ти върви реклама на друго място.
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Слушайте добре!

Мнениеот apostol » 05 Апр 2008, 16:36

Радо, никакъв проблем няма с плащането! НИКАКЪВ! От 5 години си правя Интернет бизнеса и си прибирам парите без каквито и да било трудности- както от пощата, така и чрез банкови преводи. Хората отдаван купуват по Интернет, милиони се харчат У НАС в Мрежата.

Петков, никой не те кара да ме четеш. Щом не ме харесваш, значи нямаш вкус. И не само вкус! Липсват ти първите 7 години, липсва ти подходящо образовани е т. н.

Ще те пообразовам малко. Айде, от мен да мине... Има 77 начина за БЕЗПЛАТНА реклама в Мрежата и ние преуспелите, знаещите и можещите бизнесмени се ползваме ежедновно от тях.

Само такива неопитни баламурници като теб си мислят, че големият бизнес плаща за реклама. Плащат, пак ще повторя, баламите като теб.

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Слушайте добре!

Мнениеот Ilijana » 05 Апр 2008, 16:42

apostol написа:Радо, никакъв проблем няма с плащането! НИКАКЪВ! От 5 години си правя Интернет бизнеса и си прибирам парите без каквито и да било трудности- както от пощата, така и чрез банкови преводи. Хората отдаван купуват по Интернет, милиони се харчат У НАС в Мрежата.

Петков, никой не те кара да ме четеш. Щом не ме харесваш, значи нямаш вкус. И не само вкус! Липсват ти първите 7 години, липсва ти подходящо образовани е т. н.

Ще те пообразовам малко. Айде, от мен да мине... Има 77 начина за БЕЗПЛАТНА реклама в Мрежата и ние преуспелите, знаещите и можещите бизнесмени се ползваме ежедновно от тях.

Само такива неопитни баламурници като теб си мислят, че големият бизнес плаща за реклама. Плащат, пак ще повторя, баламите като теб.

Не знам, кой точно няма възпитание тук... Щом сте толкова "преуспял, знаещ и можещ бизнесмен", споделете опита си "неопитните баламурници" без да публикувате статии-клишета.

P.S. Между другото, статията не е лоша.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Petkov » 05 Апр 2008, 18:05

Вие "преуспелият" не оценявайте без да знаете, дали съм образован, баламурник и т.н. Факт е че сте ни неприятен( или поне на мен), но вие преуспелите бизнесмени не трябва да си правите реклама поне според мен ако си наистина преуспял няма вече да има нужда от реклама :idea:
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Готово!

Мнениеот apostol » 28 Апр 2008, 01:01

[мнението е изтрито от администратора, защото нарушава правилата на форума]

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот heavy » 28 Апр 2008, 08:03

Въпросният господин има наистина лоша слава в интернет. Освен това е известен с острата си реакция при опит да бъде критикуван. :?
Аватар
heavy
Нов
Нов

Въпросният господин е звезда

Мнениеот apostol » 28 Апр 2008, 15:09

Въпросният господин е една истинска звезда в българското Интернет пространство. Фактите говорят сами по себе си- ВСИЧКИТЕ му комерсиални сайтове са на ПЪРВИТЕ страници в Google!!!

А вашето мнение няма НИКАКВО, ама абсолютно никакво значение.

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 28 Апр 2008, 15:55

Моля да смекчим тона!
Грубите нападки не се толерират тук...все пак сме зрели и възпитани хора, нали?! :wink:
Всеки може да си изкаже мнението, стига то да не е в разрез с правилата на форума.
Г-н Апостолов, Вие рекламирате сайта си с повод и без повод, както и труда си! Няма как да не излиза на първа страница в Гугъл.
Вашите услуги не мога да коментирам, защото не съм ги използвала, но и не бих ги използвала, защото не ме влече начинът по който се рекламирате! :D
Всеки има право на мнение, моето е такова...и мисля вече е почти невъзможно да ме убедите в обратното, ако някога изобщо се наложи.

Пожелавам Ви успех!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Е, да ама...

Мнениеот apostol » 28 Апр 2008, 17:27

Е да, ама мненията са най- евтината стока. Това първо.

Второ: не ви ли прави впечатление, че всичките вие- неизвестните, неуспелите, НЕНАПРАВИЛИТЕ КАРИЕРА се сплотявате срещу мен?!

Позната и пошла работа- добре организираната посредственост. Аз не съм виновен за това, че ВИЕ СТЕ НЕУДАЧНИЦИ! Вие сте виновни за това!

Виновни сте, защото не можете да се учите от знаещи и можещи хора като мен. А какво мислят такива като мен за вас за мен няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!

Никакъв тон няма да смекчавам- аз съм горе, а вие сте долу. Аз съм прочут и богат човек, а вие сте анонимни нули от задния двор на Европа. Откъде накъде ще ми държите такъв тон? Да не сте ми на образованието, на интелекта, на общественото положение, на парите?!

ДОКАТО НЕ СЕ ПРИМИРИТЕ С НЕРАВЕНСТВОТО, НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВИТЕ КАРИЕРА.

Разберете най- сетне- само 3 % от населението сме тези, които правят повече от 2 бона на месец.

Останалите сте бедни и винаги ще бъдете бедни, защото такъв е железният закон на капитализма- 10 % от населението знаят и могат и движат прогреса. Те получават цели 90 % от парите.

Останалите 90 % могат само да слугуват (и да се репчат като вас). Те ВИНАГИ ще получават САМО останалите 10 % от парите.

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот heavy » 28 Апр 2008, 19:15

Ех...боговете са сред нас...
Аватар
heavy
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 28 Апр 2008, 19:32

heavy написа:Ех...боговете са сред нас...

:ok: :ok: :ok:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 28 Апр 2008, 22:19

Апостол, ще си замълча...по-скоро ще притъпя това, което ми идва на ум, за да покажа възпитание. Само ще кажа, че съм към два пъти по-млада от Вас /както и болшинството тук/, така че не се биите толкова в гърдите кой сте и какво сте постигнал...че не се знае на Вашата възраст АЗ коя ще съм, каква кариера ще имам и какви пари ще печеля на месец.
Ставате смешен...разсмяхте ме, честно казано дори. С кой от тук се познавате, че ще го наричате НЕУДАЧНИК...и какво толкова са 2 бона на месец в днешно време?!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Petkov » 04 Май 2008, 16:02

А вие знаете ли от къде гоогле изкарва толкова пари??? От сайтовете, които си плащат да са на 1 място.... разсъждавайте
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес